2017/11/19 at 3:51 PM

Nimic nu aduce un Feng Shui mai bun decât un „coridor luminos” în faţa casei. Aceasta înseamnă că trebuie să concepeţi un teren liber exact în faţa uşii principale, pentru ca ea să nu se deschidă către un spaţiu aglomerat.

Cu cât este mai mare uşa, cu atât trebuie să fie mai mare şi „coridorul luminos”. Datorită „coridoarelor luminoase” pe care le posedă, casele cu faţa direct către un teren de fotbal sau un spaţiu de joacă se bucură de un noroc grozav. Nu ar trebui să ignoraţi această caracteristică Feng Shui specială. Chiar dacă spaţiul în sine este foarte mic, contează ca el să existe.

Nu permiteţi pomilor să crească în „coridorul luminos”. De asemenea, nu amplasaţi în el elemente exotice de grădină. Păstraţi-l complet liber şi, dacă doriţi, amenajaţi-l cu o peluză de iarbă lucioasă şi sănătoasă, ce atrage chi-ul benefic. Undeva în vecinătatea lui, puteţi pune un felinar puternic, deoarece şi acesta îndreaptă chi-ul favorabil înspre reşedinţă.

Nu construiţi un garaj direct în faţa uşii principale, pentru că acesta reprezintă un obstacol în drumul către interior al chi-ului. În schimb, puneţi în această parte a grădinii tufe cu flori viu-colorate, plăcute ochiului. Menţineţi spaţiul respectiv bine luminat, curat şi fără frunze uscate.

ACTIVAREA „CORIDORULUI LUMINOS”

  • Iată cum puteţi îmbunătăţi şi mai mult Feng Shui-ul „coridorului luminos”:
  • Dacă partea din faţă a zonei ce găzduieşte „coridorul luminos” este în nord, amenajaţi acolo un mic detaliu de Apă.
  • Dacă se află în sud, faceţi aşa încât coridorul să fie bine luminat.
  • Dacă se află în est ori în sud-est, aveţi grijă să existe acolo flori.
  • Dacă se află în vest sau nord-vest, atârnaţi acolo clopoţei de vânt.
  • Dacă se află în nord-est ori sud-vest, amenajaţi acolo ceva din pietriş, de exemplu o alee şerpuită.

Sursa articolului: „Feng Shui pentru grădini” de Lillian Too, Pro Editură şi Tipografie, 2007

 

0 Comments

Leave a Comment