2017/11/19 at 12:26 PM

Busola Feng Shui (denumită și Luo Pan), străvechi instrument al geomanților, înfățișează aranjamentul unor importante formule ce se folosesc pentru descifrarea fluxurilor și concentrațiilor de energie din clădiri, terenuri și alte structuri al căror Feng Shui se cercetează. Acestea sunt principiile și formulele vântului și apei ce alcătuiesc corpul de cunoștințe folosit în Feng Shui.

 

Există și o frumoasă legendă asociată cu originile acestei busole. Se spune că Luo Pan-ul i-a fost oferit Împăratului Galben de către Doamna celor Nouă Ceruri. Ea l-a învățat pe împărat cum să folosească Luo Pan-ul, iar împăratul i-a aplicat secretele pentru a unifica statele combatante într-o singură țară. Legenda este foarte frumoasă pentru că afirmă că Feng Shui-ul formulelor a fost un dar venit din tărâmurile cosmice.

 

Luo Pan-urile din prezent conțin formule ce pot fi aplicate locuințelor și clădirilor moderne, iar printre cele mai populare se numără cele care se referă la principiile de timp și spațiu ale practicii. Prezentarea formulelor pe Luo Pan intenționează să le facă ușor de citit și chiar mai ușor de folosit. El trebuie să fie la fel de prietenos pentru utilizator cum este un computer modern și la fel de precis precum strămoșul său.

 

Luo Pan-urile antice, folosite de vechii maeștri ai acestei arte, erau aproape toate codificate. Dacă nu fuseseși ucenicul maestrului însuși (de obicei, fiecare maestru își concepea propriul Luo Pan), felul special în care formulele fuseseră amplasate pe busolă îți rămânea neinteligibil. Numai un alt maestru, suficient de învățat, putea eventual să descifreze secretele de pe Luo Pan-ul altui maestru. Altminteri, la o examinare superficială, aproape că pare că numerele indicate nu sunt în ordinea corectă, sau ar putea apărea variații cu privire la direcții și potrivirea lor cu elementele și trigramele.

 

Odată ce învățați cum să descifrați Luo Pan-ul, totul vă devine limpede precum cristalul și este ca și cum ați învățat dintr-odată cum să folosiți un computer. Oricine are câteva cunoștințe sumare de practică Feng Shui și este familiarizat cu formulele busolei va recunoaște cu ușurință semnificațiile primelor câteva inele. Acestea indică cele 8 direcții, cele 9 numere Lo Shu, cele 4 perechi de numere Ho Tu, cele 8 trigrame și cei 24 de munți. Însă, cu cât inelele Luo Pan-ului sunt mai mari, mergând spre exterior, sunt oferite tot mai multe formule, și acestea sunt cele care conțin calculele mai avansate atât de prețioase pentru noi.

 

Folosirea Luo Pan-ului îl ajută pe consultantul Feng Shui să aprecieze dintr-o privire calitatea fluxurilor de energie. Astfel el va face investigațiile Feng Shui mai repede și cu mai multă precizie. Iar formulele mai avansate și mai puternice, de exemplu ale cursurilor de apă și ale orientărilor stelelor zburătoare, devin și ele mai accesibile. Odată ce practicantul este capabil să citească busola corect, înțelegerea semnificațiilor numerelor și combinațiilor lor, precum și a corelațiilor dintre direcții, trigrame, elemente și numere, devine ușoară. De asemenea, se reduc șansele de a apărea greșeli în calculele care se fac.

 

Există ceva magic în folosirea unui Luo Pan Feng Shui. În sine, acest instrument devine un important simbol al Feng Shui-ului fast. Atunci când cineva folosește aceeași busolă iar și iar, ea devine un partener de nădejde în practica de zi cu zi a acelei persoane. Iar atunci și busola capătă ea însăși viață proprie.

0 Comments

Leave a Comment