2017/11/24 at 7:43 AM

Chinezii cred că există feţe norocoase şi ghinioniste, şi se pune mare accent pe munţii şi râurile de pe faţă, care indică bogăţia şi norocul. În general, axa centrală a feţei este considerată a fi un semn crucial al destinului omului în viaţă, iar dacă aceasta pare să echilibreze ambele părţi ale feţei, se spune că puternica triadă norocoasă este aliniată adecvat pentru prosperitate.Primul semn al bogăţieiPrimul semn al bogăţiei, fruntea (care reprezintă şi norocul ceresc şi este cel mai important munte al feţei) este rotundă, înaltă, curbă şi ieşită în afară. O astfel de frunte indică putere, bogăţie şi o mare autoritate. Frunţile perfecte sunt rare, dar atâta timp cât sunt ieşite în afară şi par proeminente şi largi, acesta este un semn norocos. Fruntea favorabilă amplifică toate celelalte trăsături norocoase, pentru că lucrul acesta simbolizează şi sălaşul dragonului ceresc. Acesta este un loc yang de pe faţă, care înseamnă mult în termenii potenţialului norocos al unei persoane. Ai grijă de frunte şi fereşte-o de iritaţii, pete roşii sau priveliştea neplăcută a coşurilor. Foloseşte accesorii artificiale ca să garantezi o frunte netedă. Aluniţele sunt acceptabile pe frunte, dar doar dacă nu apar fix în centru, caz în care trebuie neapărat îndepărtate. Aluniţele negre în centrul frunţii sunt considerate extrem de nefavorabile.

Al doilea semn al bogăţiei

Triada norocului se exprimă în termenii tien, ti şi ren – cer, pământ şi om, cu omul în centru, aşezat în spaţiul central de deasupra nasului şi dintre ochi. Acesta este sălaşul omului, numit şi „palatul vieţii”. Aici, spaţiul trebuie să fie clar, senin şi luminos, pentru a putea reprezenta o viaţă norocoasă. Nu trebuie să existe păr, coloraţii, pete sau aluniţe în această zonă, pentru că acestea, colectiv sau de sine stătătoare, semnifică obstacole în destinul persoanei respective. Dacă este clar şi luminos, acest spaţiu simbolizează o viaţă plină de bogăţie şi influenţă.

Al treilea semn al bogăţiei

Al treilea semn de bogăţie de pe faţă este nasul. Acesta este considerat un loc yin şi reprezintă unul din râurile feţei. În textele clasice chineze despre citirea feţei, nasul simbolizează râul Jie, care aduce averea. Cu cât este mai rotund şi mai cărnos nasul, cu atât mai mare este norocul de bogăţie indicat. Nările nu trebuie să fie nici prea mici, nici prea mari. Nasul trebuie să arate echilibrat şi neted. Petele – fie albe, fie negre – sunt considerate obstacole, iar aluniţele de pe vârful nasului sunt privite ca un semn de proporţie al nenorocirilor. Chinezii privesc întotdeauna nasurile mari cu o oarecare indulgenţă, indiferent cât de deplasat pot arăta acestea în ansamblul feţei. Aceasta, deoarece în nas se păstrează norocul de bani, iar acest lucru indică bogăţie din multe surse diferite.

Al patrulea semn al bogăţiei

Imediat sub nas se află vârful buzelor, iar dacă eşti sortit cu harul măreţ al vorbirii – un noroc enorm de prosperitate prin oratorie – vei vedea ceva numit „perla fenixului”. Aceasta este rotundă şi protuberantă, iar cei care o posedă o au, probabil, din naştere. Ca şi gropiţele din bărbie şi din obraji, perla este considerată şi un semn al frumuseţii. Ea aduce noroc atât femeilor, cât şi bărbaţilor. Perla este privită ca cel de al patrulea semn de bogăţie de pe faţă.

Al cincilea semn al bogăţiei

Imediat sub perlă se află gura, care este considerată al doilea râu al feţei. Ea este cunoscută cu denumirea de „râul Huai”. Gura este semn favorabil dacă este moale şi suculentă. Indiferent de mărime, gura nu trebuie niciodată să pară uscată, pentru că acest lucru simbolizează pierderea norocului. Atâta timp cât este în permanenţă umedă, gura indică noroc de bani. Gura este al cincilea semn de bogăţie de pe faţă. Se spune că, atâta timp cât nu sunt negre, aluniţele din jurul gurii îi amplifică acesteia norocul şi sunt un semn că persoanei respective nu îi va lipsi niciodată nimic.

Al şaselea semn al bogăţiei

Al şaselea semn al bogăţiei este cel de-al doilea munte de pe faţă – bărbia. Acesta este şi locul pământului în triada tien ti ren, şi este uneori considerată a fi de fapt falca. Ca să fie favorabilă, bărbia trebuie să fie protuberantă şi proeminentă. Falca trasă înapoi este semn de nenorociri la bătrâneţe, sau poate chiar să fie un semn de moarte prematură. Bărbia proeminentă indică un munte cu o bază puternică, iar acest lucru sugerează, în plus, longevitatea.

Al şaptelea semn al bogăţiei

Al şaptelea semn de bogăţie de pe faţă sunt ochii. Aceştia se spune că indică un mare noroc dacă strălucesc şi sunt uşor umezi. Nu contează forma, mărimea sau culoarea ochilor – cea mai importantă le este vitalitatea. Dacă ochii sunt strălucitori şi bine protejaţi de nişte sprâncene arcuite, viaţa este sănătoasă şi prosperă. Sprâncenele nu trebuie niciodată pensate excesiv sau rase. Dacă faţa nu are sprâncene, acea persoană pur şi simplu nu poate avansa pe scara succesului. Dacă un ochi este vizibil mai mic decât celălalt, se recomandă să foloseşti ajutoare cosmetice, de genul tuşului de ochi, pentru corectarea dezechilibrului.

Al optulea semn al bogăţiei

Al optulea semn de bogăţie de pe faţă sunt obrajii. În termenii norocului ce vine cu vârsta, omul pătrunde în partea centrală a feţei, care indică maturitatea, la vârsta de 21 de ani. Dacă obrajii ies proeminent în evidenţă şi par luminoşi şi strălucitori, acesta este unul din cele mai sigure semne că este pe cale să se manifeste un mare noroc de bogăţie. Obrajii trebuie să fie mereu cărnoşi, şi niciodată să nu aibă un aspect osos, pentru că acest lucru ar indica o energie yang în exces. Ca să arate echilibraţi, obrajii trebuie să pară numai buni de ciupit!

Al nouălea semn al bogăţiei

Ultimul semn sunt urechile. Dacă sunt bine formate şi proporţionate, ele indică un mare noroc şi înţelepciune. Se spune că reprezintă curgerea Râului Galben. Ţine minte că lectura feţei se bazează şi pe manifestările energiilor yin şi yang, şi se pot întrevedea indicii şi prin suprapunerea trigramelor chinezeşti – formele ce alcătuiesc hexagramele din I Ching – pe faţă. Aceste trigrame, alcătuite dintr-o combinaţie de linii yin şi yang, sunt o altă modalitate de a analiza norocul intrinsec al diverselor părţi ale feţei.

Dintre cele nouă trăsături indicatoare de bogăţie, doar una se regăseşte în perioada tinereţii feţei, şi doar două apar la bătrâneţe. Acest lucru sugerează că destinul nostru se manifestă în principal în acea perioadă din viaţă aflată între tinereţe şi bătrâneţe, or aceasta se cheamă vârsta maturităţii. Astfel, chiar dacă lectura feţei îţi oferă o idee despre potenţialul norocos, este esenţial de observat că puntea dintre cer şi pământ este omul. Norocul omenesc are cel mai mare impact asupra destinului nostru şi desfăşurării lui. Cu timpul, faţa poate fi supusă schimbării. Munţii pot să scadă, iar râurile pot seca. Este esenţial să avem mereu grijă, în aceeaşi măsură, de trupurile noastre fizice, cât şi de norocul pe care ni-l creăm în permanenţă, cu propriile puteri.

Extras din „Descoperă-ţi propria persoană” de Lillian Too. – in curs de aparitie la PRO EDITURA SI TIPOGRAFIE

0 Comments

Leave a Comment