2017/11/24 at 7:33 AM

Toată lumea are capacitatea de a atinge cel mai mare potenţial. Totul începe din minte. Învăţaţi să folosiţi Feng Shui-ul interior, creând o energie pozitivă în psihicul vostru. Aceasta va activa chi-ul care vă va ajuta să vă realizaţi visurile. Obişnuiţi-vă mintea să gândească astfel încât să căpătaţi puteri, să gândească mereu pozitiv, mereu generos, să nu fie niciodată zdruncinată de nesiguranţă şi emoţii negative. Este cel mai bun mod de a vă exersa conştientul, pentru a vi se părea uşoară transformarea dorinţelor voastre în realitate. Aici, LILLIAN TOO vă împărtăşeşte 18 metode puternice de a vă axa mintea pe crearea de energie pozitivă, ajutându-vă să întăriţi latura Yang a conştiinţei voastre.

1. Înălţaţi ştacheta

Nu aşteptaţi până este prea târziu, doar ca să realizaţi că scopurile voastre sunt mult prea limitate, prea mediocre sau prea vagi ca să vă entuziasmeze. Multora dintre noi ne este frică să ne impunem standarde mai înalte şi obiective mai măreţe, deci ne dorim puţin, poticniţi în mediocritate. Fixarea de scopuri uşor de atins nu ne poate incita niciodată într-adevăr, pentru că ştim, în străfundul sufl etului, că, până la urmă, succesul nostru nu este de ajuns. Chiar dacă păcăliţi lumea, pe voi cu siguranţă nu vă puteţi amăgi: un obiectiv mic rămâne neînsemnat, pe când un scop măreţ este cu totul altceva. Atunci când pare difi cil sau chiar imposibil, ţelul vostru capătă o aură magică. Are o viaţă proprie şi vă furnizează o puternică energie motivaţională. Se face simţit dimineaţa, când vă treziţi, şi îl purtaţi cu voi seara, la culcare. Îi simţiţi gustul, mirosul şi prezenţa. Vă gândiţi la el, îl aşterneţi pe hârtie, vorbiţi despre el, pentru că vă umple viaţa cu un scop de o claritate uluitoare. De aceea, ridicaţi ştacheta, dacă într-adevăr vă impuneţi prea puţin.

2. Descoperiţi-vă “CHEIA”

Aflaţi ce vă pune în mişcare şi vă incită cu adevărat. Când ştiţi pe ce buton să apăsaţi pentru a vă stârni entuziasmul, este ca şi cum aţi descoperi cheia spre a vă transforma viaţa într-o călătorie lungă şi fermecătoare. Atât de mulţi dintre noi nu ştim într-adevăr ce ne dorim, şi nici nu apreciem potenţialul pe care îl deţinem de a afla fericirea permanentă. Înţelepţii din toate culturile ne spun că începutul trăirii fericirii autentice este să înţelegem adevărata natură a fericirii. Abia atunci putem găsi cheia specială ce ne-o va aduce.

3. Creaţi-vă o viziune

Este un instrument de motivaţie excelent. Având o viziune, mintea voastră are un punct de interes incitant, pe care îl anticipează cu plăcere. Nimic nu vă conferă mai multă putere! Creaţi-vă acum propria viziune şi rafi naţi-vă dorinţele, gândindu-vă cum vă puteţi trăi viaţa într-o manieră mulţumitoare şi plină de împlinire. Reţineţi că faptul de a vă crea o viziune nu se referă la ceea ce vă doriţi din toată inima, la modurile în care vă puteţi face viaţa plină de însemnătate şi entuziasmantă. şa ia naştere energia Yang: cu gânduri ce conferă cărării vieţii un sens real. Dacă vă rezumaţi la a medita la ceea ce vreţi, gândurilor voastre le vor lipsi susţinerea şi tăria, pentru că ceea ce vă doriţi se va schimba de la o lună la alta, sau chiar pe zi ce trece. Trăirea unei vieţi importante, în schimb, este o viziune de durată, care se stabilizează din ce în ce, pe măsură ce v-o cristalizaţi în minte.

