2017/11/19 at 4:14 PM

 

 

Cei ce muncesc îşi petrec majoritatea orelor din zi la birou, deci este foarte important să aibă un mediu de lucru armonios. Activitatea într-un birou cu Feng Shui bun aduce diferenţe notabile în ceea ce priveşte productivitatea şi relaţiile interpersonale. Ea vă va face să vă placă să mergeţi la muncă. Armonia de la serviciu distruge duşmănia şi reduce intrigile şi bârfele – lucruri ce pot provoca multă nefericire. Feng Shui-ul favorabil din spaţiul personal vă ajută să vă bucuraţi de recunoaştere şi promovări.

 

Având în vedere aceste avantaje, îşi poate permite cineva să NU aibă un spaţiu de lucru conceput după principiile Feng Shui?

 

 1. Păziţi-vă spatele

Dacă cineva vă vrea răul, îi va fi mult mai uşor să vină pe furiş, când nu sunteţi atenţi, şi să vă lovească pe la spate. Prin urmare, asiguraţi-vă că aveţi un sprijin bun la spate acolo unde şedeţi. Dacă lucraţi la birou, aveţi grijă ca spătarul scaunului să fie aşezat spre un perete solid. Este un semn foarte rău să staţi cu spatele spre uşă, dar şi o fereastră aflată direct la spate poate fi nocivă. Închideţi-o şi acoperiţi-o cu jaluzele opace; în plus, etalaţi în spatele vostru simboluri ale susţinerii şi succesului în carieră. Printre acestea se numără ţestoasa-dragon, ţestoasa obişnuită şi tablourile cu munţi. Procuraţi-vă unul unde să nu figureze şi apă în peisaj.

 

 1. Evitaţi să staţi cu faţa spre un perete

Masa de lucru aşezată cu faţa spre un perete acţionează ca o barieră în calea avansării. Dacă nu vă puteţi muta biroul, agăţaţi în faţa lui un tablou cu un câmp deschis, ca simbol al unui „coridor luminos” personal. Ca alternativă, atârnaţi pe perete imaginea unui phoenix, acesta simbolizând că veţi avea în faţă multe oportunităţi. În acest fel veţi putea combate efectul negativ al orientării spre perete şi vi se vor oferi ocazii de a schimba biroul cu unul ce are un Feng Shui mai propice.

 

 1. Etalaţi o figurină cu un cocoş

Cocoşul este cel mai bun simbol pentru combaterea intrigilor de la birou. Dacă vă feriţi în permanenţă de tacticile subversive ale colegilor, etalaţi un cocoş cu un cioc şi o creastă proeminente, care va „ciuguli” şi „înghiţi” toate uneltirile. Un alt simbol fast în acest sens este greierele de jad, care e mai eficient purtat ca brăţară.

 

 1. Etalaţi sfere de cristal pentru a absorbi chi-ul negativ

Nimic nu asigură mai eficient armonia decât sferele de cristal. Etalaţi şase, de diferite mărimi, în spaţiul pe care l-aţi definit conştient ca fiind al vostru. Astfel, puteţi fi siguri că orele petrecute la muncă vor fi plăcute şi profitabile. Sferele de cristal sunt extraordinar de eficiente în perioada curentă, a lui 8 (care ţine până în 2024).

 

 1. Evitaţi poziţionarea conflictuală a biroului

Poziţionaţi-vă masa de lucru în aşa fel încât să nu fie orientată direct spre altcineva. Este mai bine să staţi cu spatele la acea persoană decât să staţi chiar în faţa ei, căci altminteri se vor acumula în permanenţă energii conflictuale între voi şi persoana respectivă. Chiar dacă sunteţi angajaţi şi nu puteţi schimba amenajarea întregului sediu, aveţi grijă ca măcar biroul vostru să fie astfel amplasat încât să evitaţi această situaţie.

 

 1. Alegeţi scaunul potrivit

Scaunul pe care staţi la serviciu îşi va spune cuvântul în privinţa rezultatelor voastre în carieră. Având în vedere că trebuie să petreceţi în el perioade îndelungate de timp, mai ales dacă efectuaţi o muncă de birou, achiziţionaţi-vă un scaun cu design ergonomic, pentru a preveni durerile de spate şi de gât. Totuşi, scaunele pentru oaspeţi nu trebuie să fie prea confortabile, pentru ca aceştia să nu îşi prelungească nedorit vizita. Atunci când alegeţi canapelele şi fotoliile pentru recepţie şi sala de şedinţe, optaţi pentru ceva nu prea confortabil, din aceleaşi considerente. În plus, canapelele mai tari generează un chi mai dinamic, mai potrivit la locul de muncă.

 

 1. Nu staţi prea aproape de uşă

Dacă staţi prea aproape de uşă, mai ales de intrarea într-un sediu în plan deschis, ocupaţi o locaţie neprotejată şi vulnerabilă. Dacă amenajarea biroului este de aşa natură încât cineva trebuie să stea mai aproape de uşă decât alţii, iar acel cineva se întâmplă să fiţi chiar voi, încercaţi să vă aşezaţi aşa încât să nu fiţi cu spatele spre intrare. Aveţi grijă să o puteţi vedea în permanenţă, pentru a putea observa toţi oamenii ce se apropie. Asiguraţi-vă cu atât mai mult că aveţi asupra voastră simbolurile necesare ale susţinerii, pentru a combate efectele negative ale unei asemenea locaţii a mesei de lucru. În plus, schimbaţi-vă biroul cu prima ocazie.

