2017/11/19 at 12:29 PM

ÎN FENG SHUI-UL STELELOR ZBURĂTOARE, steaua muntelui este la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă decât cea a apei, mai ales de când ne aflăm în perioada lui 8.

Opt este numărul reprezentativ al trigramei KEN, ce simbolizează muntele, or, în sfera credinţelor culturale chineze, acesta denotă puterea tăcută, influenţa şi un succes aparte, sugerând capacitatea de a vă exercita puterea. Aflată în faţa unei case, priveliştea unor munţi la orizontul îndepărtat înseamnă că tatăl familiei din respectiva locuinţă sau unul dintre fiii săi (de obicei, cel mare) va ajunge la un statut înalt, cu autoritate.

Munţii sugerează prezenţa dragonilor, care aduc forţa vitală pe care o numim chi. Steaua muntelui din şcoala stelelor zburătoare este steaua de aşezare, căci munţii stau fermi, aducând un noroc grozav în relaţii şi de sănătate atunci când sunt faşti, şi ghinion pe aceleaşi planuri, în caz contrar. LILLIAN TOO vă explică tainele stelei muntelui din şcoala stelelor zburătoare, relevându-vă câteva subtilităţi referitoare la activarea ei, astfel încât să aveţi o sănătate de fier şi cât mai multă şansă în prietenii şi relaţii.

Practicienii experimentaţi ai stelelor zburătoare acordă mare atenţie localizării stelelor faste ale apei şi muntelui din reşedinţe şi alte clădiri. Astfel, „apă“ şi „munte“ sunt două cuvinte de referinţă în terminologia Feng Shui.

Steaua apei aduce tipul de şansă asociat bogăţiei. O stea fastă a apei atrage averea, pe când una negativă implică pierderea ei. De cealaltă parte, steaua muntelui aduce şansa asociată fericirii şi sănătăţii. Dacă este norocoasă, ea favorizează vigoarea, energia şi relaţiile armonioase. Dacă este ghinionistă, vă face să vă pierdeţi prietenii, să vă scadă statutul social şi să aveţi o sănătate precară.

Trebuie să localizăm sectoarele stelelor faste ale apei şi muntelui la domiciliu (şi la birou), dacă dorim să creăm un mediu plăcut, definit de abundenţă şi starea de bine.

În Feng Shui-ul stelelor zburătoare, secretul este să determinăm unde anume în locuinţă se află steaua norocoasă a muntelui. În cazul reşedinţelor din perioada lui 8, mereu o vom regăsi fie direct în faţa casei, fie direct în spatele acesteia. În practica vântului şi a apei, numim aceste sectoare „palat de orientare“ (în faţă) şi „palat de aşezare“ (în spate). Cea care determină dacă steaua fastă a muntelui se află în faţă sau în spate este orientarea exactă a casei. în faţă decât în spate. Cea mai bună metodă este să folosiţi imagistica muntelui prin intermediul tablourilor peisagistice sau cristalelor sculptate sub forma unei culmi. Acestea acţionează drept stimulent, descătuşând energia stelei norocoase a muntelui. Este mai bine să nu ţineţi detalii de Apă săpate adânc în pământ în faţa locuinţei, dacă aveţi situată acolo steaua fastă 8 a muntelui.

Reţineţi că, în această situaţie, vă confruntaţi cu aşa-numitele „apă inversă“ şi „munte invers“.

Când steaua 8 a muntelui se află în spatele casei,

se spune, de regulă, că este o „stea a muntelui fastă“, deoarece sprijină locatarii respectivei reşedinţe.

Această localizare a stelei muntelui de bun augur apare la casele din perioada lui 8 orientate spre un punct cardinal secundar, mai precis cele cu faţa spre SE 2/3, NE 1, SV 1 şi NV 2/3. Dacă reşedinţa voastră este astfel orientată şi ţine de perioada lui 8, familia voastră se va bucura de raporturi armonioase în cadrul său, dar şi cu alţii. Pacea de acasă face ca relaţiile dintre soţi, copii, fraţi şi prieteni să fie armonioase. În plus, toată lumea se bucură de sănătate.

