2017/11/24 at 7:39 AM

Acum, la început de primăvară, mai mult ca niciodată, amplasarea fastă a mobilei şi decoraţiunilor va limpezi orice căi energetice blocate şi va încărca pozitiv chi-ul. Vă prezentăm în cele ce urmează secretele energizării chi-ului din living, în vreme ce transformarea dormitorului într-o oază de linişte vă va permite să faceţi din casa voastră un refugiu împotriva problemelor din lumea exterioară.

1. Energizarea uşii principale
Uşa principală a casei voastre este locul în care puternica energie cosmică a mediului exterior intră în conexiune cu locuinţa voastră. Etalaţi imagini ale unor creaturi faste în vecinătatea uşii, pentru a o activa.

2. Alimentaţi energia de creştere a intrărilor cu Apă
Prezenţa apei, atunci când este localizată fie în interiorul, fie în exteriorul casei, promovează energia de creştere. Este un ingredient vital, care aduce noroc perpetuu.

3. Crearea unei energii faste de ambele părţi ale uşii
Menţineţi interiorul şi exteriorul uşii în ordine şi curate tot timpul. Reuniţi energia celor cinci elemente pentru a simboliza un univers de energie fastă. Apa aduce fluxul averii, Focul aduce succes şi recunoaştere, Metalul aduce protecţie şi forţă, Pământul aduce noroc de stabilitate, iar Lemnul – creştere şi expansiune. Folosiţi-vă creativitatea pentru a genera aceste cinci elemente în preajma uşii.

4. Protejaţi-vă uşa principală cu ajutorul câinilor Fu
Prezenţa energiilor de Metal sub forma unor gardieni cereşti cum sunt Chi Lin sau câinii Fu flancând uşa principală oferă o protecţie puternică împotriva energiilor perturbatoare. Activaţi gardienii legându-i cu o panglică roşie.

5. Eliminaţi blocajele din hol
Nu lăsaţi cutiile, pantofii etc. să se adune în foaierul casei voastre. Este în regulă să aveţi nişte mobilă în hol, pentru a încetini fluxul de chi, dar nu lăsaţi să se acumuleze prea multă.

6. Consolidaţi Feng Shui-ul livingului
Activaţi cele opt sectoare cu ajutorul unor imagini decorative simbolice. De exemplu, puteţi energiza sud-vestul cu ajutorul clasicilor bujori, pentru noroc în dragoste, ori sudul cu imaginea phoenixului, pentru a vă bucura de recunoaşterea meritelor voastre. Obiectele faste creează un chi favorabil şi aduc beneficii incontestabile.

7. Lumina puternică generează întotdeauna energie yang
Acordaţi atenţie atmosferei create în locuinţă de lumină. Nu întunecaţi niciodată livingul prin folosirea jaluzelelor sau a draperiilor prea groase. Casa este întotdeauna mai fastă atunci când atmosfera este luminoasă.

8. Lăsaţi sunetul natural să pătrundă în zonele de zi
Ţineţi unul sau două animale de companie pentru a crea sunete naturale în casă. Ca o alternativă, puteţi folosi radioul sau televizorul. O casă tăcută sugerează aura yin a mormintelor şi locurilor subterane.

9. Creaţi fluxuri şerpuitoare de chi în casa voastră
Atunci când aranjaţi mobilierul din casa voastră, creaţi-vă o hartă mentală a fluxului traficului – cum se vor mişca oamenii în jurul obiectelor. Direcţionaţi fluxul traficului prin plasarea unor piese solide de mobilier în locurile strategice. Asiguraţi-vă că fluxul este şerpuitor şi că oamenii nu vor fi predispuşi să meargă printre obstacole sau prin colţuri.

10. Reguli cruciale pentru locaţia bucătăriei
Bucătăria ar trebui să fie în interiorul locuinţei şi să nu fie vizibilă din dreptul uşii principale. Evitaţi nord-vestul şi sud-vestul.

11. Reamenajaţi decorul în mod frecvent
Rearanjarea mobilei este benefică, deoarece redirecţionează tiparele chi-ului, reflectând natura sa dinamică şi atrăgând energie cosmică proaspătă în casa voastră.

12. Introduceţi zilnic în casă doze de energie solară
Aceasta este o modalitate foarte eficientă pentru a vă asigura că familia rămâne împreună şi că toţi membrii sunt binecuvântaţi de puternica energie revigorantă a soarelui. Agăţaţi cristale la ferestre, care să capteze direct razele soarelui.

13. Oglinda din sufragerie dublează abundenţa
Alegeţi o oglindă de perete care este suficient de mare pentru a sugera bogăţia şi prosperitatea, o oglindă care îi reflectă pe toţi membrii familiei, precum şi mâncarea de pe masă. Această oglindă va atrage norocul.

14. Aveţi grijă la elementele Apă şi Foc
În interiorul bucătăriei, asiguraţi-vă că robinetul de apă nu se află lângă plită sau direct în faţa sa. Plita simbolizează elementul Foc, care va reacţiona negativ raportat la elementul Apă.

15. Ritualuri de revitalizare cu sare pentru bucătărie
O dată pe an, frecaţi podeaua, uşa şi pereţii bucătăriei cu sare pentru a vă asigura că suprafeţele din bucătărie sunt curăţate de chi-ul negativ şi că mâncarea gătită acolo nu este niciodată afectată de energie nocivă ori stagnantă.

16. Energie odihnitoare în dormitor
Dormitorul vostru simbolizează un loc al siguranţei şi un sanctuar. Este mai bine să alegeţi culori liniştitoare decât unele stimulante. Evitaţi excesul de energie yang în dormitor. Încercaţi să nu activaţi această încăpere cu prea multe obiecte decorative, mai ales fotografii de nuntă.

17. Ceremonii de purificare pentru dormitor
Ştergeţi toate suprafeţele din dormitor cu o cârpă înmuiată în apă cu sare naturală. Apoi, folosiţi instrumente de purificare a spaţiului pentru a curăţa chi-ul stagnant ce se va fi acumulat acolo. Deschideţi toate ferestrele şi uşile, pentru a permite un bun flux al chi-ului.

18. Respectaţi tabuurile privind renovarea din fiecare an
În fiecare an există în casă zone tabu, pe care trebuie să le lăsaţi în pace. Renovările sau alte perturbări în aceste zone vor face să se abată nenorocirea asupra celor care locuiesc în casă. Folosiţi remedii pentru zonele respective şi activaţi zonele faste.

0 Comments

Leave a Comment