 

 1. Decongestionaţi spaţiul

Mesele de lucru dezordonate sunt cea mai sigură cale de a vă diminua eficienţa. Propuneţi-vă să alocaţi în fiecare dimineaţă 10 minute ordinii în spaţiul de lucru. Nu permiteţi ca ziarele, cărţile şi papetăria să vă copleşească biroul. Cei care pretind că preferă „dezordinea organizată” nu au simţit plăcerea unui birou frumos-aranjat şi se vor minuna cât de eficienţi pot deveni dacă lucrează într-un spaţiu „limpezit”.

 

 1. Nu neglijaţi ceea ce nu se vede

În timp ce faceţi ordine pe birou, este uşor să aruncaţi pur şi simplu documentele şi hârtiile la întâmplare, în sertarele şi fişetele unde nu pot fi văzute. Deşi astfel se îmbunătăţeşte aspectul exterior al mesei, cu timpul se poate acumula o energie stagnantă, ce dăunează succesului vostru la muncă, fără a fi reperată. Nu vă neglijaţi sertarele şi fişetele. Propuneţi-vă ca, din când în când, să le inspectaţi şi organizaţi. Aruncaţi lucrurile de care nu mai aveţi nevoie.

 

 1. Evitaţi muchiile ascuţite

Aveţi grijă să nu existe muchii ascuţite îndreptate direct spre scaunul vostru. Acestea sunt „săgeţi otrăvite” ce trimit dăunătorul shar chi (suflul ucigător) în direcţia voastră. Energia nocivă ce vă este transmisă nu numai că vă va limita succesul în carieră – ea v-ar putea face să vă îmbolnăviţi, să fiţi trădaţi sau să ajungeţi ţapii ispăşitori ai altora.

 

 1. Lucraţi într-un mediu luminos

Un birou bine conceput este unul cu un bun sistem de iluminat. Ideală este lumina naturală, deci sunt necesare cât mai multe ferestre. Totuşi, ferestrele mai mici sunt preferabile celor mari în zonele unde sunt amplasate mesele de lucru. Cele mari atrag prea multă energie yang în spaţiu, devenind dificil să vă concentraţi şi creându-vă senzaţia de vulnerabilitate. Birourile de la subsol, ce au ferestre puţine sau deloc, sunt rareori favorabile. Pentru a suplimenta lumina solară, ideală este lumina cu spectru întreg, ce o simulează pe cea naturală a zilei, conferind o mai bună vizibilitate, sănătate şi eficienţă. Altă caracteristică importantă a luminii este culoarea: albă sau gălbuie. Cea albă se potriveşte mai bine birourilor, deoarece atmosfera prea comodă generată de lumina galbenă imprimă un randament mai lent.

 

 1. Orientaţi-vă spre sheng chi

Cea mai bună măsură pentru a vă fi asigurat succesul în carieră şi afaceri este să vă exploataţi direcţia sheng chi, stând cu faţa spre acest punct cardinal. Aflaţi care este direcţia voastră sheng chi conform numărului Kua, folosind formula celor Opt Palate. Dacă nu puteţi folosi sheng chi, încercaţi să staţi cu faţa spre una dintre celelalte trei direcţii favorabile. Trebuie NEAPĂRAT să purtaţi mereu asupra voastră o mică busolă, astfel ca, la întâlnirile din afara biroului vostru, să puteţi sta orientaţi spre o direcţie bună. Veţi avea, astfel, un avantaj în interacţiunea cu ceilalţi. Faceţi din aceasta un obicei pentru toată viaţa.

 

 

Cum se calculează numărul Kua

PENTRU BĂRBAŢI. Luaţi ultimele două cifre ale anului lunar de naştere şi adunaţi-le. Adunaţi numerele între ele până când obţineţi un număr alcătuit dintr-o singură cifră. Acest număr se scade din 10, în cazul naşterii înainte de 2000, sau din 9, în cazul naşterii începând cu acest an. Rezultatul obţinut este numărul Kua.

 

Exemplu: anul naşterii – 1945

4+5=9

10-9=1

Numărul Kua este 1.

 

PENTRU FEMEI. Luaţi ultimele două cifre ale anului lunar de naştere şi adunaţi-le până obţineţi un număr alcătuit dintr-o singură cifră. Adunaţi-l cu 5, pentru o femeie născută înainte de 2000, sau cu 6, pentru o fetiţă născută după acest an. Dacă obţineţi un număr din două cifre, continuaţi adunarea până ajungeţi la una singură. Acesta este numărul vostru Kua.

 

Exemplu: anul naşterii – 1973

7+3=10

1+0=1

1+5=6

Numărul Kua este 6.

 

NUMĂRUL KUA DIRECŢIA SHENG CHI
1 Sud-est
2 Nord-est
3 Sud
4 Nord
5 (bărbaţi) Nord-est
5 (femei) Sud-vest
6 Vest
7 Nord-vest
8 Sud-vest
9 Est
Tags: , , , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment