2017/11/19 at 4:13 PM

Data viitoare când vă arătaţi dinţii într-un zâmbet sclipitor, priviţi-vă în oglindă. Ei reflectă cât de bine vă îngrijiţi. Trebuie să fie drepţi şi regulaţi, nici prea mici, nici prea mari pentru faţa voastră. Forma şi aspectul, culoarea şi dimensiunile lor dezvăluie trăsăturile particulare care vă fac diferiţi de oricine altcineva. Dinţii voştri oferă indicii despre personalitatea şi atitudinile voastre. Iată un rezumat simplu şi rapid a ceea ce revelează dinţii.

FORMA ŞI ASPECTUL
1. Dinţii convecşi
Aceşti dinţi indică o persoană vorbăreaţă şi destul de zgomotoasă, poate chiar violentă şi care nu acceptă un refuz. Dacă vă abordează o astfel de persoană, se prea poate să deveniţi imediat, în mod subconştient, vigilenţi şi prevăzători. Aceşti dinţi favorizează femeile, convexitatea lor la un chip de femeie fiind doar moderată, ceea ce simbolizează o viaţă bună şi o persoană cu noroc de mentori.

2. Dinţii concavi
Aceştia sunt exact opusul dinţilor convecşi, nefiind priviţi, în general, cu ochi buni. Dacă aveţi dinţii astfel, trebuie neapărat să vi-i remodelaţi. Unii oameni spun că ei indică posibila moştenire a unei boli genetice.

3. Dinţii ascuţiţi
Acest gen de dinţi seamănă cu nişte dinţi de şoarece, fiind ascuţiţi şi eficienţi. O astfel de dantură denotă o persoană foarte inteligentă, mai ales în domeniul tehnic. Acest om are aptitudini matematice şi, în general, va avea un bun început în viaţă, dar s-ar putea lovi de obstacole şi greutăţi mai târziu.

4. Dantura mixtă – convexă şi concavă
Aici, dinţii inferiori sunt convecşi, iar cei superiori sunt concavi, fapt descris, în general, ca „dantură răsturnată”. Aceşti dinţi simbolizează elocvenţa, o persoană cu talent oratoric şi foarte convingătoare în vorbire. Totuşi, îi lipseşte norocul în carieră şi ar putea sfârşi prost. O astfel de persoană va rămâne, de regulă, singură, şi va pierde în orice concurs sau duel. Îi lipsesc şansele de câştig şi va trebui să se mulţumească întotdeauna cu locul doi.

5. Dinţii neregulaţi
Persoanele cu dinţi neregulaţi – unii mici şi alţii mari, unii ascuţiţi şi ceilalţi drepţi – sunt în general acaparatoare, gândindu-se numai la sine. Pot, de asemenea, să aibă tendinţe tiranice. Gândirea şi acţiunile unui astfel de om par „nesincronizate”. Poate să fie extrem de iute la mânie, motiv pentru care are necazuri în majoritatea relaţiilor amoroase, lipsindu-i norocul în iubire. Trebuie să înveţe să îşi controleze emoţiile pentru a-şi crea o viaţă mai bună şi mai fericită.

6. Gingia mai mare decât dinţii
Atunci când gingiile sunt foarte vizibile de fiecare dată când persoana respectivă deschide gura, este semn al lipsei de noroc în relaţii, mai ales în ceea ce priveşte familia. Se prea poate ca acest om să părăsească familia de tânăr. Nu sugerează că nu este amabil, ci doar că tinde spre o apropiere mai mare de prieteni decât de rude. Totuşi, fiziognomonia ne avertizează că astfel de persoane, cu o structură a danturii neregulată, nu trebuie crezute pe cuvânt. Aveţi grijă înainte de a le acorda încredere.

7. Dinţii ieşiţi în afară
Acest gen de dantură indică o persoană proactivă la serviciu, care mereu vine cu idei noi şi dă dovadă de multă iniţiativă, fiind, totodată, pasională şi sinceră. Are mari aptitudini în relaţiile cu publicul şi se va descurca excelent în societate. Totuşi, unii experţi consideră că aceste persoane sunt încăpăţânate, înclinate spre certuri şi dispute.

8. Dezechilibru între aspectul feţei şi al danturii
Aici, faţa şi dinţii par a nu se potrivi, faţa mai ales părând prea mică, iar dinţii, prea mari. Nu este semn bun, dinţii mai mari decât ar fi normali simbolizând multe obstacole în viaţă. Acest tip de dezechilibru nu este văzut cu ochi buni de mamele chinezoaice care caută potenţiale soţii pentru fiii lor, fiindcă el sugerează că femeia respectivă îi va crea probleme soţului.

