2017/11/19 at 4:12 PM

Pasul 1 – Demarcaţi-vă grădina pe hârtie

Desenaţi planul terenului pe care este aşezată casa, având grijă ca forma să fie corectă, iar limitele, atent trasate. „Graniţa“ cu vecinii poate să nu fie demarcată vizual cu ajutorul unui gard-viu, perete sau gard obişnuit. Dacă nu există separaţie fizică, forma grădinii per global nu este bine definită, iar evaluarea Feng Shui-ului său se va dovedi problematică, dar, dacă demarcaţia există, va fi posibilă examinarea calităţilor Feng Shui ale formei terenului în sine.

După ce desenaţi planul terenului, aşezaţi o bucată de calc pe care e desenată o grilă de nouă căsuţe deasupra acestuia.

Când suprapuneţi grila peste plan, aveţi grijă ca delimitarea sectoarelor să fie măsurată precis. Ceea ce se doreşte aici este să identificaţi clar diversele sectoare cardinale ale grădinii.

Pasul 2 – Decoraţi-o pe baza celor 5 elemente

Când amenajaţi grădina, trebuie să o decoraţi în funcţie de elementul fiecărui punct cardinal. De exemplu, atunci când concepeţi partea de est ori sud-est, se observă că, în aceste sectoare, predomină elementul Lemn. Ştim că, aici, anotimpul dominant este primăvara, aspectele vizuale devin mai importante decât celelalte simţuri, forma ideală este cea dreptunghiulară, iar numerele faste sunt 3 şi 4. Este un spaţiu în care predomină zvâcnirile de energie tinerească, orientată spre exterior, deci trebuie să rezervaţi această parte a grădinii generaţiei tinere.

Folosiţi tabelul de mai jos pentru a realiza câte o analiză similară pentru fiecare parte a spaţiului verde.

Mobilierul dispus în: Este fast dacă este confecţionat din: Nefast dacă este confecţionat din
Nord Oţel Piatră, granit sau cărămidă
Sud Lemn Orice vopsit în negru
Est Lemn sau orice vopsit în negru Oţel sau orice vopsit în alb
Vest Metal, piatră, granit, cărămidă, orice vopsit în alb Orice vopsit în roşu
Sud-est Lemn sau orice vopsit în negru Oţel sau orice vopsit în alb
Sud-vest Piatră, granit sau cărămidă sau orice vopsit în roşu Lemn sau orice vopsit în verde
Nord-est Piatră, granit sau cărămidă sau orice vopsit în roşu Lemn sau orice vopsit în verde
Nord-vest Metal, piatră, granit, cărămidă, orice vopsit în alb Orice vopsit în roşu

Pasul 3 – Alegeţi mobilierul de grădină corect

Mobilierul şi porţiunile pavate cu piatră vă invită în grădină, ca să vă relaxaţi şi să vă bucuraţi de frumuseţea din jur. Dacă aţi creat în grădină un loc în care să staţi la taclale, ar fi bine să instalaţi o masă şi un scaun sub o umbrelă, aceasta apărându-vă de soare şi de ploaie şi reprezentând simbolul suprem al adăpostului şi protecţiei.

Nu este indicat să aşezaţi bănci în părţi expuse ale grădinii. În plus, aveţi grijă ca băncile să fie bine întreţinute, pentru că mobilierul stricat va genera boli. Aruncaţi ghivecele şi vasele ciobite şi reparaţi mobilele deteriorate. Consultaţi tabelul din dreapta ca să alegeţi mobilierul de grădină ideal pentru crearea tipului adecvat de energie în diversele părţi ale spaţiului verde şi pentru a extinde efi cient mediul de locuit al familiei, profitând de exterior.

Pasul 4 – Alegeţi plante şi flori norocoase

O grădină frumoasă, cu plante sănătoase şi flori superbe este cel mai bun indiciu că respectiva locuinţă se bucură de un bun Feng Shui. Casa înconjurată de o grădină îngrijită refl ectă prezenţa unei energii sănătoase, sinonimă cu chi-ul prosper, fericit şi vibrant.

Dacă vă doriţi un bun Feng Shui, trebuie să investiţi timp şi efort pentru ca terenul din jurul reşedinţei voastre să fie trezit la viaţă de plante verzi şi flori frumoase. Nu le lăsaţi să crească în neştire, necontrolat, pentru a nu genera o energie Yin nedorită. Evitaţi plantele precum cactuşii, trandafi rii, copăceii bonsai ori plantele cu spini, care se potrivesc numai în exteriorul proprietăţii.

Copaci, plante şi flori cu noroc

Plante şi copaci Flori
1) Planta-de-jad 1) Bujori
2) Coroana-argintie 2) Crizanteme
3) Filodendron 3) Flori de prun
4) Bambus 4) Narcise
5) Pin 5) Crini
6) Piersic 6) Magnolii
7) Portocal 7) Lotuşi
8) Lămâi-verde 8) Orhidee

Pasul 5 – Alegeţi tipul corect de apă

Apa introdusă în obiectele ornamentale din grădină este, de mult, o componentă crucială a Feng Shui-ului, mai ales dacă doriţi să activaţi bogăţia şi prosperitatea. Realizarea unui ochi de apă artificial oferă mari posibilităţi imaginaţiei şi creativităţii voastre.

Puteţi fi foarte precişi în legătură cu ochiul de apă dorit, putându-i controla dimensiunile, adâncimea şi forma, precum şi scara la care este realizat, pentru a se potrivi cu grădina voastră.

Aveţi grijă să se potrivească firesc în mediu. Excesul poate transforma Apa aducătoare de avere într-un element potrivnic. Vă puteţi construi detaliul de Apă sub orice formă doriţi – cascadă, fântână, iaz cu peşti sau o cădere de apă naturală. Locul ideal pentru Apă este nordul. Dacă aveţi de gând să ţineţi peşti în iazul vostru aceştia trebuie să fie sănătoşi, iar apa, curată şi limpede. Cei mai buni peşti sunt arrowana, crapii şi caraşii aurii. Alte animale de bun augur sunt ţestoasele de apă dulce sau sărată.

Pasul 6 – Iluminarea grădinii

Lumina reprezintă elementul Foc, precum şi energia Yang dătătoare de viaţă. Sistemul de iluminat exterior oferă un mod eficient de exploatare a norocului pământesc şi de activare a şansei în familie şi în relaţii. Lumina atrage energia pământului, energie ce poate fi canalizată ascendent, cu ajutorul unor stâlpi cavi înfipţi în sol. Aşezaţi felinarele de grădină în sud, nord-est şi sud-vest.

0 Comments

Leave a Comment