2017/11/24 at 7:40 AM

În Feng Shui, apa reprezintă mijloacele de trai şi bunăstarea, semnifică fluxul de venituri din gospodărie, precum şi bunurile ce se acumulează în timp. Pentru a obţine maximul posibil de la apă, este important să înţelegeţi perfect semnificaţiile, simbolurile şi atributele asociate cu Apa, atât ca element, cât şi ca factor hotărâtor în Feng Shui-ul temporal şi spaţial.

Vă prezentăm în cele ce urmează o carte ce reprezintă un ghid complet cu privire la Feng Shui-ul apei şi care vă expune numeroasele modalităţi în care puteţi folosi apa pentru a atrage bunăstarea în viaţa voastră.

Există două căi esenţiale de folosire a apei, în Feng Shui, pentru creşterea norocului de bogăţie. Una dintre ele (FORMULA DRAGONULUI APEI) se concentrează asupra celui mai favorabil curs de apă din jurul casei şi asupra modului în care trebuie să iasă apa de pe proprietate, iar cealaltă (METODA STELELOR ZBURĂTOARE) indică sectoarele din locuinţă (dinăuntru şi de afară) ce beneficiază de pe urma prezenţei apei (reale), bazându-se pe locaţia stelelor favorabile ale apei.

Urmând prima metodă, puteţi construi inclusiv un dragon de apă pe proprietatea personală (o configuraţie extrem de favorabilă a apei); urmând-o pe cea de-a doua, puteţi amenaja un iaz ori alt detaliu de Apă în grădină sau în locuinţă. În cazul în care situaţia proprie vă permite, puteţi folosi chiar ambele metode, combinate.

De asemenea, apa poate fi utilizată şi ca remediu pentru unele perturbări Feng Shui specifice. De exemplu, acum, în perioada lui 8 (care a început pe 4 februarie 2004), când numărul 7 a devenit o stea periculoasă, aducătoare de violenţă, un remediu important împotriva acesteia este apa yang.

Şi metoda Pa Kua a celor opt aspiraţii, prin care se activează cele opt tipuri de noroc, foloseşte apa într-unele dintre aplicaţiile sale. Conform acestei metode, apa amplasată în est şi sud-est va aduce un mare noroc de dezvoltare şi şanse deosebite pentru cei implicaţi în afaceri; cea amplasată în nord va atrage oportunităţi în carieră.

Acestea sunt principalele moduri de folosire a apei în Feng Shui. Însă, atunci când recurgeţi la aceste metode, trebuie să fiţi foarte atenţi. Iată mai jos câteva recomandări de care este bine să ţineţi cont:

  • Fiţi foarte exacţi în ceea ce priveşte măsurătorile cu busola. Folosirea incorectă a indicaţiilor privind direcţiile şi locaţiile poate atrage efecte negative asupra voastră.
  • Puteţi folosi mai multe metode în paralel, însă aveţi mare grijă să nu confundaţi lucrurile şi să nu folosiţi direcţii eronate.
  • Alegeţi o zi favorabilă pentru a începe diferitele lucrări de construcţie (fie că este vorba despre o rigolă, un iaz sau o cascadă), o zi care să nu fie în conflict cu zodia voastră sau a celor din familie.
  • Fiţi extrem de grijulii în ceea ce priveşte direcţiile de ieşire pentru canalizare şi cursurile de apă, deoarece diferenţa dintre o direcţie foarte norocoasă şi una foarte ghinionistă poate fi extrem de mică, de numai câteva grade. Dacă nu puteţi fi siguri, mai bine optaţi pentru o canalizare subterană. Aceasta, nefiind expusă vederii, nu are efecte Feng Shui.
  • Atunci când construiţi un iaz, o cascadă sau un bazin, ţineţi cont de diagrama Feng Shui de stele zburătoare. De obicei, locul optim pentru un asemenea detaliu de Apă este acolo unde se află steaua 8 a apei, conform diagramei.
  • Dacă vă doriţi bogăţia durabilă pentru familia voastră, vă puteţi gândi să construiţi un puţ adânc în spaţiul verde. În cazul în care decideţi să-l construiţi, alegeţi o zi favorabilă şi nu săpaţi niciodată după apusul soarelui, pentru că riscaţi să favorizaţi formarea spiritelor yin. În perioada lui 8, este de foarte bun augur săparea unui puţ în sectorul sud-vestic al proprietăţii, pentru că aici sălăşluieşte spiritul tăinuit al perioadei, care vă va aduce bogăţie.
  • În cazul în care vreţi să construiţi un bazin în interiorul casei, ţineţi cont de faptul că a săpa o gaură înăuntru (mai ales dacă familia continuă să locuiască aici pe timpul renovărilor) va genera un foarte mare ghinion. Prin urmare, detaliile de Apă precum iazurile cu peşti sau cele cu nuferi ar trebui construite în afara casei. Dacă vi le doriţi înăuntrul casei, trebuie să le amenajaţi în timpul construcţiei casei, nu al renovării, deci atunci când locuinţa nu are niciun ocupant.

Pentru toate amănuntele privind folosirea acestor metode şi alte trucuri extrem de utile, consultaţi lucrarea mai sus-menţionată.

0 Comments

Leave a Comment