2017/11/19 at 4:14 PM

În cazul în care vă gândiţi să construiţi în grădină anexe acoperite, trebuie să ştiţi că acestea pot modifica efectiv forma locuinţei voastre. Ele pot fie să-i regularizeze forma (de exemplu, atunci când casa este în formă de L), fie să constituie o prelungire a acesteia. Vă prezentăm în cele ce urmează după ce criterii să vă ghidaţi pentru ca dependinţa respectivă să aducă noroc casei şi locuitorilor săi.

Tipul anexei
În general, anexele acoperite (cum sunt serele, solariile, încăperile auxiliare şi foişoarele) vor avea un mai mare impact Feng Shui asupra casei decât cele care nu au acoperiş permanent şi bine definit (cum sunt pergolele, spalierele etc.).

De asemenea, dacă anexa nu este lipită de casă, efectul Feng Shui al acesteia asupra locuinţei va fi mai puţin marcant. Va trebui să ţineţi cont de două criterii:

  • poziţionarea dependinţei în raport cu uşa casei;
  • depărtarea ei de locuinţă (tot ceea ce se află pe o rază de 6 metri în jurul său îi va afecta Feng Shui-ul).

Poziţionarea anexei în raport cu uşa principală
Indiferent dacă este sau nu lipită de casă, anexa va avea un efect fie fast, fie nefast în funcţie de situarea în raport cu uşa principală a locuinţei. Iată mai jos care sunt situaţiile posibile:

 UŞĂ PRINCIPALĂ în: ANEXE FAVORABILE: ANEXE NEFAVORABILE:
Nord Nord-vest şi vest Sud-vest şi nord-est
Sud Est şi sud-est Nord
Est Nord Nord-vest şi vest
Vest Sud-vest şi nord-est Sud
Nord-est Sud Sud-est şi est
Nord-vest Sud-vest şi nord-est Sud
Sud-est Nord Nord-vest şi vest
Sud-vest Sud Sud-est şi est

În cazul punctelor cardinale nemenţionate în tabel, efectul va fi neutru. Dacă anexa pe care doriţi să o construiţi se dovedeşte a fi nefastă, este mai bine să renunţaţi.

Momente nepropice pentru construirea anexelor
Chinezii au grijă întotdeauna ca orice lucrări de construcţie sau renovare să fie începute la o dată favorabilă. În vederea acestui lucru, ei consultă calendarul pe o mie de ani, denumit Tong Shu, care prezintă orele, zilele, lunile şi anii faşti şi nefaşti, prezicând cu acurateţe ziua când încep iarna şi primăvara, în fiecare an.

În cazul occidentalilor care nu au acces la Tong Shu, aceştia pot ţine cont de formula stelelor zburătoare, care este uşor diferită de metoda de selecţie a datelor favorabile, însă vă va oferi sfaturi bune privind momentul propice de construire a anexelor din jurul casei.

Aceasta vă va spune ce sectoare din grădină nu pot şi nu trebuie să fie deranjate într-un an anume. Construirea unei dependinţe poate să vă aducă un foarte mare ghinion dacă are loc într-un an nepotrivit. De exemplu, în fiecare an există un sector în care sunt interzise săpăturile şi lucrările de orice fel – sectorul lui Tai Sui ori Marele Duce Jupiter.

Tabelul de mai jos vă indică sectoarele în care nu ar trebui să construiţi în anumiţi ani. De exemplu, în anul 2009, al Boului de Pământ, trebuie să evitaţi orice lucrări de construcţie sau renovare în sectorul nord-estic. Amânaţi aceste proiecte şi concentraţi-vă asupra îmbunătăţirii Feng Shui-ului din alte zone ale grădinii.

SECTOARE DE EVITAT

În anul lunar al: Nu construiţi anexe acoperite în:
Şobolanului (2020, 2032) Nord
Boului (2009, 2021) Nord-nord-est
Tigrului (2010, 2022) Nord-est-est
Iepurelui (2011, 2023) Est
Dragonului (2012, 2024) Sud-est-est
Şarpelui (2013, 2025) Sud-sud-est
Calului (2014, 2026) Sud
Oii (2015, 2027) Sud-sud-vest
Maimuţei (2016, 2028) Sud-vest-vest
Cocoşului (2017, 2029) Vest
Câinelui (2018, 2030) Nord-vest-vest
Porcului (2019, 2031) Nord-nord-vest

 

0 Comments

Leave a Comment