9. Dinţii de tigru
Oamenii cu acest tip de dantură au destine diferite, în funcţie de sex. El este nefavorabil pentru bărbaţi, domnii cu acest tip de dinţi având, în general, ghinion în familie. În schimb, în cazul femeilor, această dantură aduce noroc în relaţii şi de bogăţie. Toţi oamenii cu acest tip de dinţi înclină să fie direcţi, ceea ce i-ar putea deranja însă pe ceilalţi, mai ales dacă persoanele respective au propriile lor planuri.

10. Dinţii foarte mici şi regulaţi
Persoanele cu dantură mică înclină spre o mare zgârcenie. Pentru ele, banii înseamnă totul şi sunt uşor de motivat prin promisiunea unei recompense în bani. De asemenea, sunt predispuse către invidii şi gelozie, neîncrezându-se uşor în ceilalţi. Dacă apare şi o strungăreaţă, este semn al incapacităţii de a economisi.

11. Dantura frumoasă, dar neregulată
Aici, dinţii sunt fie unul mai mare, unul mai mic, fie unul mai în faţă, unul mai în spate, fie unul mai lung, altul mai scurt. Dantura arată frumos, dar are o structură neregulată. Posesorul ei trebuie ca, din copilărie, să îşi pună aparat dentar, pentru a reduce dezechilibrele. Aceşti dinţi sugerează o persoană căreia îi place să tachineze ori să se prostească, crezând că astfel îi înveseleşte pe ceilalţi. Din păcate, de cele mai multe ori, bufoneriile sale nu fac decât să stârnească iritarea. Când incisivii sunt răsuciţi sau neregulaţi, este semn de proaste relaţii cu părinţii. Chiar dacă acest om locuieşte cu ai săi, raporturile sunt tensionate.

CULOAREA
Culoarea perfectă pentru dantură nu este albul pur, ci nuanţa perlată. Persoanele cu dinţii de un alb perlat au principii înalte, sunt modeste şi blânde. Dacă sunt, de asemenea, ordonaţi şi par a fi în echilibru cu restul feţei, aceşti dinţi simbolizează o persoană optimistă şi pasională, care se va bucura de o viaţă bună.

Dantura de un alb pur indică o persoană căreia îi place să aibă aventuri, să flirteze şi să cocheteze, deloc de încredere în sfera sentimentală. Nu va ezita să fie necredincioasă ori să trădeze persoana iubită. Deloc recomandabil pentru un soţ sau o soţie!

Dacă sunt uşor gălbui, dinţii sugerează o persoană blândă din fire, răbdătoare şi calmă, care arareori îşi iese din pepeni. Dinţii gălbui sugerează, de asemenea, o viaţă lungă şi sănătoasă.

Atunci când dinţii albi sunt şi uscaţi, este semn că persoana respectivă este violentă şi iute la mânie. Dacă dantura cu aspect uscat are o nuanţă galbenă, nu este semn bun, ci sugerează o mulţime de obstacole şi un ghinion perpetuu. În acest caz, este mai bine să vă supuneţi dantura unei cosmetizări!

Dacă este gălbuie şi pare, de asemenea, umedă, dantura denotă o persoană care înclină spre o slăbiciune fizică. Pare a fi minionă şi fragilă, dar în spatele acestei faţade se ascunde un om foarte puternic şi rezistent, foarte norocos, deoarece obţine succesul în eforturile sale.

Dinţii care au un aspect pătat, maroniu sau negricios indică un om care trebuie evitat. Este clar că această persoană nu se îngrijeşte de dantura sa, energia ce o înconjoară fiind negativă şi nocivă.

DIMENSIUNEA
Şi dimensiunea danturii în raport cu faţa oferă indicii despre potenţialul de succes al unei persoane. Oamenii cu dantură mare şi regulată au aşa-numiţii „dinţi de dragon”. Aceştia simbolizează persoane puternice, cu mare noroc în carieră şi de bogăţie, care vor ajunge respectate şi bine-cunoscute pentru onorabilitatea lor la vârsta de mijloc, fiindu-le hărăzit un trai bun, cu un final fericit.

Dacă par mari, incisivii denotă o persoană activă, cu un mare apetit sexual şi pasionată de lucrurile şi cauzele în care crede. Este un om serios şi parolist.

Dacă dinţii sunt ordonaţi, dar mici şi par a avea rădăcini adânci, această dantură se numeşte „de bou”. Persoanele care o posedă se bucură de noroc pe parcursul întregii vieţi. Sunt longevive şi se bucură de prosperitate şi bogăţie. Dacă rădăcinile nu par adânci, aceeaşi dantură simbolizează un om impulsiv din fire, predispus să facă greşeli.

Când faţa este prezentabilă, iar gura are o formă frumoasă, dar dantura este neregulată, persoana respectivă este, în general, pretenţioasă şi excesiv de critică la adresa celorlalţi. Joacă farse, deşi arareori cu intenţia de a face rău sau de a răni.

Sursa articolului: „Lumea Feng Shui” nr. 16, pp. 14-16.

0 Comments

Leave a Comment