2017/11/19 at 4:11 PM

Vilele mari, cu un spaţiu enorm la dispoziţie, au un mai mare potenţial de a capta energia pozitivă, spaţiozitatea permiţând deplasarea liberă a fluxului energetic de bun augur. Totuşi, în lumea de astăzi, în care proprietăţile imobiliare sunt puţine pe piaţă şi au un preţ ridicat, de cele mai multe ori nu ni le putem permite. De aceea, trebuie să facem faţă unor probleme de genul formelor neregulate, dispunerii dezechilibrate şi lipsei de spaţiu. Dacă nu putem avea totul la superlativ, învăţăm să ne descurcăm cu ce avem. Iată unele sugestii pentru a vă îmbunătăţi Feng Shui-ul locuinţei, în funcţie de tipul acesteia.

VILE ŞI CASE LA ŢARĂ
Acestea sunt, de obicei, înconjurate de un teren extins, care permite fluxul uşor al chi-ului pozitiv în casă şi în jurul ei. Pentru a crea un bun Feng Shui în cazul unei vile, aveţi nevoie de următoarele lucruri:

1. Efectul de coridor luminos
Aveţi grijă ca uşa principală să se deschidă spre o privelişte neobstrucţionată, în care nimic nu blochează afluxul de sheng chi în locuinţă. Acest coridor luminos aduce bogăţie familiei preţ de mai multe generaţii.

2. Efectul dealului-phoenix
O foarte subtilă şi mică înălţare a terenului imediat în faţa uşii principale simbolizează phoenixul ceresc, care aduce minunate oportunităţi în carieră şi pentru câştigarea de avere. Trebuie să se afle la aproximativ 30 de metri distanţă de uşa casei.

3. Un morman de aur
Dispuneţi un morman de aur lângă uşa principală. Pentru aceasta, puteţi folosi o grămadă de pietre pictate în auriu. Este benefică mai ales pentru casele ce au uşa principală poziţionată în sectorul de NE ori de SV.

4. Evitaţi scările late, copleşitoare
Casele mari de la ţară au uneori nişte scări mult prea ample şi copleşitoare. Dacă nu puteţi remedia situaţia, aveţi grijă ca scările să nu dea direct spre uşa principală. Mutaţi uşa, dacă nu puteţi muta scările.

5. Cascada
Construiţi o cascadă care să curgă înspre casă, poziţionată în sectorul cu steaua 8 a apei, ce se determină după diagrama natală de stele zburătoare a reşedinţei. Aveţi grijă să existe o uşă sau o fereastră care să dea spre cascadă, astfel încât norocul generat să poată pătrunde în reşedinţă.

6. O alee de acces circulară
Întotdeauna este de preferat ca energia să nu se îndrepte prea vertiginos spre casa voastră, aşa încât evitaţi ca aleea ce duce spre ea să fie una dreaptă. Amenajaţi-vă, în schimb, o alee circulară, care va determina chi-ul să-şi încetinească curgerea.

DUPLEXURI ŞI CASE LIPITE (CU FUNDAŢIE COMUNĂ SAU NU)
Dacă locuiţi într-o casă lipită de altele într-o parte şi în cealaltă, veţi fi avantajaţi de un aspect foarte important, şi anume lungimea casei. În Feng Shui, orice casă trebuie să aibă o lungime echivalentă cu cel puţin 3 camere. În cazul acestor case, nu se prea poate face nimic în legătură cu mediul înconjurător, deci aveţi grijă să realizaţi măcar următoarele:

1. Uşa principală să fie dublă
Astfel va intra suficient chi în locuinţă.

2. Protejaţi uşa principală
Uşa casei nu trebuie să dea direct spre scări şi nici să se deschidă spre o oglindă. În caz contrar, orice urmă de chi benefic care se va deplasa în interior va curge imediat înapoi afară, provocând pierderea averii.

3. Aveţi grijă la peretele de lângă pat
În cazul ideal, paturile nu trebuie sprijinite de pereţii comuni cu sala de baie. Toaleta va face să se ducă pe apa sâmbetei toată şansa voastră.

4. Evitaţi toaletele deasupra uşii principale
Multe case lipite au, în general, un dormitor matrimonial la etajul superior, baia anexă acestuia ajungând deasupra uşii principale. Din această cauză, ghinionul adus de toaletă suprimă energiile uşii principale. Schimbaţi amplasarea uşii sau ţineţi aprinsă o lumină puternică deasupra ei, spre tavan.

5. Evitaţi dispunerea în linie a uşilor
Ele creează o „săgeată otrăvită” în locuinţa voastră. Remediaţi situaţia cu ajutorul unui paravan sau al unei draperii din mărgele pentru cadrul uşii.

BUNGALOURI ŞI CASE ŢĂRĂNEŞTI
Feng Shui-ul vilelor şi caselor de la ţară poate fi adaptat şi în cazul variantelor la scară redusă.

