2017/11/24 at 7:37 AM
N-aţi vrea să vă învioraţi puţin aria de lucru? Folosiţi simbolurile norocoase din Feng Shui pentru a vă decora biroul şi totodată pentru a vă activa şi energiza masa de lucru.Ţestoasa-dragon
Acesta este probabil simbolul generic cu atât de multe atribute favorabile, încât a devenit un obiect ce nu trebuie să lipsească din niciun birou. Efectele sale benefice sunt nenumărate.

Această creatură generatoare de noroc are corp de ţestoasă şi cap de dragon, prin urmare îmbină curajul şi hotărârea dragonului cu tăria şi calităţile de protecţie ale ţestoasei.

Ţestoasa-dragon este un simbol al bogăţiei, reprezentând belşugul ce durează generaţii la rând, mai ales atunci când are una sau două ţestoase mai mici cocoţate în spate! Dacă este înfăţişată stând pe un pat de monede, simbolistica privind bogăţiile şi averea este mai puternică de o mie de ori.

Plasaţi acest simbol în colţul de nord sau de est al biroului sau mesei de lucru, pentru a vă bucura de un noroc excelent în carieră. Sau puneţi-l chiar în spatele vostru ori pe partea stângă, pentru sprijin şi protecţie. Dacă este făcut din alamă (sau un material greu similar), îl puteţi folosi şi ca presspapier.

Monedele împăraţilor
Aceste monede antice au gravate pe ele numele unor puternici împăraţi chinezi, de la înţeleptul Kang-Hsi la prosperul Chien-Lung. Aceste monede norocoase sunt folosite pentru a încuraja fluxul energiei pozitive. Şi mai important, ele aduc bogăţie, sprijin şi protecţie, în funcţie de locul unde sunt plasate şi de numărul monedelor folosite.

Monedele ar trebui să fie legate cu o aţă sau o panglică roşie ori aurie, pentru a fi activate. Şase monede semnifică norocul perpetuu de bogăţie, atunci când sunt prinse cu un nod mistic; şi, cum şase mai reprezintă şi trigrama Chien, acest număr simbolizează şi norocul ceresc. Dacă sunt prinse câte opt, nouă sau zece (toate, numere foarte norocoase în Feng Shui), monedele aduc multă bogăţie şi sprijin, mai ales atunci când le etalaţi în spatele scaunului la care staţi în birou.

Muntele
Muntele este considerat unul dintre cele mai importante simboluri din Feng Shui. În Şcoala Formelor, reprezintă manifestarea tuturor celor patru creaturi celeste: dragonul verde din est, tigrul alb din vest, ţestoasa neagră din nord şi phoenixul roşu din sud. Ridicându-se semeţ în jurul casei, indică protecţia din partea elementelor, precum şi sprijinul adus locuinţei şi ocupanţilor săi. Muntele mai simbolizează şi o abundenţă de comori ascunse.

Pentru a profita la maximum de simbolismul muntelui, agăţaţi un tablou sau o poză cu un munte în spatele vostru la birou; astfel vă veţi asigura că sunteţi feriţi de diversele probleme pe care le puteţi întâmpina la muncă, cum ar fi intrigile pe la spate sau maşinaţiunile. Muntele vă va oferi sprijin. Asiguraţi-vă că muntele respectiv are un aspect maiestuos şi binevoitor; nu folosiţi imagini ale unor munţi golaşi, cu creste ascuţite şi râpe adânci.

Peştii norocoşi
Conform teoriei celor Opt Aspiraţii, nordul guvernează norocul în carieră, iar elementul său intrinsec este Apa. Prin urmare, nordul ar trebui să fie activat cu ajutorul Apei şi/sau Metalului; la fel, plasarea unor peşti aducători de noroc în această zonă, atât la birou, cât şi acasă, este excelentă. Puteţi fie să instalaţi un acvariu (sau orice alt detaliu de Apă care se potriveşte cu decorul respectiv) în colţul nordic, fie să agăţaţi picturi cu apă şi peşti în acel loc, dacă vă convine mai mult. Plasarea pe birou a unei figurine reprezentând un peşte funcţionează de asemenea.

Peştii sunt simboluri excelente ale bogăţiei, deoarece cuvântul chinezesc pentru „peşte” este yu, care mai înseamnă şi abundenţă. Printre cei mai norocoşi peşti pe care îi puteţi etala se numără crapul şi arrowana. Arrowana mai este cunoscut şi drept „peştele-dragon” şi a căpătat renume ca puternic activator Feng Shui pentru norocul de avere. Este foarte popular în rândul oamenilor de afaceri chinezi, care etalează adesea asemenea specimene scumpe la sediul firmelor lor sau acasă. Cele mai indicate varietăţi de arrowana ce pot fi folosite în scopuri Feng Shui sunt cele cu o tentă de roz, auriu ori argintiu pe solzi.

