2017/11/19 at 12:29 PM

Mintea voastră deţine marea putere de a vă îmbogăţi viaţa, aducându-vă o avalanşă de succes şi un potop de belşug. Dacă ajungeţi să stăpâniţi capacitatea de a păstra în minte imagini vii ale victoriei şi prosperităţii, atunci realitatea externă se împleteşte magic cu forţa voastră interioară. Este momentul când supremaţia minţii şi vigoarea imaginaţiei voastre se combină pentru a vă concretiza, ca prin farmec, toate nevoile, dorinţele visurile. Atât este de mare puterea vizualizărilor. Pentru a deprinde tehnicile imaginilor mentale, trebuie să concentraţi în forul vostru interior şi să înlăturaţi mental toate lucrurile negative din exterior.

Practicaţi vizualizarea unor imagini ce vă arată înconjuraţi de abundenţa personală şi închipuiţi-vă vă detaşaţi de negativism. Astfel se creează norocul: începând de la împingerea minţii pe un făgaş pozitiv. Vă prezentăm 20 de moduri uşoare de a obţine sănătatea, bogăţia şi fericirea prin vizualizări.

1: Gândiţi-vă la soare

Vă puteţi înveseli gândindu-vă, pur şi simplu, la nişte zile însorite. După frigul iernii, soarele este incredibil de blând. În plus, nici măcar în ţările în care lumina sa străluceşte tot anul, oamenii nu se satură niciodată de bucuria pe care o aduce. Dacă încercaţi sentimente de tristeţe, depresie ori apăsare, indiferent de motiv, vizualizaţi soarele, cu puternica sa energie Yang, impregnându-vă cu tărie şi fericire întreaga fiinţă. Şi mai bine, dacă este soare afară, ieşiţi din casă şi absorbiţi fizic tot chi-ul soarelui. Vă veţi simţi imediat mai plini de viaţă.

2: Alungaţi negativismele

Alungaţi gândurile ce vă subminează încrederea de sine, ca pe nişte fulguşori în vânt, nimic mai mult decât mici năzbâtii ale minţii. Vizualizaţi că vi se ridică umerii şi vi se înclină capul, într-un gest menit să scape de povara acestui tip de gândire. Negativismul nu numai că ne năruie încrederea şi simţul valorii proprii, ci ne şi induce temeri inutile.

3: Radiaţi o putere tăcută

Exploataţi forţele nevăzute pe care le aveţi în voi. Căutaţi în forul vostru interior înţelepciunea, tăria şi puterea tăcerii. Folosiţi-vă forţa lăuntrică. Imaginaţi-o ca pe o lumină albă, strălucitoare dinăuntrul vostru. Simţiţi-o cum se plimbă prin meridianele corpului, iluminându-vă inima, gâtul, capul, şi veţi începe cât de curând să emanaţi fără efort o forţă ce spune mai mult decât tomuri întregi. Captaţi puterea din voi, astfel încât să o arătaţi în exterior, prin ceea ce spuneţi, ceea ce faceţi şi modul în care acţionaţi.

4: Închipuiţi-vă că sunteţi cei mai buni

Mintea este o unealtă puternică, poate chiar mai puternică decât orice atribute fizice sau talente înnăscute cu care sunteţi înzestraţi. De aceea, profitaţi de forţa minţii cât de mult puteţi. Pentru început, închipuiţi-vă că sunteţi cei mai buni în domeniul care vă interesează. Dacă vă doriţi nota 10 la examene, imaginaţi-vă că sunteţi şefi de promoţie. Realitatea începe de la un singur gând. Cu cât gândiţi mai mult că sunteţi primii, cu atât sunteţi mai aproape de visul vostru, până când acesta se va concretiza.

5: Priviţi printr-o nouă prismă

Încercaţi să priviţi o veche rutină într-un nou mod, ori să vă uitaţi altfel la o persoană pe care o vedeţi zi de zi. Impuneţi-vă conştient să procedaţi astfel. Dacă veţi începe să vă controlaţi astfel mintea, veţi rămâne surprinşi de noile revelaţii pe care le veţi avea şi care vă pot conduce către nişte descoperiri extrem de incitante.

6: Stabiliţi-vă ţinte uşoare

Secretul succesului de durată este, pur şi simplu, să fragmentaţi obiectivele majore într-o serie de altele mai mici şi să începeţi cu cele uşoare, avansând din ce în ce mai mult şi învăţând. Prin această strategie, reuşita devine mult facilă şi la îndemână. Orice poate fi separat părţi mai mici şi mai uşor de rezolvat; trebuie doar să faceţi efortul de a realiza această fragmentare în mintea voastră. Odată planul conceput, concentraţi-vă permanent asupra drumului pe care vi l-aţi trasat, şi ţelul vostru ultim va deveni accesibil.

