2017/11/19 at 12:32 PM

LILLIAN TOO expune subtilităţile practicii Feng Shui, simplificând pentru viaţa modernă unele dintre aspectele esenţiale ale acestei deprinderi antice.

Acum, că chi-ul mapamondului a trecut la perioada lui 8, primim scrisori cu relatări despre ghinioanele abătute asupra locuinţelor din perioada lui 7. Mulţi oameni s-au împăcat cu ideea că va trebui neapărat să facă în locuinţă schimbările pentru perioada lui 8, dacă vor să se bucure în continuare de un bun Feng Shui. Bineînţeles: uşor de zis, greu de făcut. În primul rând, nu oricine dispune de mijloacele fi nanciare pentru a întreprinde renovările capitale cerute – schimbarea acoperişului, a podelelor şi a uşii casei – şi nu toţi au un buget suficient pentru a revitaliza, în plus, energia. De aceea, mulţi cititori ne-au scris pentru a ne întreba: „Există o cale mai scurtă? Există o modalitate mai uşoară de a transforma chi-ul locuinţelor conform perioadei lui 8?“. În acest număr, LILLIAN TOO vă prezintă o măsură taoistă temporară, dar eficientă, pe care o puteţi încerca pentru a „întâmpina“ energia lui 8 în casele voastre. Celor care v-aţi pus la curent cu noutăţile anuale de Feng Shui la spectacolele mele „Extravaganza“, vă este deja familiară

dimensiunea temporală a acestei ştiinţe.

Celor care v-aţi pus la curent cu noutãţile anuale de Feng Shui la spectacolele mele „Extravaganza“, vă este deja familiarã dimensiunea temporalã a acestei ştiinţe. Totodată, sunteţi familiarizaţi cu referirile mele constante la nevoia urgentă de a efectua adaptarea locuinţelor perioadei lui 7 la perioada lui 8. Revitalizarea şi transformarea energiei este crucială, din două motive; şi, chiar dacă unii aşa-numiţi experţi în Feng Shui se bat cu pumnul în piept că nu este necesară, după ce loveşte nenorocirea, la ce bun mintea de pe urmă? A trecut un an din perioada lui 8, şi deja primim la redacţie multe relatări despre ghinioanele ce au lovit locatarii unor case care, în perioada lui 7, erau faste.

De ce trebuie să adaptăm casa la perioada lui 8?

În principal, din două motive: Primul este că, deşi în trecut numărul 7 a adus avere, succes şi noroc, în perioada curentă, această cifră din diagramele stelelor zburătoare atrage doar nenorociri, violenţă, vărsare de sânge şi efracţii. Dintr-un număr norocos, 7 s-a transformat într-unul periculos. Iată necazul: cel puţin jumătate din casele perioadei lui 7 sunt afectate de dubla de 7, fie în palatul de orientare, fie în cel de aşezare al reşedinţei. Este vorba de locuinţele orientate spre/aşezate în sud-vest, nord-est, nord şi sud. Dacă energia nu le este actualizată conform perioadei lui 8, ocupanţii lor vor suferi pierderi, atât fi nanciare, cât şi în relaţii, prin trădarea încrederii sau chiar jafuri. De aceea, dacă locuinţa voastră este orientată spre oricare dintre aceste puncte cardinale, trebuie NEAPĂRAT să îi schimbaţi energia, pentru a o alinia la chi-ul perioadei actuale. Al doilea motiv: unul dintre cele mai marcante rezultate ale schimbării de perioadă este acela că toate locuinţele ce aparţin chi-ului din perioada precedentă îşi vor pierde vitalitatea, puterea şi energia. Astfel, în perioada lui 8, toate casele perioadei lui 7 încep să stagneze. Pe măsură ce avansăm în perioada lui 8, toate casele perioadei lui 7 devin tot mai lipsite de viaţă. Locuinţele private de preţiosul chi nu pot avea un bun Feng Shui, fiind inevitabil ca ocupanţii lor să simtă că viaţa li se destramă încet şi sigur. Ocaziile de succes se termină, carierele ajung într-un punct mort, relaţiile se răcesc, iar ritmul afacerilor scade. Dacă energia caselor nu va fi împrospătată prin preschimbarea chi-ului periodic al clădirii, panta descendentă va continua.

Şi cum pot adapta locuinţa la perioada lui 8?

Implicită în adaptarea chi-ului casei la o altă perioadă este transformarea atr ibutelor reşedinţei. Pent ru a vă transforma locuinţa înt r-o casă a perioadei lui 8, trebuie să întreprindeţi acele renovări care ajută la preschimbarea tien ti ren-ului reşedinţei – adică energiile cereşti, pământeşti şi umane ale casei voastre.

