2017/11/19 at 12:32 PM

Vă simţiţi fără chef de viaţă, prinşi în rutină şi pur şi simplu urâţi ce vi se întâmplă? Nu este nevoie să vă faceţi griji. Atunci când viaţa devine fadă şi plictisitoare, când nimic nu reuşeşte să vă mai motiveze, luaţi loc, închideţi încetişor ochii şi racordaţi-vă la energia din jurul vostru. Şi atunci vă veţi da seama că suferiţi de pe urma chi-ului stagnant. Cu toţii suferim de pe urma acestui lucru şi, dacă nu ne trezim la realitate şi nu ne dăm seama că acest lucru ne afectează pe toţi la un moment dat, am putea intra într-un cerc vicios în care nimic nu merge cum trebuie în viaţa noastră. Chi-ul stagnant vă poate afecta atât casa, cât şi locul de muncă.

Chi-ul stagnant este o energie ce devine stătută din pricina a diverse motive: o boală sau un deces în familie, dezordinea, energia proastă adusă de persoane negativiste, ori pur şi simplu lucruri ce rămân pe loc prea multă vreme într-o debara, un sertar, un dulap sau pe o masă. Chi-ul stagnant este rezultatul acumulării de energie yin. Iată câteva dintre principalele motive ale acestei situaţii:

* Dacă locuinţa a fost lăsată goală şi neocupată. Casele care au fost lăsate neocupate multă vreme pur şi simplu au un aspect nefericit: au ferestrele murdare, le cade tencuiala, iar iarba este neîngrijită. Uneori chiar şi casele locuite ajung astfel din neglijenţă.

Prin urmare, atunci când vă întoarceţi dintr-o vacanţă prelungită, deschideţi întotdeauna ferestrele şi uşile imediat ce aţi sosit. Lăsaţi aerul curat să pătrundă în casa voastră. Apoi infuzaţi-i nişte energie yang ascultând muzică tare sau chiar organizând o petrecere. Acest lucru va reîntineri şi va revitaliza energia casei.

Dacă intenţionaţi să vă lăsaţi casa neocupată o perioadă, o idee bună este să lăsaţi radioul deschis ori câteva lumini aprinse, astfel încât chi-ul să nu devină prea stătut.

* Dacă a existat un deces în familie sau dacă un membru al acesteia a fost grav bolnav. Aceasta generează o acumulare a chi-ului yin. Nu înseamnă că aveţi energii nocive în casă, doar că energiile yin sunt inadecvate în sălaşele celor vii. Trebuie să le contrabalansaţi cu energii yang. Feng Shui are de-a face cu armonia şi echilibrul din mediul vostru de trai, iar o reducere a chi-ului yang are consecinţe grave.

Prin urmare, purificaţi-vă întotdeauna casa după ce a avut loc un deces în familie. Cel mai bun instrument pe care îl puteţi utiliza este bolul cântător făcut din 7 metale diferite. Combinaţia de metale din aceste boluri face ca sunetul pe care îl scot să fie foarte pur, foarte limpede, vioi, plin de energie yang rezonantă. Sunetul lor persistă mai multe clipe în aer, iar acest lucru „taie“ chi-ul negativ din spaţiul înconjurător, risipindu-l şi permiţând chi-ului yang să umple spaţiul din nou.

Începeţi prin a face înconjurul fiecărei camere din casă, în sens orar, şi loviţi uşor bolul cântător cu ciocănelul. Dacă preferaţi, puteţi folosi un clopoţel făcut din 7 metale – va fi mai uşor. Mai puteţi arde beţişoare parfumate, în cadrul ritualului de purificare. Alegeţi arome de calitate superioară, care să nu producă un fum negru atunci când ard – altminteri, nu prea vor purifica spaţiul! Continuaţi să purificaţi spaţiul şapte zile după decesul respectiv.

Notă: Dacă există o persoană grav bolnavă în casă, nu încercaţi să purificaţi spaţiul în vreme ce persoana respectivă este încă într-o stare critică, căci bruştele izbucniri de energie yang se pot dovedi uneori prea puternice pentru cei vulnerabili din punct de vedere al sănătăţii.