7: Aveţi grijă ce vă doriţi

Orice lucru pozitiv pe care l-aţi citit despre puterea minţii este adevărat. Fanteziile pot deveni realitate, cu condiţia să vi le imaginaţi, iarăşi şi iarăşi, cu ochii minţii. Totuşi, câteodată visurile îndeplinite nu sunt la fel de plăcute precum vi le-aţi imaginat. De aceea, înainte de a vă dori un lucru, asiguraţi-vă că este într-adevăr ceea ce vreţi. În lumina aspră a realităţii, fanteziile pot să devină coşmaruri.

8: Nimic nu este coincidenţă

De fapt, coincidenţele vieţii nu sunt deloc coincidenţe. Atunci când trăiţi într-o stare de perpetuă conştientizare, nu este dificil să descoperiţi legăturile dintre fiecare eveniment şi fiecare situaţie produsă, precum şi fiecare persoană ce vă apare în viaţă la un moment dat. Totul se întâmplă cu un motiv. Gândiţi-vă la ultimele câteva zile din viaţa voastră, la toate gândurile ce v-au trecut prin minte şi la toate câte s-au întâmplat. După aceea, editaţi la ele şi încercaţi să stabiliţi conexiuni. V-aţi putea da seama de unele lucruri care, înainte, vă scăpaseră.

9: Muzica vă afectează mai mult decât credeţi

Muzica transformă energiile şi vibraţiile din jurul vostru. Cântecele vesele vă binedispun, pe când melodiile melancolice vă deprimă, umplându-vă de nefericire şi letargie. Uneori, dacă vă simţiţi trişti fără motiv, vă veţi da seama că, de fapt, aţi ascultat nişte muzică deprimantă. Dacă vi se întâmplă astfel, încercaţi o melodie voioasă, şi veţi observa diferenţa cât de curând. Ar fi indicat să vă impuneţi o regulă de a nu asculta niciodată muzică melancolică, pentru că, dacă ascultaţi constant ceva apăsător, este ca şi cum aţi intona o mantră negativă!

10: Evitaţi oamenii negativişti

În viaţă, mereu va exista câte un om ce va face comentarii neplăcute, vă va submina încrederea sau vă va face să vă îndoiţi de valoarea proprie. Dacă întâlniţi o astfel de persoană, nu plecaţi urechea la ceea ce zice, ci imaginaţi-vă că remarcile sale se risipesc ca un abur sau trec pe lângă voi fără a vă atinge. Aceşti oameni nu vă pot face rău decât dacă voi le-o permiteţi, deci nu îi lăsaţi. Sunteţi mai puternici de atât.

11: Eliminaţi blocajele până să devină permanente

Părţile tulburate ale minţii sunt cele ce vă ridică piedici în calea succesului, fericirii şi stării de bine. Chinezii cred cu tărie că niciodată nu trebuie permisă obstrucţionarea fluxului de chi din minte, corp şi spaţiu. Blocajele pot genera mari probleme, deci, ori de câte ori conştientizaţi ceva ce vă trage în jos, scăpaţi de acel lucru, până să devină permanent!

12: Puteţi, dacă aşa credeţi

Când vi se oferă o sarcină căreia aveţi impresia că nu îi puteţi face faţă, acordaţi-vă un timp pentru a vă fortifia încrederea în sine.

Deseori, nu lipsa de aptitudini vă înfrânează, ci lipsa de convingere şi de siguranţă în forţele proprii. Puteţi să mutaţi chiar şi munţii din loc, dacă aşa credeţi. Aşadar, dacă vi se oferă un proiect greu de „cucerit“, nu vă impacientaţi. Pur şi simplu, apucaţi-vă de el.

13: Savuraţi orice lucru bun care vi se întâmplă

Dacă sunteţi pe val, bucuraţi-vă de moment! Situaţia a apărut deoarece vă afl aţi în perfectă armonie cu Universul şi totul merge bine. Acestea sunt clipele de triumf, succes şi realizare. În astfel de ocazii, trăiţi clipa şi fiţi mândri de ea. Nu lăsaţi pe nimeni să vă „aducă cu picioarele pe pământ“ sau să vă strice dispoziţia.

