2017/11/19 at 12:28 PM

Achiziţia unei case este un vis al tuturor. Atunci când luaţi această decizie crucială, gândiţi-vă în primul rând ce cartier sau proiect de construcţii luaţi în calcul. Trebuie să vă gândiţi la o mulţime de factori: amplasare, privelişte, dimensiuni, număr de camere, vecini, securitate etc. Merită să vă faceţi o listă bine definită cu atributele pe care le căutaţi la o locuinţă. Dacă vă cumpăraţi o casă de locuit, aceasta trebuie să fie perfect compatibilă cu voi şi cu familia voastră.

Odată alcătuită lista cu ce vreţi de la locuinţa voastră, cum faceţi alegerea finală? Un factor crucial, ce nu trebuie exclus de pe lista voastră, este Feng Shui-ul.

Când are un Feng Shui bun, o casă poate face diferenţa între succes şi eşec, fericire şi nenorocire. Adeseori, destinul unei familii se schimbă după ce se mută la casă nouă, deoarece se schimbă şi Feng Shui-ul ei. Arta vântului şi a apei lucrează cu energiile din mediul vostru înconjurător, mai precis, cu chi-ul din jurul locuinţei voastre.

Un aspect minunat al Feng Shui-ului este acela că nu e deloc inflexibil. O casă poate să fie perfectă pentru o familie, dar mai puţin potrivită pentru o alta. Chestiunea importantă, atunci când vă alegeţi o reşedinţă în funcţie de Feng Shui, este să înţelegeţi ce înseamnă un Feng Shui bun din perspectiva generală şi din perspectiva familiei voastre.

ABORDAREA MACRO
În ce zone începeţi căutarea?
Începând cu planul general al complexului de locuinţe, identificăm în primul rând direcţia de orientare a acestuia, per ansamblu. Aceasta este determinată, de obicei, de poarta de acces sau primul punct de intrare în complex. Acesta este considerat punctul în care pătrunde cea mai puternică energie yang în întregul parc de reşedinţe.

Formaţiunile de teren joacă şi ele un rol important în determinarea orientării. Dacă există ochiuri mari de apă sau formaţiuni montane în vecinătate, planul general poate fi considerat ca dând spre direcţia generală spre care este concentrat complexul de locuinţe.

După determinarea direcţiei de orientare, suprapuneţi diagrama natală de stele zburătoare peste planul cadastral, pentru a identifica zonele în care achiziţia este cea mai favorabilă. Identificaţi sectoarele cu stele faste ale apei şi muntelui şi vedeţi dacă sunt prezente forme de relief în sectoarele respective, de exemplu ape (lacuri, râuri, izvoare) sau formaţiuni de stânci (munţi, dealuri), care să acţioneze ca energizatori pentru stelele respective.

Totuşi, este posibil să nu putem cumpăra niciodată în zonele pe care le dorim, din cauza ofertei limitate de locuinţe. Aşadar, dacă vă place o reşedinţă dintr-un sector care, poate, nu are cele mai grozave stele zburătoare, trebuie să identificaţi o casă din cadrul acelui sector care să fie benefică pentru voi şi familia voastră.

ANALIZA LA NIVEL MICRO
Selecţia caselor individuale
După ce alegeţi zona în care vreţi să locuiţi, pasul următor este să identificaţi casa ideală din acea zonă. Criteriul-cheie pentru selecţia casei ar fi să studiaţi şi să înţelegeţi planul arhitectural al reşedinţei respective şi să vă ghidaţi după îndrumările următoare.

Regulile referitoare la renovările minore vor juca şi ele un rol în selecţia casei. Găsiţi reşedinţa cu orientarea ideală, adică cea la care direcţia uşii principale se potriveşte cu numărul Kua al capului familiei sau al principalului ei susţinător. Aveţi grijă ca uşa principală a locuinţei să nu dea spre direcţia Chueh Ming (de pierdere totală) a acestei persoane. De exemplu, o uşă principală orientată spre nord poate fi deviată spre nord-vest ori spre nord-est dacă şeful familiei aparţine grupei vestice. Analog, o uşă ce dă spre nord-est poate fi adusă într-un unghi de orientare nordic sau estic, pentru a fi compatibilă cu o persoană din grupa estică.

Ţineţi cont că repoziţionarea uşii principale în acest fel va modifica Feng Shui-ul ei conform celor Opt Palate, DAR NU şi diagrama de stele zburătoare a locuinţei, care se bazează pe orientarea clădirii, şi nu doar a uşii din faţă.

Aspecte Feng Shui la nivel micro

  • Aveţi grijă ca bucătăria să nu fie amplasată în partea nord-vestică a reşedinţei.
  • Asiguraţi-vă că nu există o toaletă deasupra uşii principale a casei.
  • Aveţi grijă ca steaua 8 a apei şi cea a muntelui să nu fie îngrădite în debarale sau toalete.
  • Asiguraţi-vă că dormitoarele sunt compatibile cu membrii familiei, în funcţie de numărul Kua al fiecăruia. Reţineţi că nu toată lumea poate dormi într-un sector cu stele zburătoare faste, dar la fel de important este să dormiţi într-o cameră favorabilă conform numărului vostru Kua.
  • Camerele din sectorul sud-estic, estic, nordic sau sudic se potrivesc persoanelor cu numărul Kua 1, 3, 4 sau 9.
  • Încăperile localizate în vest, nord-vest, sud-vest şi nord-est sunt compatibile cu persoanele ce au numerele Kua 2, 5, 6, 7 şi 8.
  • Aveţi grijă ca tăblia patului să poată fi poziţionată astfel încât să exploataţi una dintre direcţiile faste individuale ale ocupantului camerei, fără ca patul să stea într-o poziţie piezişă sau diagonală faţă de perete.

ALTE REGULI UTILE DE DESIGN
Câţiva alţi factori importanţi îi reprezintă formaţiunile de teren ce înconjoară locuinţa respectivă. Există spaţiu suficient pe lângă casă pentru a asigura un flux liber al energiei? Există un coridor luminos în faţa casei, astfel ca preţiosul chi să se acumuleze înainte de a intra în reşedinţă? Există formaţiunea ideală tip „fotoliu” a dragonului verde şi tigrului alb şi, dacă nu, este uşor de rectificat configuraţia?

Nu alegeţi o casă îngrămădită de prea multe bariere sau ziduri, care inhibă fluxul energetic în jurul ei. O locuinţă ce pare complet desprinsă din lotul său va părea dezechilibrată, neputând aduce un bun Feng Shui.

De asemenea, aveţi grijă la elemente de genul scărilor cu spaţii goale între trepte, la care se observă profilul de susţinere în zigzag. Acoperiţi deschiderile respective la o verificare rapidă a designului interior, înainte de a vă muta în casa respectivă. Identificaţi orice alt tip de „săgeţi otrăvite” şi asiguraţi-vă că acestea pot fi remediate înainte de a achiziţiona reşedinţa. Dacă nu există remediu, nu vă mulţumiţi cu ceva imperfect. Căminul vostru şi Feng Shui-ul lui constituie, probabil, cea mai importantă investiţie, fiindcă destinul pe care vi-l aduce locuinţa va determina cât de fericită şi de bogată poate deveni familia voastră.

De aceea, alocaţi ceva timp şi efort atunci când vă căutaţi următoarea locuinţă, ca să fiţi siguri că totul este cum nu se poate mai bine. Cu puţină strădanie, nu este deloc dificil să obţineţi o casă cu un Feng Shui ideal.

0 Comments

Leave a Comment