2017/11/19 at 12:32 PM

 • Livingul este partea din casă cel mai des vizitată de străini, prin urmare un fel de „carte de vizită” pentru voi. Întotdeauna zonele publice ale locuinţei trebuie să fie spaţioase şi bine luminate, pentru a îndemna chi-ul să fie mereu în mişcare.

  În ceea ce priveşte MOBILIERUL pentru living, acesta trebuie să fie confortabil şi neameninţător. Astfel, canapelele comode din piele (sau din material textil), cu braţe rezistente şi sprijin solid la spate, vor aduce un Feng Shui minunat. De asemenea, este bine ca aici să aveţi scaune cu spătar, care să ofere susţinere, chiar dacă vă plac designurile mai moderne.

  Aveţi grijă ca locurile de şezut să nu fie expuse energiei ucigătoare emanate de colţurile ascuţite ori stâlpii de rezistenţă. Dacă nu aveţi cum să dispuneţi altfel mobila, stâlpii pot fi camuflaţi cu plante luxuriante sau cu oglinzi, pentru a dispărea din câmpul vizual. Evitaţi, de asemenea, dulăpioarele încastrate cu rafturi expuse, care vor crea şi ele o energie dăunătoare.

  Livingul este un spaţiu în care puteţi folosi cei mai diverşi ACTIVATORI, pentru că este un spaţiu comun şi, de obicei, vizibil din dreptul uşii. De exemplu, puteţi expune aici un tablou cu cei Opt Nemuritori, care, după credinţa chinezească, aduc cele opt tipuri de noroc în casă, sau un Pi Yao, creatura celestă despre care se spune că îl poate domoli pe Marele Duce Jupiter. Puteţi etala pe o măsuţă laterală un cal de paradă, tras de zeul bogăţiei, iar pe podea o corabie a abundenţei, plină cu lingouri aurii. Colţul bogăţiei din această cameră poate fi activat prin intermediul unui vas cu un lujer de bambus.

  UTILIZAREA CELOR CINCI ELEMENTE
  Dacă nu vă plac în mod special obiectele de decor tipic chinezeşti, vă puteţi sluji de semnificaţiile culorilor pentru a activa acest spaţiu, păstrând totodată un decor simplu şi modern. Baza teoretică va fi ciclul productiv al celor cinci elemente, scopul fiind potenţarea chi-ului din această încăpere. Folosirea unei scheme cromatice adecvate va crea aici un Feng Shui minunat.

 • Living în est sau sud-est. Aceste sectoare corespund Lemnului, aşa încât într-un asemenea living se potriveşte foarte bine un mobilier predominant din lemn. Culoarea verde se va potrivi şi ea de minune aici, precum şi plantele cu flori. În ciclul elementelor, Lemnul este produs de Apă, aşa încât puteţi folosi ca decoraţiuni perdele albastre sau un covor de aceeaşi culoare.
 • Living în nord. Acest sector ţine de Apă, aşa încât puteţi alege o schemă cromatică pe bază de albastru. La fel, puteţi dispune pe perete un tablou cu o cascadă, aceasta aducând noroc de bogăţie. În ciclul elementelor, Apa este produsă de Metal, aşa încât aici se potrivesc obiectele de mobilier din acest material, precum şi decoraţiunile albe sau în culori metalice.
 • Living în sud. Dacă livingul se află în acest sector al locuinţei, va fi foarte benefică aici o schemă cromatică pe bază de roşu. Evitaţi însă excesul acestei culori, pentru că este periculos, sugerând prea mult Foc. De exemplu, puteţi să folosiţi ca bază nuanţe mai delicate de roz ori corai şi ca pete de culoare pernuţe şi perdele roşii. Cum, în ciclul elementelor, Focul este produs de Lemn, aici se vor potrivi şi plantele şi nuanţele de verde. De fapt, este de preferat să potenţaţi chi-ul specific sectorului prin elementul care îl produce, pentru că, după cum spuneam mai sus, excesul de Foc (şi de roşu-aprins) va fi periculos.
 • Living în sud-vest sau nord-est. Aceste sectoare corespund Pământului, prin urmare un asemenea living poate fi decorat în nuanţe de galben-pai, crem, bej, ocru sau maro. Se potrivesc aici şi decoraţiunile din ceramică sau sticlă. Pământul fiind produs de Foc în ciclul elementelor, puteţi folosi ca accente de culoare decoraţiuni roşii, de exemplu o canapea tapiţată în această culoare.
 • Living în vest sau nord-vest. Dacă aveţi livingul în unul dintre aceste sectoare, atunci aici energia va fi de Metal. Puteţi folosi o schemă cromatică pe bază de alb cu accente aurii sau argintii, precum şi decoraţiuni sau mobilier din metal. De asemenea, cum Metalul este produs de Pământ în ciclul elementelor, puteţi alege un decor pe bază de nuanţe de galben ori cafeniu, în funcţie de preferinţele proprii.

0 Comments

Leave a Comment