2017/11/24 at 7:43 AM

Lim Han Jin vă relatează experienţa sa privind găsirea, renovarea şi adaptarea Feng Shui a locuinţei sale de proaspăt însurăţel.

Am început să îmi caut o casă cam în aceeaşi perioadă în care m-am decis să mă însor. După cum se ştie, nu este uşor să găseşti locuinţa potrivită. A trebuit să iau în calcul amplasarea, suprafaţa, preţul şi, cel mai important, Feng Shui-ul casei.

Totuşi, a meritat efortul. După câteva luni de prospectare împreună cu mătuşa Lillian, am găsit o casă în cartierul Bangsar din Kuala Lumpur – o zonă perfectă, ce îndeplineşte toate cerinţele Feng Shui de bază. Era o casă veche, cu fundaţie comună cu cele vecine şi un aspect obosit şi părăginit, dar promitea mult, deci am decis să înaintăm o ofertă pentru ea.

CASA VECHE

Casa dă spre nord, are două niveluri şi este lipită de cele vecine. Am ales-o pe aceasta deoarece este orientată spre direcţia mea norocoasă sheng chi. În plus, se conforma „dragonului verde şi tigrului alb“, un concept de bază în Feng Shui, care prevede ca partea stângă a casei să fie mai înaltă decât dreapta, iar cea din spate, mai înaltă decât cea din faţă, pentru a simboliza sprijinul la spate şi chi-ul echilibrat. Feng Shui-ul de bază al casei fiind deja existent, următorul pas a fost modificarea ei conform principiilor vântului şi apei.

Reşedinţa aparţinea perioadei lui 7, chi-ul său fiind slab. Pentru a exploata chi-ul de bun augur al perioadei lui 8, trebuia să o renovăm, ca să o transformăm într-o casă a perioadei curente. A trebuit să înlocuim acoperişul, duşumeaua şi uşa principală. Şi schimbarea locatarilor contribuie la împrospătarea energiei.

Analiza aprofundată ne-a arătat că baia anexă dormitorului matrimonial se afla direct deasupra uşii casei, fapt ce ar fi apăsat greu asupra şansei locatarilor.

Ne-am decis să repoziţionăm intrarea în reşedinţă. După aceea, a trebuit să reparăm scările, care aveau goluri între trepte, sugerând o scurgere a averii. Am acoperit golurile respective cu plăci de lemn. Scările din lemn simbolizează creşterea în toate domeniile vieţii, amplasarea lor în sectorul estic (guvernat de Lemn) al reşedinţei constituind un avantaj în plus, care îmi va garanta atât mie, cât şi soţiei mele, Audrey, o sănătate de fier. Am observat apoi că toaleta de la parter se afla în sectorul sudic al casei, care constituie casa astrologică a Calului. Eu fiind născut în această zodie, zona respectivă nu trebuia să fie marcată de prezenţa băii. Trebuia operată o rectificare, deci am repoziţionat toaleta.

Ne-am dat seama că, aşa cum era conceput planul arhitectural, chi-ul pozitiv era blocat în camera de serviciu şi bucătărie. Această dispunere împiedica chi-ul să curgă lin prin casă. Ne-am hotărât să dărâmăm unii pereţi, pentru a îmbunătăţi fluxul energetic. În plus, existau câteva grinzi expuse atât la parter, cât şi la etaj. Le-am corectat cu ajutorul unui tavan fals, cu cornişe.

CASA RENOVATĂ

După ce am discutat cu mătuşa Lillian şi cu Chris, am finalizat planurile de renovare pentru îmbunătăţirea aspectelor Feng Shui ale locuinţei. Voi trece rapid peste cele trei luni care au urmat, descriindu-vă direct cum am realizat renovările.

CE AM FĂCUT

Am început cu schimbarea duşumelei şi a ţiglei şi cu refacerea tencuielii şi zugrăvelii. În plus, am creat un nou cadru pentru uşa principală, pe care am repoziţionat-o, ca să nu mai stea sub baia anexă dormitorului matrimonial, unde se aflase anterior.

Uşa casei a fost mutată în partea frontal-centrală a extensiei, dar simpla mutare nu era suficientă. Intrarea principală trebuie să fie amplasată corect, ideal cu faţa spre cea mai fastă direcţie. Analizând diagrama de stele zburătoare pentru perioada lui 8, am descoperit că era mai benefic să o aliniem cu faţa spre nord 1, ca să profităm astfel de dubla de stele 8. De aceea, am înclinat-o uşor, ca să o orientăm spre nord 1, în loc de nord 2. Am adus astfel eficient dubla de 8 norocoasă în faţa casei.

De asemenea, am extins dormitorul matrimonial, unindu-l cu balconul iniţial. Dacă le-am fi lăsat separate, stelele zburătoare de bun augur ar fi rămas afară, în balcon. Pe lângă faptul de a îmbunătăţi estetica locuinţei, lărgirea dormitorului ne-a ajutat să „captăm“ dubla de stele 8, aducându-le în dormitor. Golurile dintre treptele scărilor au fost acoperite cu plăci de lemn, pentru ca averea noastră să rămână în siguranţă, în interiorul casei, şi am construit o debara sub scări, pentru a ne păstra, simbolic, economiile intacte.

Sectorul sudic reprezintă norocul de recunoaştere, dar aici era situată o toaletă. Aceasta a fost mutată în sud-est. În ceea ce priveşte distribuţia chi-ului în locuinţă, am dărâmat peretele camerei de serviciu, pentru a permite energiei pozitive să pătrundă în întreaga casă. Chiar dacă unii maeştri de Feng Shui ar putea obiecta faţă de această rectifi care, amenajarea mobilierului va ajuta la îmbunătăţirea fl uxului energetic, permiţând chi-ului să curgă şerpuitor pe lângă mobile, şi nu în linie dreaptă.

În sfârşit, grinzile expuse au fost ascunse în spatele unui plafon fals, dispărând din raza vizuală. Totuşi, nu s-a putut face nimic în cazul grinzilor din structura de rezistenţă, deci va trebui să ţinem cont de ele în aşezarea mobilierului.

ACTIVAREA COLŢURILOR NOROCOASE

Am activat dubla de stele zburătoare 8 aflată în faţa casei creând un mic iaz. Potrivit principiilor Feng Shui, am construit o cascadă în şase trepte, cu iaz adânc de un metru, pentru a energiza simultan steaua 8 a apei şi steaua 8 a muntelui, ambele de bun augur.

Dacă sunteţi în căutarea unei noi locuinţe, sfatul meu este să vă căutaţi o casă care să prezinte afinitate cu direcţiile voastre personale norocoase. În plus, analizaţi atent Feng Shui-ul peisagistic al locuinţei voastre. Dacă principiile aferente sunt respectate, casa atrage energii propice. Dacă vă loviţi de vreo dilemă, consultaţi câteva dintre cărţile de referinţă ale lui Lillian Too. Este preferabil să aveţi un Feng Shui corect de la început, astfel încât necazurile să nu vă urmărească în noua locuinţă. Nu uitaţi să îndepliniţi un ritual simplu de purificare a spaţiului înainte de mutare. Alegeţi, de asemenea, date norocoase (din Almanahul Feng Shui apărut la Pro Editură) pentru demararea şi încheierea lucrărilor de renovare şi construcţie. În sfârşit, reţineţi să vă actualizaţi Feng Shui-ul la începutul fiecărui nou an.

0 Comments

Leave a Comment