4. Exersaţi gândirea cu ambele emisfere

Foarte mulţi oameni pe care îi cunosc aşteaptă să le apară în viaţă o criză oribilă ca să îşi oblige neuronii să muncească din greu. Ei duc o viaţă rezumată la reacţiile în faţa diverselor situaţii. Acesta este subînţelesul când îi descriem pe alţii ca fi ind reactivi, şi nu proactivi. Astfel de oameni arareori gândesc cu întregul creier, dacă o fac vreodată. Îşi folosesc o singură parte a encefalului. Lor, creativitatea nu le spune nimic. Trăiesc cu o singură emisferă cerebrală activată, în timp ce partea cealaltă stagnează, din cauza chi-ului stătut. În consecinţă, nu există muzică, artă sau haz în existenţa lor. Sunt nişte oameni foarte serioşi; nu ştiu să râdă. Astfel de persoane nu pot gândi cu ambele părţi ale creierului, astfel încât mereu le va lipsi ceva. Exersaţi de la început, pentru a vă folosi întregul creier – emisfera dreaptă şi pe cea stângă deopotrivă –, căutând mereu veselia şi îmbinând raţionalul cu joaca. Activitatea întregului creier generează o creativitate absolut minunată.

5. Ştergeţi-vă din minte negativismul

Încă din copilărie, se poate să ne fi fost induse concepţii atât de negative despre noi înşine, încât, când reuşim, ne anulăm succesul, renegându-l. Dacă sunteţi dintre cei cărora li s-a „programat“ o mentalitate negativistă, cea mai bună cale de a vă motiva este să începeţi chiar acum un exerciţiu de „deprogramare”. Nu pierdeţi nici o clipă. Insufl aţi psihicului vostru un chi Yang, eliminând orice lucru asociat cu gândirea negativă. Spuneţi-vă în fiecare zi că vă pricepeţi din ce în ce mai bine să fi ţi pozitivi, optimişti şi fericiţi. Programaţi-vă cu ajutorul motourilor vesele. Înconjuraţi-vă de prieteni optimişti şi renunţaţi la orice vă reaminteşte de lucrurile negative din viaţă. Citiţi cărţi motivaţionale. Folosiţi-vă intelectul pentru a vă scoate din minte toate gândurile pesimiste, şi apoi imaginaţi-vă cum toate ideile prăpăstioase vă părăsesc.

6. Daţi curs voinţei proprii

Oricine are voinţă. Dacă vă gândiţi că voi nu aveţi, vă sabotaţi propriul potenţial de succes. Trebuie să credeţi că o deţineţi şi să îi acceptaţi bucuroşi prezenţa, ca parte din voi. Dacă v-ar spune cineva: „Hai să ne căţărăm pe Everest”, ce aţi răspunde? Oare aţi râde şi aţi zice: „Imposibil!”, iar apoi aţi pălăvrăgi despre debilitatea şi lipsa voastră de rezistenţă? Aceste replici indică o respingere a voinţei voastre, care vă subminează potenţialul de a fi puternici, sănătoşi şi într-o formă atât de bună, încât să puteţi escalada Everestul. Cugetaţi la asta, şi veţi realiza că toţi avem intrinsec putinţa de a face orice, inclusiv să urcăm pe cel mai înalt munte. Dacă ne dorim din toată inima, este posibil într-adevăr să generăm voinţa de a deveni sufi cient de puternici şi tonifi caţi pentru a o face.