* Nemişcarea şi liniştea pot face ca locuinţa să devină prea zen. Unele case sunt foarte yin pentru că în ele nu există suficientă mişcare şi zgomot. Locuinţele burlacilor sunt de obicei astfel. Cei singuri tind să stea în oraş până seara târziu, iar casa devine numai un loc pentru dormit. Prin urmare, în majoritatea timpului, casa lor este goală. Energia yang slăbeşte. Şi atunci, chiar dacă nu petrec mult timp acasă, energia stagnantă de aici va avea consecinţe nefericite asupra Feng Shui-ului lor.

Soluţia este crearea de chi yang. Lăsaţi radioul sau televizorul deschis şi luminile din hol aprinse. Şi propuneţi-vă ca vreme de cinci minute, în fiecare dimineaţă, să aerisiţi locuinţa deschizând ferestrele.

* Culorile închise sunt deprimante şi apăsătoare. Atunci când o locuinţă este decorată predominant în culori închise, acest lucru generează doze masive de energie yin. Dacă sunteţi claustraţi şi înconjuraţi de pereţi, perdele, podele şi tavane de culoare închisă, chi-ul din locuinţa voastră vă va face să vă simţiţi deprimaţi şi morocănoşi mai tot timpul. Vă veţi simţi împotmoliţi!

Prin urmare, echilibraţi culorile cu care vă înconjuraţi. Iluminaţi livingul şi sufrageria cu doze puternice de energie yang – lumini albe, puternice, nuanţe de galben şi accente de roşu. Folosiţi-vă de tablouri, pernuţe şi draperii pentru a produce energie yang şi nu vă zgârciţi niciodată în ceea ce priveşte iluminatul. Acestea se numără printre cele mai eficiente modalităţi de generare a chi-ului yang.

5 MODALITĂŢI RAPIDE de a revitaliza chi-ul stagnant
PURIFICAŢI SPAŢIUL FOLOSIND UN BOL CÂNTĂTOR
Creaţi sunete metalice folosind un bol cântător autentic. Realizaţi acest lucru dând ocolul camerelor o dată pe săptămână, pentru a revitaliza chi-ul stagnant. Bolul cântător ar trebui să fie făcut din şapte tipuri diferite de metal, incluzând argintul şi aurul.

LĂSAŢI TELEVIZORUL ŞI RADIOUL DESCHISE
Preveniţi situaţia în care chi-ul din casă devine stagnant făcând ca vibraţiile sonore din cadrul locuinţei să se perpetueze. Nu este nevoie ca volumul să fie prea mare – nivelurile sunetului trebuie să fie normale.

LUAŢI-VĂ UN ANIMAL DE COMPANIE
Animalele sunt o excelentă sursă de energie yang, în cazul în care nu aveţi copii. Nu este nimic mai eficient pentru sporirea chi-ului yang decât energia neobosită a unui câine ori a unei pisici. Alegeţi un animal care să se potrivească stilului vostru de viaţă; prin urmare, dacă locuiţi într-un apartament, nu vă luaţi un Saint Bernard.

ZUGRĂVEALĂ ALBĂ, STRĂLUCITOARE
Zugrăveala albă, strălucitoare este foarte yang. Dacă locuinţa voastră este decorată după o schemă cromatică închisă, zugrăviţi în alb-strălucitor colţurile cele mai importante ale casei. Sectoarele care beneficiază cel mai mult de pe urma acestui lucru sunt cel vestic, cel nord-vestic şi cel nordic. Veţi simţi instantaneu cum energia s-a schimbat.

ILUMINATUL
Luminile puternice sunt grozave în a conferi casei un plus de energie yang. Acest remediu nu dă greş niciodată şi aduce noroc tuturor. Prin urmare, nu vă zgârciţi în ceea ce priveşte iluminatul. Însă, în acelaşi timp, luminile nu trebuie să fie orbitoare, pentru că veţi ajunge la cealaltă extremă.

0 Comments

Leave a Comment