2017/11/19 at 12:27 PM

Feng Shui a apărut în urmă cu 4000 de ani, de când oamenii au început să îşi caute un loc mai bun în care să îşi ducă traiul, un adăpost acoperit, protejat de ploaie şi de vânt, un loc în apropierea unei ape şi unui munte, pentru a putea găsi peşti, animale şi fructe de mâncat, precum şi apă potabilă.

Conform Şcolii Formelor din Feng Shui, ideal ar fi să vă construiţi casa aşa încât să aibă un munte la spate, pe un teren în formă de fotoliu, cu partea stângă mai înaltă decât cea dreaptă şi un amplu teren deschis în faţa casei, dincolo de care se observă un râu sau marea. În terminologia Feng Shui, un teren de acest tip vă oferă Ţestoasa Neagră la spate, pentru sprijin, Dragonul Verde în stânga, Tigrul Alb pe dreapta, un coridor luminos, pentru a fortifi ca energia afl ată direct în faţa locuinţei, şi un Fenix dincolo de acest coridor, cu o „centură de jad“ aducătoare de noroc. Un petic de pământ precum acesta este ideal şi ca loc de veci, deoarece se crede că bunicii sau părinţii îngropaţi într-un loc astfel plasat vor menţine chi-ul bun al familiei, aducând noroc celor dragi rămaşi în viaţă.

Casa din imagine stă pe un teren mai jos decât nivelul străzii. În acest caz, se recomandă ca aleea care duce dinspre stradă spre locuinţă să fie construită astfel încât să nu ţintească direct spre casă, fapt ce ar crea o „săgeată otrăvită“ nocivă.

Am fost angajat de unul dintre clienţii mei să verific un lot de teren, pentru a determina dacă este indicat pentru construcţia unei case şi pentru a-l ajuta să decidă direcţia de orientare. Terenul se află în partea vestică a insulei Oahu din Hawaii, la 45 de minute de şofat din Honolulu.

Majoritatea hawaiienilor nu vin aici, la Makaha, decât pentru a juca golf, pentru că este prea departe de centrul oraşului.

În ultimul timp, valoarea proprietăţilor imobiliare a crescut enorm la nivel mondial, terenurile de construcţii fiind acum mai costisitoare. Costul unui lot din Makaha este de circa 400.000 USD pentru un acru de teren (4047 mp). Valoarea medie a unei case în zonă este de aproximativ 1,8 milioane USD.

Când am intrat în această zonă, poreclită „domeniul păunilor“, am văzut un păun sălbatic plimbânduse prin partea locului. Există două secţiuni ale zonei, una mai înaltă şi alta mai joasă. Şoseaua şerpuieşte între doi munţi. O parte a zonei se afl ă în porţiunea înaltă de lângă şosea, iar cealaltă, în porţiunea joasă.

Lotul de teren al clientului meu se află în partea joasă. Pe mare parte din acest teren se pot construi case cu faţa spre sud-vest. Toate casele cu această orientare se bucură de un noroc excepţional în perioada lui 8.

În sens orar: Muntele Ţestoasei Negre din spatele terenului aduce noroc de sprijin. Dealurile Dragonului Verde din stânga lotului trebuie să fie mai înalte decât cele din dreapta acestuia. Dealul Tigrului Alb din partea dreaptă a terenului trebuie să fie mai jos decât cel din stânga.

Dacă vă construiţi casa cu faţa spre sud-vest 1 (202,5°-217,5°), locuinţa voastră se va bucura de combinaţia norocoasă, totalizând 10, a stelei perioadei şi a muntelui. Acest fapt aduce o şansă excepţională în relaţii şi contactele sociale, ca şi noroc de sănătate.

Dacă vă construiţi casa cu orientarea sud-vest 2 sau 3 (217,5°-247,5°), veţi benefi cia de combinaţia numerică denumită „şirag-părinte“ sau „şirag de perle“. Aceasta este remarcabil de fastă, spunându-se că locuinţa are potenţialul de a fi favorabilă sub toate aspectele, inclusiv în relaţii şi pe plan bănesc. Mai mult, se spune că acest noroc se va transmite de-a lungul a trei generaţii.

Deoarece casa se află pe partea joasă a zonei, am recomandat ca aleea să nu fie construită în linie dreaptă dinspre şosea spre reşedinţă, pentru a nu se crea o „săgeată otrăvită“, care să dăuneze ocupanţilor acesteia. Astfel, calea de acces trebuie construită ca şi cum ar ocoli casa.

Când vă căutaţi un teren pentru casa voastră de vis, verifi caţi întotdeauna spaţiul din jurul clădirii. Căutaţi o porţiune de teren de unde să se vadă la spate un munte sau un edificiu înalt, pe partea stângă, respectiv cea dreaptă, un Dragon şi un Tigru, iar în faţă, un coridor luminos. În acest caz, este mult mai uşor să obţineţi un bun Feng Shui al proprietăţii voastre. Feng Shui-ul exterior nu înseamnă totul, dar are o mare infl uenţă, deci, dacă aveţi norocul de a putea achiziţiona un teren viran, pentru a vă construi o casă de la zero, alegeţi un lot cu un bun Feng Shui peisagistic, unde să puteţi utiliza direcţii faste de orientare şi aşezare.

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 8 Pg. 79

0 Comments

Leave a Comment