2017/11/19 at 3:50 PM

Î: Grinzi ascunse

Am înţeles că se creează energie nefastă dacă dorm sub o grindă, dar este cazul şi dacă aceasta este acoperită de plafon? Există vreun remediu prin care pot rectifi ca situaţia?

R: În general, ce se nu vede nu îţi poate dăuna, deci, dacă sunt acoperite, grinzile de deasupra capului tău nu sunt la fel de dăunătoare precum cele aflate la vedere. Totuşi, dacă locuieşti la un nivel inferior al unui bloc-turn şi dormi sub o grindă din structura de rezistenţă, închipuie-ţi câte astfel de grinzi (luându-le în calcul şi pe cele de la etajele de deasupra ta) te apasă în fi ecare noapte, pe timpul somnului. Dacă suferi de dureri de cap sau de insomnie şi ştii sigur că dormi sub o grindă, încearcă să îţi muţi patul, astfel încât să nu mai stai „în bătaia focului“, şi vezi dacă te ajută.

Î: LEI ÎN CASĂ

Am vorbit cu un maestru de Feng Shui din Shanghai, care ne-a spus că nu trebuie să ţinem lei în locuinţă. Eu i-am pus pe ai noştri pe palierul scării, cu faţa spre uşa principală. Potrivit acestui expert în Feng Shui, aduce ghinion să ţinem lei în casă. Tu ce părere ai?

R: În general, nu se recomandă să ţii reprezentări ale animalelor sălbatice în casă. Cele feroce, şi mai ales leii, te slujesc mai bine ca protectori în exteriorul locuinţei, şi nu înăuntru. Nu îmi dau seama dacă te referi la lei propriu-zişi sau la câini Fu. Aceştia din urmă pot fi aşezaţi cum intri în casă, privind spre exterior, într-o poziţie protectoare, dar funcţionează mai bine dacă îi expui afară.

Ai grijă ca masculul să stea în stânga, iar femela, în dreapta uşii (cum priveşti dinăuntru în afară), pentru un maximum de eficienţă.

Î: SCHIMBAREA LA CULOARE A AMONITULUI

Port acelaşi amonit de câteva luni, iar în ultimul timp a devenit foarte verzui (de un verde strălucitor). Când l-am cumpărat, nu era astfel, dar în ultimul timp văd că partea verde devine din ce în ce mai pronunţată. Este semn bun sau rău? Ce înseamnă această nuanţă?

R: Este semn bun! Atunci când piatra de amonit îşi schimbă culoarea spre verde, se spune că aduce noroc purtătorului. Cu greu îşi schimbă culoarea această fosilă, dacă stăpânului său nu îi este scris aşa ceva.

Transformarea înseamnă că ai o afi nitate excelentă cu amonitul, care îţi aduce o energie de creştere în toate aspectele vieţii tale.

Î: FUNDÃ ALBASTRÃ ÎN GURA ŢESTOASEI

Este adevărat că aşezarea unei panglici bleu în gura ţestoasei mele de lemn îmi aduce sănătate şi bani? Broscuţa priveşte spre principala intrare în apartamentul unde locuiesc.

R: Broasca-ţestoasă este considerată o fiinţă de bun augur, căci simbolizează stabilitatea, sprijinul şi longevitatea. Nu strică să o expui lângă intrare, însă cel mai bun loc pentru ea este în spatele tău, de unde îţi va aduce o susţinere puternică. Cât priveşte funda albastră, până acum nu am mai auzit de aşa ceva, dar se obişnuieşte să se pună în gura ţestoasei o monedă I Ching, ca simbol al atragerii norocului de bogăţie în folosul familiei.

Î: CUM SĂ PORT AMULETELE?

Am cumpărat câteva amulete recomandate în cărţile „Feng Shui pentru succes“ 2006 pentru nativii Şobolan, Bou şi Oaie. Am unele nelămuriri. Pot să dau la o parte şnurul negru de care este atârnat pandantivul de citrin cu dragon şi să îl port pe acesta la un lănţişor de aur sau de argint? Trebuie să port pandantivul 24 de ore din 24, sau doar când merg la serviciu? Cât priveşte moneda-amuletă cu dragon a fi ului meu, poate fi ţinută în buzunarul de la pantalon sau într-o punguţă, în buzunarul de la cămaşă?

R: Sigur, poţi purta amuletele oricum îţi place. De fapt, este foarte benefi c să porţi aur sau argint anul acesta, căci vei suprima astfel energiile de ceartă din cursul lui 2006. Poţi să le ţii în contact cu pielea oricât de mult doreşti, dar nu neapărat tot timpul. Este bine şi numai la serviciu. Dacă nu îţi place să o porţi la gât, poţi să ţii amuleta în portofel, poşetă sau geanta diplomat.

Î: CUM SĂ ÎL FAC SĂ MĂ IUBEASCĂ?

M-am îndrăgostit de un bărbat, dar el nu mă iubeşte deloc, ci doar face sex cu mine de distracţie. Cum pot să îl cuceresc?

