2017/11/24 at 7:30 AM

Reunite într-un unic inel de pe Luo Pan, cele 24 de direcţii (sau cei „24 de munţi”) cuprind cele 3 subdirecţii ale celor 8 direcţii majore de pe busolă şi sunt un concept fundamental, ce trebuie neapărat înţeles pentru practicarea Feng Shui-ului busolei.Oricine vrea să înveţe formulele din Feng Shui-ul busolei – care este dimensiunea ştiinţifică şi tehnică a practicii Feng Shui – trebuie să se familiarizeze cu cei 24 de munţi. Aceştia din urmă se referă la cele 24 de subdirecţii de pe busolă care figurează în aproape toate formulele de Feng Shui ce necesită folosirea unei busole. Aceste subdirecţii apar pe Luo Pan-ul chinezesc (busola Feng Shui) şi sunt condensate într-un inel cu informaţii din jurul busolei centrale. Cei 24 de munţi sunt segmente de câte 15 grade fiecare (15 X 24 = 360 de grade, întregul cerc al busolei).Aceste direcţii se află la baza teoriilor celor Opt Palate şi Stelelor Zburătoare, precum şi la baza formulelor Dragonului Apei şi altor subformule Zuan Kong derivate din formula principală a Stelelor Zburătoare. Prin urmare, pentru a pune în practică formulele de Feng Shui şi pentru a beneficia de pe urma multor secrete străvechi ale acestei arte, veţi avea nevoie de o busolă pe care sunt indicate aceste 24 de direcţii. Practicanţii amatori nu trebuie neapărat să folosească Luo Pan-ul chinezesc, însă o busolă Feng Shui adecvată, cu cele 24 de subdirecţii clar marcate, le va fi de mare folos.

Deţinerea unei busole este importantă, pentru că toate formulele de Feng Shui categorisesc clădirile în funcţie de direcţia de orientare a acestora şi se referă la cele 24 de subdirecţii. Prin urmare, pentru a folosi formulele Feng Shui şi a beneficia de pe urma diagramelor derivate din formule, este VITAL să ştiţi cum să identificaţi şi să folosiţi cele 24 de subdirecţii.

Textele vechi şi cărţile clasice cu formule Feng Shui se referă întotdeauna la cele 24 de subdirecţii folosind numele lor specifice şi, dacă nu sunteţi familiarizaţi cu acestea, vă veţi pierde imediat în marea de informaţii. Aceasta pentru că numele respective nu au altă semnificaţie în afară de faptul că sunt etichete care descriu subdirecţiile. Prin urmare, chiar dacă ştiţi chineza, dacă nu aveţi şi cunoştinţe de Feng Shui, textele respective sunt dificil de urmărit şi înţeles. Totuşi, după ce vă veţi familiariza cu aceste nume, vă veţi da seama că denumirile celor 24 de munţi se regăsesc ca nume ale trigramelor, tulpinilor cereşti şi ramurilor pământeşti – şi acestea alcătuiesc elementele zilelor, lunilor şi anilor din calendarul chinezesc. Prin urmare, pornind numai de la nume, puteţi studia conexiunile dintre Feng Shui-ul dimensiunii temporale şi calendarul chinezesc.

Studierea acestor conexiuni reprezintă o parte consistentă din programa analitică a Feng Shui-ului avansat. Raportarea la calendar este vitală, pentru că Feng Shui nu este o practică statică, ci una dinamică, ce ia seama de schimbările din fluxul de chi care au de-a face cu trecerea timpului. Pentru practicantul amator, cunoaşterea celor 24 de direcţii ale busolei va reprezenta un pas major în învăţarea Feng Shui-ului.

FLUXUL DE CHI
Feng Shui înseamnă „vânt şi apă”, care curg în concordanţă cu fluxul de chi. Modul în care chi-ul din mediu intră în şi părăseşte o locuinţă oferă indicii importante cu privire la atributele şi calitatea sa. Expertiza Feng Shui le permite practicanţilor să studieze tăria şi atributele chi-ului, care se schimbă în conformitate cu direcţia, precum şi puterea fluxului său. Prin urmare, măsurarea precisă a direcţiilor este un aspect important al practicii Feng Shui. Chiar şi practicanţii amatori ar trebui să se străduiască să măsoare corect direcţiile. Nu vă bazaţi pe estimarea aproximativă a acestora, ci folosiţi întotdeauna o busolă.

DIRECŢIILE DE BAZĂ ALE BUSOLEI
Direcţiile cardinale sunt nordul, sudul, estul şi vestul – cele patru direcţii păzite de gardienii cereşti: dragonul, tigrul, ţestoasa şi phoenixul. Sunt şi direcţiile celor patru regi cereşti, care vă protejează de cei care ar vrea să vă abată de la calea cea bună şi să vă bage în necazuri. Cele patru direcţii cardinale ale oricărei case trebuie să fie întotdeauna „protejate” în mod adecvat. Se poate spune că aceste patru direcţii emană chi-ul ceresc. Subdirecţiile care pică exact în nord, sud, est sau vest sunt întotdeauna subdirecţii YIN.

Direcţiile secundare sunt nord-vestul, sud-vestul, nord-estul şi sud-estul. Aceste patru direcţii reprezintă familia de bază, tatăl, mama, fiul şi fiica, prin urmare, în funcţie de locul vostru în familie, una dintre aceste direcţii este „bună” pentru voi. De exemplu, direcţia sau locaţia sud-vestică a unei locuinţe este întotdeauna benefică pentru mamă, iar cea nord-vestică – pentru tată. Aceasta pentru că nord-vestul este direcţia tatălui, sud-vestul – direcţia mamei, nord-estul – direcţia fiului şi sud-estul – direcţia fiicei. Reţineţi de asemenea că subdirecţiile corespunzând acestor patru direcţii sunt întotdeauna YANG.

0 Comments

Leave a Comment