7. Inspiraţi-vă dintr-o biografie

Data viitoare când simţiţi nevoia să fiţi împinşi de la spate ca să ieşiţi din letargie, căutaţi o biografie bine scrisă. Nimic nu motivează mai mult decât lectura poveştii succesului obţinut cu greu de altul. Prima biografie pe care am citit-o a fost Lungul drum spre libertate, despre Nelson Mandela. Am primit cartea drept cadou la o zi de naştere şi, la momentul respectiv, neştiind prea multe despre politica sud-africană, am fost sigură că m-ar plictisi. Cât de departe de adevăr am fost! Călătoria spre pace a lui Nelson Mandela şi determinarea sa de a-şi scoate poporul din oribila stare în care se afla m-au inspirat atât de mult, încât, de atunci, m-am apucat să citesc biografii. Dacă vreţi să vă motivaţi, găsiţi un volum despre un om exemplar, şi veţi vedea că veţi fi foarte inspiraţi.

8. Confruntaţi-vă latura întunecată

Ori de câte ori vă surprindeţi având resentimente, griji, sentimente de depresie referitor la o situaţie sau un rezultat, recunoaşteţi instantaneu că vă domină latura voastră negativă. Toată lumea are această parte întunecată, nu aveţi motive de ruşine. În schimb, dacă vreţi să vă întăriţi cu un chi interior puternic, începeţi o discuţie în contradictoriu cu faţeta voastră întunecată, şi aveţi grijă să câştigaţi! Convingeţi-vă mintea că viaţa pare mult mai bună atunci când vă concentraţi pe latura luminoasă, adusă de o atitudine optimistă. Construiţi o pledoarie pro-idealism. Enumeraţi toate modurile în care inima şi mintea voastră îşi pot lărgi orizonturile pe măsură ce deschideţi porţile către toate lucrurile posibile, în loc să le închideţi, crezând că tot ceea ce vreţi să faceţi este de neatins.

9. Deveniţi eroi/eroine

Obişnuiţi-vă să jucaţi rolul eroului (eroinei) răzbătător (răzbătătoare). Doar astfel veţi iniţia vibraţiile de succes în sufl etul vostru. Respingeţi rolul secundar sau de fi guraţie. În lumea voastră proprie, consideraţi-vă cei mai importanţi jucători, vedetele. Dacă subconştientul ajunge să se vadă în această lumină, automotivarea devine un exerciţiu enorm de satisfăcător, care se consolidează de-a lungul anilor. Vă va fi mult mai uşor, atunci, să vă impulsionaţi să luaţi genul de decizii şi să întreprindeţi genul de acţiuni ce vor transforma viziunea voastră în realitate.

10. Căutaţi în permanenţă provocarea

În fiecare nouă zi, impulsionaţi -vă şi întăriţi-vă determinarea.Provocarea este cea care scoate lai veală abilităţile şi talentele ascunse, ce zac latente în voi. Rezistaţi tendinţei de a vă refugia pe teren confortabil. Când cedăm în faţa lenei şi letargiei, este uşor să cădem în indolenţă. Terenul confortabil este pentru odihnă, nupentru întreaga viaţă. Folosiţi momentele confortabile pentru a vă relaxa conştient, ca să vă refaceţi rezervele de energie. Corpul are nevoie de odihnă, la fel şi mintea, dar ţineţi minte că trebuie şi să văimpulsionaţi, străduindu-vă permanent să vă perfecţionaţi, astfel că obiectivele pe care vi le fixaţi trebuie să fie din ce în ce mai dificile.

Canalizaţi energia ce vă însoţeşte toate eforturile pe un traiect pozitiv. Veţi fi surprinşi cât de mult se îmbunătăţeşte chi-ul benefic dacă îl fructificaţi la maximum.

11. Transformaţi reveria

În putere a minţii Nu vă subapreciaţi fanteziile, căci ele reprezintărealitate potenţială. Daţi frâu liber minţii şi visaţi tot ce puteţi face pentru a câştiga împlinire şi un scop în viaţă. Dacă visaţi să fiţi bogaţi, gândiţi-vă cum vă puteţi folosi toată averea pentru a aduce beneficii cât mai multor oameni. Dacă vă doriţi putere, gândiţi-vă la toate lucrurile măreţe pe care le-aţi putea face, astfel ca lumea să devină un loc mai bun. Când visaţi cu ochii deschişi, vă folosiţi subconştientul şi gândirea ca stimulent, ceea ce vă activează capacităţile ascunse, luminându-vă drumul în minte, astfel încât să vă lărgiţi potenţialul. Din filosofia Feng Shui, învăţăm că gândirea este cea care provoacă mişcarea, care la rândul său trezeşte forţa tai chi-ului – alăturarea forţelor Yin şi Yang, pentru energizarea unui tot puternic.

12. Confruntaţi-vă temerile

Dacă aveţi temeri profunde şi ascunse, cel mai bun mod de a le învinge este să le confruntaţi! Frica provine din sentimentele de inferioritate, subordonarea necondiţionată faţă de altul, oroarea de a fi respinşi. Ca să luaţi taurul de coarne şi să nu lăsaţi temerile să ajungă obstacole pe calea voastră către succes, întâi recunoaşteţile faţă de voi înşivă. Faceţi-le piept cu curaj. Fricile se crete adeseori se manifestă oniric, ca nişte animale sălbatice care vă urmăresc, iar voi fugiţi de ele. Data viitoare când visaţi astfel, întoarceţi-vă şi înfruntaţi bestia. De asemenea, de fiecare dată când vă este teamă de ceva, opriţi-vă şi confruntaţi ceea ce vă inspiră frica. Dacă vă temeţi să vorbiţi în faţa unui auditoriu, forţaţi-vă să o faceţi. Dacă vă este frică de respingere când invitaţi o fată în oraş, daţii întâlnire. De cele ma multe ori, în viaţa reală, lucrul care vă inspiră teamă este mult mai puţin înfricoşător decât vă aşteptaţi.

13. Descoperiţi geniul din voi

Oricare dintre noi are capacitatea de a fi un geniu. Pe undeva în capetele noastre stă ascuns câte un mic Einstein – trebuie doar să facem efortul să îl găsim!

Vă voi spune o poveste adevărată. Cu circa zece ani în urmă, când era încă la liceu, fi ica mea, Jennifer, mi-a împărtăşit visul ei de a fi admisă la Universitatea Cambridge.

  • E foarte greu să intri, mi-a spus ea mie, sunt atât de mulţi elevi deştepţi care vor să obţină un loc acolo.

Mi-am dat seama că nu va fi de ajuns să îi aranjez Feng Shui-ul din cameră – trebuia să o conving că poate reuşi. Trebuia să îi insufl u un Feng Shui interior puternic, să îi consolidez încrederea şi credinţa în sine.

De aceea, am cutreierat magazinele, căutându-l pe Einstein. Am găsit un tablou superb al acestui geniu pe Bayswater Road din Londra, într-o sâmbătă dimineaţă, când am scutit-o de la ore. Am dat 200 de lire pe pictură, şi apoi am agăţat-o deasupra patului ei, în camera de la internat. – În fiecare noapte, când dormi, i-am spus, Einstein te va ajuta să devii bună la mate, şi o să iei cu briomedia 10 pe ambele semestre, iar cu doi de 10 la real, ar trebui să ai succes în candidatura la Cambridge.

Astfel, timp de doi ani, Einstein a făcut minuni pentru Jennifer. A luat numai 10 la cele 12 materii de real şi a câştigat un loc la Cambridge. Iată o imagine a tabloului nostru cu Einstein, pentru cititorii care doresc să îi folosească imaginea la fel ca noi.

14. Pictaţi-vă propriul univers

Nu treceţi prin viaţă lăsându-i pe ceilalţi să vă controleze aura şi mediul. Cheia de a vă bucura de un Feng Shui excelent, fie el interior sau exterior, este să preluaţi controlul asupra spaţiului din apropiere şi, prin extensie, asupra vieţii voastre. Pictaţi-vă propriul univers. Creaţi o pânză proprie şi umpleţi-o cu modelele şi culorile care vă plac. Dacă parcurgeţi fiecare zi acceptând ca alţi oameni şi conjuncturile să vă păteze pânza, pictura (şi viaţa voastră) se prea poate să se strice. Cât de bine este când deţineţi voi controlul, dacă nu complet, atunci măcar parţial! Este o libertate a noastră, a tuturor. Trebuie doar să o recunoaşteţi, şi veţi începe să realizaţi că aveţi la dispoziţie găletuşe de vopsea în toate nuanţele şi culorile, care abia aşteaptă să vă însufleţiţi pânza vieţii.

15. Cântaţi, chiar şi când n-aveţi chef

Cel mai bun moment pentru a vă înălţa vocea în cântec este când nu aveţi dispoziţie pentru aşa ceva. Muzica are ceva într-adevăr magic – ne înveseleşte mai mult decât orice altceva. Chiar şi când intonaţi cântece triste, care vă mişcă până la lacrimi, ele vă purifi că incredibil, ajutându-vă să scoateţi afară din minte toate lucrurile negative. Iar când fredonaţi cântece de bucurie, se creează punţi de lumină şi raze de lună din inima şi mintea voastră, generând o strălucire a spiritului ce va face până şi cel mai deprimat şi nesigur sufl et să se ridice şi să danseze. Data viitoare când vă roagă cineva să cântaţi, cântaţi, chiar dacă nu aveţi chef.

16. Frecventaţi prietenii care vă încurajează

Viaţa poate deveni un drum lung şi difi cil, plin de negativism, dacă ne înconjurăm de prieteni pesimişti, care ne conving că suntem răi, prost pregătiţi şi slabi. Este mult mai bine să ne înconjurăm de prieteni care ne înalţă în slăvi, ne ridică de la pământ, ne fac să credem că putem realiza orice, escalada orice munte, înota prin cel mai adânc ocean. Prietenii care vă încurajează şi vă hrănesc chi-ul interior sunt mai valoroşi decât cea mai strălucitoare piatră preţioasă. Păstraţi-i!

17. Creaţi un plan de bătaie

Dacă vreţi să lucraţi cu pasiune şi să insuflaţi vieţii cotidiene un scop, este o idee bună să vă dezvoltaţi un plan de bătaie. Când aveţi un astfel de plan, orele zilei devin dintr-o dată mai productive. Orice faceţi capătă, atunci, o menire clară. Există o hartă ce trasează drumul spre succes şi un standard prin care vă evaluaţi ziua. Crearea unui plan de bătaie vă mai ajută să stabiliţi borne cruciale pentru realizările proprii.

18. Vorbiţi cu voi înşivă

Cel mai bun mod de a vă programa pozitiv şi de a vă debarasa de negativismul ce vă slăbeşte este să vă vorbiţi cu voce tare. Compuneţi un scenariu descriindu-vă toate calităţile, iar apoi citiţi-l cu glas tare. Astfel, ar trebui să vă exersaţi creşterea încrederii în sine, determinându-vă să vă simţiţi bine şi convingându-vă că puteţi să deveniţi orice vă doriţi. Pur şi simplu, nu există limită pe care să nu o puteţi depăşi. De fiecare dată când vă daţi seama că aţi spus un lucru pesimist sau nemăgulitor, ciupiţi-vă şi contraziceţi-l sonor. Aveţi grijă la ce vă supuneţi urechile: ele cred tot ce aud, dacă mintea nu le comandă permanent să nu creadă. De aceea, de fiecare dată când vă vorbiţi, spuneţi-vă lucruri pozitive şi încurajatoare. Folosiţi aceeaşi atitudine faţă de ceilalţi din jurul vostru. Cu timpul, veţi vedea că veţi emite tot mai puţine critici faţă de voi şi de ceilalţi, creând astfel premisele ca în viaţă să vă intre doar lucruri bune şi benefice.

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 6 Pg. 52

0 Comments

Leave a Comment