14: Amintiţi-vă o clipă de curaj din viaţa voastră

Ori de câte ori treceţi printr-o perioadă când vă simţiţi extrem de slăbiţi, nelalocul vostru sau învinşi, gândiţi-vă la ultima oară când aţi luat o hotărâre curajoasă sau aţi făcut un act de vitejie. Curajul este o atitudine ce ne face să ne simţim bine, şi retrăirea acestei senzaţii este cel mai bun mod în care vă puteţi repune pe picioare.

15: Aveţi grijă ce ţineţi ca amintire

Oamenii îşi alcătuiesc cronica vieţii în moduri diferite – unii ţin albume foto, alţii scriu jurnale, iar alţii lipesc de frigider pozele de familie preferate. Oricare ar fi modalitatea aleasă, aveţi grijă să păstraţi ca amintire numai lucruri frumoase. Păstraţi doar fotografiile în care toată familia este veselă, fericită şi zâmbitoare. Dacă scrieţi un jurnal, notaţi-vă doar impresiile pozitive. Dacă simţiţi nevoia unui debuşeu pentru ceva care vă întristează, este chiar indicat să vă scrieţi gândurile, dar apoi rupeţi acea pagină şi ardeţi-o, ca să nu o mai păstraţi în fiinţa şi în conştiinţa voastră. Desprindeţi-vă de tot ce este negativ. Astfel, puteţi fi siguri că niciodată nu va trebui să retrăiţi vreo clipă nefericită din viaţă.

16: Impuneţi-vă conştient să aveţi încredere în voi

Dacă aveţi constant încredere în voi, viaţa voastră devine tare ca piatra, de neclintit, de neînfrânt. Încrederea apare prin exerciţiu. Atunci când credeţi cu toată inima într-un lucru, acest crez vă guvernează stările conştiente şi subconştiente cum nimic altceva nu o poate face. De aceea, aveţi grijă ca credinţa pe care o nutriţi să fie în voi şi ca motivaţia ce o susţine să fie de a vă clădi o viaţă onorabilă şi plină de sens.

17: Lăsaţi-vă imaginaţia să zboare

Deschideţi-vă mintea faţă de ideile proaspete. Gândiţi-vă la Einstein odihnindu-se într-o zi de vară, cu ochii pe jumătate închişi, privind razele soarelui de-a lungul unui fir de iarbă şi lăsându-şi mintea să călătorească împreună cu acea rază de lumină. Lăsaţi imaginaţia să vă poarte în locuri nevăzute până acum. Niciodată nu se ştie ce aţi putea descoperi astfel!

18: Eliberaţi-vă mintea

Mulţi oameni îşi duc traiul ca şi cum ar fi încuiaţi într-o colivie de aur, temându-se să zboare. Acest gen de oameni se rezumă la planul cunoscut şi familiar, ratând astfel cele mai spectaculoase aventuri pe care le are viaţa de oferit. Dacă vi se pare că şi voi sunteţi într-o astfel de situaţie, imaginaţi-vă ca şi cum aţi fi o pasăre în colivie, iar apoi vizualizaţi uşiţa deschizându-se şi pe voi înălţându-vă în zbor către înaltul cerului. Eliberaţi-vă mintea, şi nimic nu va mai fi imposibil de realizat.

19: Aprindeţi toate luminile din casă

Dacă veţi aprinde toate luminile din casă, vă veţi simţi cuprinşi de bună-dispoziţie, mai ales dacă aveţi colţuri întunecate şi ferestre insuficiente în locuinţă pentru a atrage lumina naturală din exterior. Simplul fapt de a vă ilumina spaţiul de locuit va crea, negreşit, un chi mai strălucitor peste tot în jurul vostru, iar atunci când energia ce vă înconjoară este luminoasă, la fel vă va fi şi starea de spirit. Încercaţi această metodă data viitoare când simţiţi în aer încărcătura unei energii deprimante.

20: Faceţi-vă curăţenie în minte!

Dacă, totuşi, vă mai rămân în cap „pânze de păianjen“ ce vă ascund viziunea adevăratei voastre naturi, trebuie să le „măturaţi“! Mintea voastră este ca o oglindă. Dacă este limpede, imaginile pe care le refl ectă sunt clare şi lucide. Dacă mintea se confruntă cu iluzii, inhibiţii şi complexe acumulate de-a lungul unei vieţi întregi, refl ecţia devine ceţoasă, neconcentrată şi înşelătoare. Ca atare, încercaţi să faceţi în mod regulat o „curăţenie generală“ a minţii. Măturaţi praful ce stă ca un nor în faţa viziunilor voastre.

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 11 Pg. 52

0 Comments

Leave a Comment