Când se află în spate, steaua fastă a muntelui amplifică şansa ţestoasei, fiind benefic să existe în acea parte un teren înălţat sau un zid înalt, de cărămidă. Un deluşor aflat în spatele reşedinţei voastre atrage şi el chi-ul bun înăuntru, zona respectivă beneficiind, în acest caz, de pe urma prezenţei pietrelor şi bolovanilor.

Dacă doriţi, puteţi aşeza aici o ţestoasă, cu rol de energizator simbolic. Poate fi realizată din marmură şi granit, creându-se astfel un chi care va susţine steaua muntelui de bun augur.

O stea 8 a muntelui aflată în faţa casei

vă oferă potenţialul de a activa „muntele mic“. Termenul se referă la decoraţiunile miniaturale, asemănătoare cu culmile muntoase ale lanţurilor înalte. Muntele mic mai poate fi simulat printr-un zid jos de cărămidă, o moviliţă ce sugerează fenixul sau o floare de mină, ce simulează prezenţa dealurilor. Acest tip de localizare a stelei muntelui apare la casele din perioada lui 8 orientate spre un punct cardinal secundar, în speţă cele cu faţa spre SE 1, NE 2/3, SV 2/3 şi NV 1.

Chiar dacă se află în faţa casei, steaua 8 a muntelui tot poate să aducă noroc, cu condiţia să aveţi grijă să nu o supraactivaţi, pentru că un munte în faţa reşedinţei poate fi considerat generator de obstacole. Este cu mult mai dificilă energizarea unei stele a muntelui de bun augur

Când ambele stele 8, a muntelui şi a apei, se află în faţa casei

Această situaţie apare la casele din perioada lui 8 orientate spre puncte cardinale principale, adică nord 1, sud 2/3, est 1 şi vest 2/3. Aici, practica Feng Shui devine uşor problematică, din cauză că, prin activarea stelei apei cu un iaz, se creează inconveniente pentru steaua muntelui, care se spune că s-ar „prăbuşi în iaz“, aducând necazuri pe planul sănătăţii şi al relaţiilor. De cealaltă parte, dacă veţi activa steaua fastă a muntelui cu ajutorul unui „deluşor“ sau altă decoraţiune simbolizând elementul Pământ (care guvernează muntele), veţi dăuna stelei 8 a apei, pentru că Pământul distruge Apa.

Soluţia este să construiţi o cascadă miniaturală, care să cuprindă atât muntele, cât şi apa. Această structură trebuie realizată cu grijă. Nu este necesar să aveţi o cădere de apă enormă în faţa casei. Eu vă sugerez o cascadă în şase trepte, al cărei „munte“ să nu depăşească 1,8 metri. Faceţi rost de o pompă, pentru a crea efectul căderii de apă, şi creaţi un iaz la bază, pentru colectarea lichidului. Aveţi grijă ca apa să curgă spre interior, înspre uşa casei. În plus, aveţi grijă ca iazul vostru să aibă o adâncime de cel puţin 60 cm. Astfel, veţi obţine avere, activând totodată norocul de armonie.

Când ambele stele 8, a muntelui şi a apei,

se află în spatele casei Această situaţie apare la casele din perioada lui 8 orientate spre puncte cardinale principale, în speţă cele cu faţa spre nord 2/3, sud 1, est 2/3 şi vest 1. Aici, dilema este asemănătoare cu cea din cazul precedent, ambele stele, a apei şi a muntelui, fiind 8-ul de bun augur. Încă o dată, soluţia este să le activaţi pe amândouă, fără a dăuna niciuneia dintre ele. Ca atare, cascada constituie o soluţie bună, cu observaţia că, pentru spatele casei, este recomandabil ca „muntele“ ţinând de cascadă să fie mai mare şi mai impozant decât „apa“.

Când vă construiţi „muntele“ pentru căderea de apă, aveţi grijă ca acesta să nu pară intimidant. Dacă utilizaţi pietre şi bolovani artifi ciali pentru decorarea cascadei voastre, acestea nu trebuie să semene cu animale ostile. Dacă detaliul vostru de Apă va arăta ameninţător, exact aşa ceva se va dovedi a fi , deci, în loc să vă aducă noroc, v-ar putea cauza probleme.

0 Comments

Leave a Comment