2017/11/19 at 12:26 PM

Nunţile chinezeşti sunt pătrunse de cultură şi tradiţie. Iată 10 lucruri esenţiale de nuntă, pentru mire şi mireasă, ca să consolidaţi un mariaj plin de prosperitate, dragoste, veselie şi o groază de nepoţei pentru socri.Dragonul şi fenixul cuprinzând o mingeOrice cuplu căsătorit trebuie să aibă în casă imaginea dragonului şi fenixului. Prezenţa lor simbolizează un mariaj fructuos, binecuvântat cu mult succes şi prosperitate, precum şi mulţi copii de sex masculin!

Figurine chinezeşti de bun augur, din hârtie

Acestea se folosesc pentru a împodobi sala de nuntă şi camera miresei. Foloseşte simboluri cum ar fi ideograma dublei fericiri, dragonul şi fenixul, raţele mandarine, nodul mistic, bujorii de munte şi piersicile, pentru ca, în acest mariaj, dragostea să dureze.

Lumânări cu dragon şi fenix

Aceste lumânări roşii de nuntă se găsesc în pereche şi sunt decorate una cu dragon, şi cealaltă cu fenix, precum şi cu simbolul dublei fericiri. Pe vremuri, aceste lumânări tradiţionale erau aprinse în camera miresei, în noaptea nunţii, ca să alunge spiritele rele.

Corsaje de nuntă roşii şi aurii

Florile de mătase ori de catifea (de obicei, seducătorul bujor de munte) se prind de nişte funde roşii (pe care se scriu numele miresei şi mirelui, precum şi ale domnişoarei şi cavalerului de onoare, ba chiar şi al aprodului), încadrate de un dragon şi un fenix aurii, pentru noroc.

Set cu boluri de orez de aur

Completat cu linguri de aur şi câte o pereche de beţişoare, bolurile sunt, de obicei, decorate cu dragonul şi fenixul cereşti, precum şi cu mai multe simboluri ale dublei fericiri. Cuplul trebuie să îşi mănânce prima masă ca soţ şi soţie folosind aceste boluri de orez norocoase, ca să aibă un viitor prosper împreună.

Set de coafat

Acesta cuprinde o pernuţă de ace rotundă, înconjurată de 10 băieţei (pentru norocul de a avea descendenţi), aţă în cinci culori (simbolizând cele cinci elemente), pudră de ten, un pieptăn de lemn, o oglindă rotundă, un şnur roşu şi pijamale norocoase.

Set de spălat pentru copii

Decorat cu raţe mandarine şi ideograme ale dublei fericiri, acest set cuprinde o ceaşcă, o tavă de ceai, un lighenaş şi o oală de noapte. Acestea sunt de obicei umplute pentru această ocazie cu fructe şi salbe, care simbolizează un mariaj prosper şi fructuos.

Oglinjoară rotundă

Mireasa trebuie să aibă la ea o oglinjoară rotundă, ca să alunge influenţele răuvoitoare şi să se apere de toate relele pe parcursul ceremoniei de nuntă, când spiritele rele pot fi cuprinse de invidie. Această oglindă specială este decorată cu simboluri norocoase – cei cinci lilieci şi simbolul longevităţii –, ca să garanteze o tranziţie sigură de-a lungul celebrării nunţii.

Plicuri roşii

Plicurile roşii, imprimate cu simbolul dublei fericiri în tuş auriu, se umplu cu bani, care sunt folosiţi în diverse ritualuri pe parcursul ceremoniei de nuntă, cum ar fi jocurile deschiderii porţilor, ceremonia ceaiului etc.

O pereche de lămpi roşii, pentru prosperitate

Inscripţionate cu proverbe de bun augur, care simbolizează un mariaj de durată, acestea trebuie aşezate la capul patului nupţial, pentru ca uniunea să fie prosperă şi fructuoasă.

Sursa articolului:  Revista Lumea Feng Shui

0 Comments

Leave a Comment