În ceea ce priveşte crapul, este faimos pentru uimitoarea sa tenacitate în a înota împotriva curentului pentru a ajunge la Lung Men sau Poarta Dragonului şi a se transforma în dragon. Prin urmare, crapul simbolizează perseverenţa, tăria şi rezistenţa. Datorită acestor calităţi, este un excelent simbol al succesului pe plan literar şi academic, precum şi al norocului în carieră, indicând faptul că, dacă sunteţi fermi, şi voi puteţi atinge succesul, asemenea crapului.

Alte trucuri pentru noroc pe plan profesional
Iată care este SITUAŢIA IDEALĂ: trebuie să creaţi un coridor luminos în microcosmul mesei de lucru şi la intrarea în birou. Ne referim la zona din preajma uşii, precum şi la spaţiul din faţa locului unde lucraţi, care ar trebui să fie menţinute curate şi în ordine, pentru a permite energiilor favorabile să se adune înainte de a intra în spaţiul de lucru. Acesta din urmă trebuie să fie luminat în mod adecvat şi, în plus, să fie bine aerisit.

De asemenea, ar fi bine să staţi în poziţia de putere. Aceasta înseamnă ca biroul vostru să fie localizat în colţul diagonal opus uşii şi să aveţi un perete solid la spate, şi în plus să vă bucuraţi de o vedere bună a biroului şi a intrării. Este bine să aveţi un scaun cu spătar înalt şi cu braţe şi să priviţi spre una dintre direcţiile voastre norocoase. Ideal ar fi ca şi uşa însăşi să fie orientată spre una dintre direcţiile norocoase pentru voi.

Daţi-vă cu un pas înapoi şi priviţi-vă îndelung spaţiul de lucru. Reflectă el situaţia voastră actuală? Sugerează biroul vostru succesul pe plan profesional? Sau de fapt este în contradicţie cu ambiţiile voastre?

Dacă situaţia voastră la locul de muncă este cam tristă, atunci verificaţi dacă această stare de lucruri nu se datorează cumva unor deficienţe Feng Shui. Iată câteva dintre cele mai comune probleme, care trec adeseori neobservate.

1. NU staţi sub grinzi aflate deasupra capului vostru. Această situaţie vă striveşte norocul şi cauzează migrene şi dureri în corp, precum şi probleme în relaţii, cum ar fi trădările şi invidia. Este chiar şi mai rău dacă lucraţi la un nivel inferior al unei clădiri cu multe etaje. De vreme ce grinzile au rolul de suport arhitectural, daţi-vă seama că greutatea unei întregi clădiri cade pe umerii voştri!

2. NU staţi cu spatele spre uşă. Dacă sunteţi poziţionaţi astfel, veţi fi întotdeauna luaţi pe nepregătite şi veţi rata ocaziile apărute şi, în plus, veţi fi lipsiţi de sprijin. Reorientaţi-vă poziţia de lucru aşa încât uşa să se afle în raza voastră vizuală.

3. NU staţi cu faţa spre baie. (Indiferent dacă se află în faţă, în spate, alături, deasupra sau dedesubt, tot nu va fi bine.) Energia yin dăunătoare provenind de la toaletă vă va aduce boli şi pierderea oportunităţilor de succes, va reprezenta o ameninţare pentru starea voastră de sănătate şi pentru relaţiile de lucru. Ieşiţi cât mai repede din această situaţie, deoarece este extrem de periculoasă.

4. NU staţi deasupra garajului/depozitului. Unei încăperi care se află deasupra unui garaj sau unei magazii îi lipseşte baza şi este cumplit afectată de ghinionul adus de spaţiul gol şi de lipsa de substanţă. Nu veţi putea obţine succesul şi lucrurile nu se vor desfăşura aşa cum le plănuiţi.

5. NU trebuie să existe rafturi deschise sau colţuri ale pereţilor/mobilei în faţa voastră. Rafturile deschise reprezintă „săgeţi otrăvite”, fiind asemenea unor lame de cuţit; vă aduc ghinion, boli, certuri, pierderi financiare şi ocazii ratate. Încercaţi să vă mutaţi în afara „bătăii” lor. Dacă spaţiul nu vă permite, încercaţi să aranjaţi cărţile în aşa fel încât să se potrivească cu marginea rafturilor.

Tags: , , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment