2017/11/19 at 3:52 PM

În numărul curent, aş dori să vă prezint acest nou proiect. Clădirea este foarte veche, fiind deţinută de familia Wong, care doreşte să construiască aici 33 de apartamente şi să păstreze 4 spaţii comerciale. Anne este fiica cea mare a familiei Wong, iar soţul său, Alan Cohen, este acum proprietarul barului şi restaurantului din incintă. După construcţia noii clădiri, barul-restaurant se va redeschide în acelaşi loc. Suprafaţa utilă totală este de 5224 mp, din care spaţiul pentru apartamente este de 3081 mp, iar spaţiul comercial total, de 530 mp. Noua clădire va avea 4 niveluri, plus 28 locuri de parcare. Adresa este 2800 East Burnside Street, la intersecţia cu Northeast 28 Avenue. Vom schimba adresa în 2800 Northeast 28 Avenue, desigur, cu scopul de a capta energia norocoasă!

Cel mai important prim pas îl constituie determinarea direcţiei de orientare a noii clădiri. Cea mai mare parte a clădirii dă spre vest 1, către o străduţă cu două sensuri. Am optat să schimbăm orientarea spre nord 1, pentru a avea în faţă strada mai mare, tot cu două sensuri. Un alt motiv pentru reorientarea clădirii a fost acela de a profita de sectoarele norocoase potrivit Feng Shui-ului stelelor zburătoare. Consultând diagramele natale în cele două situaţii, vedem că, dacă s-ar fi păstrat orientarea vest 1, sectorul cu dubla de 8 ar fi fost localizat în spate, în timp ce, în proprietatea cu faţa spre nord 1, sectorul dublei de 8 se află în faţa clădirii. Am recomandat ca barul şi restaurantul proprietarului să fie situat în sectorul nordic. În calitate de consultanţi Feng Shui, trebuie să luăm în calcul diverse metode atunci când lucrăm cu un client ce îşi construieşte o proprietate comercială. De obicei, clientul va trebui să se gândească la costuri, precum şi la maximizarea spaţiului vandabil din clădire. De aceea, nu putem insista ca Feng Shui-ul să fi e perfect. De obicei, nu putem decât încerca să reducem efectele negative ale Feng Shui-ului prost, accentuând cât mai mult partea pozitivă.

Nu am terminat încă proiectul, căci trebuie să aleg o dată favorabilă pentru introducerea monedelor în fundaţie. M-am asigurat că această clădire va da spre nord 1, fiind destul de comună situaţia ca orientarea să se schimbe dacă muncitorii marchează terenul greşit, nerespectând specifi caţiile, şi astfel ajungându-se să se construiască un complex după o direcţie incorectă. Dacă aveţi un proiect similar, aveţi grijă să amintiţi arhitectului sau proprietarului regulile generale de Feng Shui, de exemplu ca vasul de toaletă să nu împartă peretele cu dormitorul sau bucătăria, ca bucătăria să nu fie poziţionată în sectorul nord-vestic etc.

Se observă din fotografii clădirea iniţială şi noua faţă a clădirii. Lucrările de construcţie vor începe în ianuarie 2007, data estimată de finalizare fiind în februarie 2008.

Deocamdată, nu am finalizat planul de interior şi cel general al clădirii. Am primit desenele arhitectului de la Anne acum două săptămâni, şi i-am spus că nu îmi place planul de exterior, acesta creând o mulţime de „săgeţi otrăvite“ aţintite spre cei din jur, fapt ce ar putea crea neînţelegeri cu vecinii. Acesta este noul design al arhitectului, pe care deja l-am discutat cu Anne, şi de familia Wong va depinde ce plan general se va alege.

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 12 Pg. 74

0 Comments

Leave a Comment