Chi-ul casei se transformă abia atunci când această triadă de energii este revitalizată. Aceasta presupune renovări de-a dreptul masive şi, desigur, dacă pereţii sunt schimbaţi şi casa este curăţată temeinic, locuinţa devine ca nouă, or aici se găseşte cheia trecerii reşedinţei la perioada lui 8. Întrebaţi-vă dacă, după renovări, casa voastră vă transmite iar senzaţia de nou. Dacă da şi aveţi un nou acoperiş deasupra capului, podeaua este nouă şi uşa casei a fost înlocuită, v-aţi preschimbat, într-adevăr, locuinţa într-o casă a perioadei lui 8. Aşadar, schimbaţi acoperişul (cel puţin două treimi din el), schimbaţi podelele de la parter şi uşa principală. Reţineţi că, în cazul ideal, trebuie transformată energia de bază atât din interior, cât şi din exterior. Dacă nu puteţi instala o nouă podea, dacă vă enervează gălăgia sau dacă sunteţi reticenţi să vă schimbaţi superba podea de marmură, atunci cel puţin plantaţi un nou gazon în exteriorul casei şi schimbaţi pardoseala din garaj şi pavajul din curte.

Pe tot parcursul modificărilor, nu uitaţi de tabuurile legate de demolări, săpături şi ciocănit. Evitaţi să deranjaţi locaţia Marelui Duce Jupiter, a lui Cinci Galben şi a celor Trei Ucideri. Anul acesta, aceste perturbări sunt poziţionate în vest, nord-vest, respectiv în est, deci aveţi grijă să nu începeţi şi să nu terminaţi renovările în aceste zone ale proprietăţii voastre. Altminteri, aţi putea fi loviţi de mari supărări.

Şi dacă efectiv nu pot să îmi înlocuiesc acoperişul sau podeaua?

Dacă nu puteţi opera modificările de structură necesare pentru a vă transforma locuinţa conform perioadei lui 8, nici toate remediile de pe lume nu pot schimba acest fapt. Distribuţia chi-ului în casa voastră va rămâne cea din perioada ei de origine şi, pentru majoritatea oamenilor, este vorba de case ale perioadei lui 7.

Există o cale scurtă pentru a transforma casa conform perioadei?

Din nefericire, nu există nici o altă metodă de a transforma energia casei, chiar dacă unii experţi recomandă să vă mutaţi pur şi simplu, să ţineţi casa goală şase luni, şi apoi să vă mutaţi iar înăuntru, însoţiţi de multă gălăgie (de exemplu, folosind dansurile leului). Experţii în Feng Shui taoist tradiţional ar zâmbi la auzul acestei idei. În schimb, ei recomandă o modalitate inovatoare de a capta energia lui 8, fără a trebui să întreprindeţi renovări serioase. Ei afi rmă că metoda lor îşi are originea în perioada mijlocie a ultimei dinastii Ching. puteţi revitaliza distribuţia chi-ului locuinţei voastre, pentru a o alinia la perioada lui 8, ceea ce PUTEŢI face este să întâmpinaţi chi-ul lui 8, drept compensaţie. În acest scop, este necesar să afl aţi că, în cursul perioadei lui 7, steaua periodică 8 a fost poziţionată în nordvest. Astfel, pe tot parcursul perioadei precedente, numărul stelar 8 s-a afl at în nord-vest, ceea ce înseamnă că, pent ru a ajunge în centru, 8-ul a plecat dinspre nord-vest. Astfel, chi-ul lui 8 continuă să zboare dinspre acest punct cardinal. Dacă nu aveţi o casă a perioadei lui 8 şi doriţi să benefi ciaţi de energia perioadei curente, utilizaţi o busolă pentru a localiza sectorul nord-vestic al casei voastre şi creaţi o uşă sau o fereastră în colţul respectiv.

Creaţi o deschidere în nord-vest, şi veţi întâmpina imediat energia lui 8 în locuinţa voastră.

Ţineţi cont că, dacă aveţi deja o uşă sau o fereastră în partea de nord-vest a casei, puteţi pur şi simplu să o ţineţi deschisă, pentru a atrage chi-ul lui 8. Totuşi, dacă în nord-vest aveţi un perete şi trebuie să îl dărâmaţi, va trebui să aşteptaţi până la anul pentru a lua această măsură, pentru că, în anul curent, nord-vestul este perturbat de steaua periculoasă wu wang (Cinci Galben). Aşteptaţi până în 2006 şi apoi creaţi o uşă în nord-vest, pentru a atrage energia perioadei lui 8 .

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 5 Pg. 41

0 Comments

Leave a Comment