R: Dacă ţii neapărat să câştigi dragostea acestui om, vestea cea bună este că Feng Shui-ul te poate ajuta. Poţi crea şanse de nuntă cu ajutorul animalului ce te avantajează după metoda florii de piersic, care îl va determina pe orice bărbat pe care îl iubeşti să îşi ia un angajament. Poţi folosi raţe mandarine, lebede de cristal şi lămpi roşii cu sclipici în SV, colţul relaţiilor. Toate aceste măsuri îţi vor aduce stabilitate în viaţa amoroasă. Întrebarea este: de ce vrei să stai alături de un bărbat care nu te iubeşte aşa cum eşti? Regula de aur pentru orice fată care îşi caută un soţ este să se uite după cineva care îi împărtăşeşte sentimentele într-o măsură cel puţin la fel de mare. Dacă nu este cazul acestui tip, ba mai rău, se foloseşte de tine doar pentru sex, sfatul meu este să îi dai papucii. Se găsesc bărbaţi mult mai buni pe toate drumurile.

Î: APĂ ÎN NORD-VEST

Am în nord-vest un mic detaliu de Apă, cu un lichid ce se prelinge pe o piatră modelată asemenea unor trepte. Este într-un sector bun? Şi aduce noroc familiei?

R: Sectorul nord-vestic este guvernat de elementul METAL, deci Apa în acest colţ epuizează energia intrinsecă de aici. Ca atare, nord-vestul nu este locul ideal pentru un detaliu de Apă, CU EXCEPŢIA situării aici a stelei 8 a apei. Poziţia stelei bogăţiei (steaua 8 a apei) depinde de diagrama natală a locuinţei tale. O poţi afla măsurând direcţia de orientare a casei cu ajutorul busolei şi calculând diagrama relevantă cu ajutorul facilităţii „Flying Stars Calculator“ de pe www.wofs.com. Cele mai sigure sectoare din cadrul locuinţei pentru detaliile de Apă sunt cel nordic, cel sud-estic şi cel estic.

Î: CUIB DE PĂSĂRI

De curând, am găsit nişte păsări făcându-şi cuib pe pervazul uneia dintre camerele neocupate ale locuinţei noastre. Soţul meu iubeşte animalele, deci m-a rugat să nu le tulbur. Totuşi, mie cuibul mi se pare murdar şi urât. Este semn bun pentru o casă să aibă aşa ceva?

R: Soţul tău are dreptate: nu ar trebui să tulburi înaripatele. Păsările simbolizează sosirea unor noi oportunităţi în viaţa ta, iar dacă le-ai înlătura, împiedicându-le să îşi facă un cuib acolo, ai da cu piciorul noilor ocazii ce îţi pică, practic, în braţe. Dacă nu îţi fac niciun rău, lasă-le în pace. Păsările îşi fac cuib numai în casele unde se simt în siguranţă, deci, dacă au ales locuinţa voastră, înseamnă că au încredere în familia ta. Te rog, nu le înşela această încredere. Mai degrabă bucură-te, căci este un semn extraordinar pentru tine!

Î: AJUTOR PENTRU UN DRAGON DE FOC

Salut! Sunt Dragoniţă de Foc (Kua 9, estic). Am înţeles că sectorul Dragonului este sud-estul, dar în 2006 dinspre această direcţie provine chi-ul de boli. Aşadar, întrebările mele sunt:

1.) Ce pot face pentru a profita la maximum de direcţia Dragonului şi a elimina totodată chi-ul de boli? Sectorul sud-estic al casei mele ocupă un colţ al livingului.

R: Agaţă în sud-est, sectorul zodiei tale, un set de clopoţei de vânt cu 6 tije, dar pune aici şi un Pi Yao, pentru a-l linişti pe Marele Duce Jupiter din direcţia opusă. Tot aici, aşază un mic detaliu de Apă, care va potoli setea Dragonului şi îi va conferi forţe.

2.) Este mai bine să pun o fântână arteziană în colţul de SE decât în colţul de SV? Risc să sporesc din greşeală chi-ul de boli dacă o aşez în sud-est?

R: Apa este excelentă atât în SE, cât şi în SV. Nu, nu ai activa steaua bolilor, căci aceasta este un număr de Pământ. Apa din SE aduce Dragonului sănătate, iar cea din SV, avere, deoarece activează spiritul tăinuit al perioadei lui 8.

3.) Vărul meu este şi el Dragon de Foc (Kua 6, vestic) şi ocupă o încăpere din sectorul de NV al casei, dormind orientat spre est. Este mai bine să îl mut într-o altă cameră, situată pe latura estică?

R: Nu îţi face griji pentru vărul tău, căci, deşi nord-vestul este casa astrologică a Câinelui, ea îl simbolizează, de asemenea, pe capul familiei. Presupunând că el îndeplineşte acest rol, nu are de ce să se teamă. În plus, numărul său Kua indică nord-vestul ca direcţie fastă pentru el.

Î: DEMARCAREA CORECTĂ A ORIENTĂRII

Dacă se doreşte determinarea direcţiei spre care dă uşa principală, trebuie luat în calcul sectorul unde este situată aceasta, în cazul meu, nord-vestul, sau cea spre care stă uşa cu faţa, adică nordul?

R: Direcţia de orientare a uşii tale trebuie demarcată stând în cadrul ei şi privind în afară. Astfel, poţi determina dacă uşa este fastă pentru tine personal, în funcţie de numărul tău Kua. Totuşi, dacă măsori punctele cardinale pentru a calcula diagrama natală de stele zburătoare a casei, nu direcţia de orientare a uşii tale trebuie să o măsori, ci pe cea a întregii clădiri. Unele reşedinţe sunt construite de aşa manieră încât intrarea principală NU dă spre aceeaşi direcţie precum corpul clădirii. Dacă îţi doreşti o analiză precisă a stelelor zburătoare, este important să determini corect direcţia de orientare a casei.

0 Comments

Leave a Comment