1. Bungalourile trebuie să fie lungi
Lungimea este importantă, ea reprezentând capacitatea familiei de a păstra averea şi bunurile în sânul ei, de-a lungul generaţiilor. Ideal este ca locuinţa să aibă o lungime de cel puţin 3 camere, adică, din faţa casei, să treceţi prin cel puţin 3 camere înainte de a ajunge la uşa din spate. Puteţi realiza acest lucru demarcând o cameră mare în spaţii separate cu ajutorul unor pereţi despărţitori joşi, al unor ghivece cu plante sau, pur şi simplu, prin amenajarea mobilierului.

2. Uşa din faţă şi cea din spate
Aveţi grijă ca aceste uşi să nu se stea una în faţa celeilalte, în linie dreaptă. Dacă sunt astfel aliniate, introduceţi un paravan, pentru a nu se mai „privi în ochi”. De asemenea, uşa din faţă trebuie să fie cea mai mare din reşedinţă şi să aibă aspectul cel mai solid.

3. Umpleţi colţurile lipsă
Casele cu formă regulată sunt infinit mai bune decât cele cu contur neregulat. În general, este neindicat să lipsească un colţ al locuinţei. Remediaţi colţurile lipsă tapetând pereţii cu oglinzi, pentru a recâştiga optic spaţiul respectiv, sau instalaţi un felinar puternic în spaţiul care lipseşte, ca activator şi pentru a înlocui absenţa chi-ului din acel loc.

4. Terenul din spate trebuie să fie înalt
Terenul din spatele casei trebuie întotdeauna să fie mai înalt decât cel din faţă, indiferent de punctele cardinale. El simbolizează prezenţa unui sprijin solid pentru reşedinţă şi locatarii săi.

5. Terenul din faţă să fie mai jos
Terenul din faţa proprietăţii trebuie să fie la acelaşi nivel sau mai jos decât partea frontală a acesteia. Astfel, el simbolizează că nu veţi întâlni obstacole în calea succesului.

6. Nu ar trebui să existe străzi nici în faţa, nici în spatele locuinţei
Ar însemna să fiţi înghesuiţi între 2 artere de circulaţie, ceea ce constituie un Feng Shui foarte nefast.

7. Terenul din stânga trebuie să fie mai înalt
… decât terenul din dreapta casei (cum priviţi spre exterior, stând în cadrul uşii casei). Aceasta simbolizează dominaţia dragonului verde ceresc asupra tigrului alb.

8. Lăsaţi un petic de grădină
Casa în sine trebuie poziţionată în jumătatea din spate a lotului de teren, ca nu cumva să pierdeţi „coridorul luminos”.

9. Păstraţi o distanţă între gard şi casă
Nu construiţi un zid sau un gard înalt prea aproape de casă, ca să permiteţi chi-ului de bun augur să curgă în jurul locuinţei.

APARTAMENTE
Locatarii de apartament au, de regulă, un control mai scăzut asupra Feng Shui-ului propriu decât cei care stau la casă. Dacă staţi la apartament, cel mai bun sfat este să îl alegeţi cu mare grijă.

1. Aveţi grijă ca liftul să nu fie în faţa uşii principale
Aceasta este o „săgeată otrăvită” care poate fi comparată cu un tigru care sare să vă mănânce.

2. Căutaţi un apartament spaţios, aerisit
Apartamentele cu un spaţiu deschis şi mare în centru sunt preferabile celor care se deschid într-un hol minuscul, care duce în toate celelalte camere, separate. Alegeţi unul cu un living amplu, în care familia să se poată aduna şi distra.

3. Prea multe grinzi – un element nefast
Evitaţi apartamentele cu prea multe grinzi de rezistenţă, mai ales dacă se află la un etaj inferior. Oricum este rău să şedeţi sau să dormiţi cu o grindă deasupra capului, şi în cazul unei case pe pământ, dar la apartament, dacă ar fi – să zicem – 10 etaje deasupra voastră, atunci aţi suporta presiunea a 10 grinzi!

4. Mansarda – nu neapărat alegerea ideală
Mansardele amplasate în partea cea mai de sus a blocurilor nu au neapărat un Feng Shui ideal, aflându-se la distanţă prea mare de sol. Pentru a vă bucura de un Feng Shui bun, trebuie să existe o combinaţie între energiile cerului, ale pământului şi cele omeneşti.

5. Piscinele pe acoperiş, un dezastru
Evitaţi apartamentele din blocurile ce au amenajată pe terasă o piscină. Apa în partea superioară este semn de pericol, iar traiul sub astfel de piscine vă poate aduce multe nenorociri.

6. Evitaţi blocurile suspendate pe piloni
Clădirile care se sprijină pe nişte coloane, asemenea unor piloni, prezentând un spaţiu gol deasupra solului, au un Feng Shui prost, aceasta reprezentând o lipsă de fundament. Alegeţi, în schimb, blocurile ce au parcările la parter, departe de corpul clădirii, sau ascunse sub pământ, la subsol, ca să nu pară că blocul „stă pe picioroange”.

7. Coridoarele înguste
Dacă apartamentul are holuri înguste, acestea trebuie bine luminate şi înveselite cu picturi.

0 Comments

Leave a Comment