2017/11/19 at 12:30 PM

Î: Cum să port Dzi?

Pot să ţin brăţara cu Dzi în buzunar, în loc să o port la mână? Mereu mă întâlnesc cu clienţi şi nu vreau să creadă că sunt preocupată excesiv de Feng Shui.

R: Poţi purta piatra cum vrei, dar are puteri mai mari dacă o ţii în contact cu pulsul (pe interiorul încheieturii) sau cu chakra gâtului (într-un colier la baza gâtului). Poartă-ţi piatra Dzi cu mândrie! Gândeşte-te la ea nu ca la un simbol al practicii Feng Shui, ci ca la un accesoriu superb, cum ai vedea orice altă piatră preţioasă. Crede-mă pe cuvânt că clienţii tăi nu te vor desconsidera dacă vor vedea că porţi Dzi. Cine ştie, s-ar putea chiar să ai de câştigat, dacă şi clientului tău îi place.

MUNŢII REPREZINTĂ OBSTACOLE?

Î: Tocmai am primit o superbă imagine grafi că panoramică, în alb şi negru, ce prezintă un peisaj cu munţi şi un şopron. Îmi aminteşte de un loc unde mergem în vacanţă, din Pennsylvania, deci, în general, tabloul mă face să mă simt bine când îl văd. Totuşi, am citit undeva că munţii reprezintă obstacole. Tocmai mă mut într-un nou apartament şi vreau să ştiu unde să agăţ imaginea, dacă e favorabilă. Dacă vă ajută, menţionez că livingul nostru are pereţii placaţi cu lemn, o poliţă de marmură şi o uşă care dă în curtea din spate.

R: Munţii constituie obstacole numai dacă îi ai direct în faţă. Corect dispusă, imaginea ta cu munţi reprezintă stabilitatea, trăinicia şi sprijinul, oferindu-ţi o bază fermă fie în familie, fie în carieră sau în afaceri. Agaţă imaginea în spatele tău, acolo unde şezi frecvent, eventual în spatele canapelei tale preferate. Oricum, dacă este o imagine care îţi induce o senzaţie de bine când te uiţi la ea, în niciun caz nu poate să îţi facă rău.

UNDE ÎI AŞEZ PE FUK LUK SAU?

Î: Fratele meu ţine opt ghivece cu plante pe pervazul exterior de la balconul casei noastre. Balconul dă spre intersecţia cu o arteră principală. De curând, infl uenţat de iubita lui, fratele meu i-a aşezat pe cei trei zei (Fuk, Luk şi Sau) în faţa ghivecelor sale. Până acum, am întâlnit fi gurinele cu zeităţi doar în casă, nu şi afară. Are amplasarea zeităţilor pe pervazul exterior (în faţa ghivecelor cu plante) vreun impact negativ asupra lui şi a locatarilor casei? Sunt îngrijorată, şi cred că această dispunere este greşită. Mulţumesc foarte mult.

R: Întrebarea ta nu ţine atât de Feng Shui, cât de respect. Fuk, Luk şi Sau sunt cei trei zei stelari, deci trebuie etalaţi cu un oarecare respect în locuinţă. Chiar dacă nu sunt genul de zeităţi la care să te rogi, este mai indicat să îi aşezi înăuntru, şi nu în exterior. Pune-i în sufragerie, pe o masă sau pe un raft. Nu trebuie să stea la un nivel foarte înalt, dar nici nu îi aşeza pe podea. Îmi închipui că, dacă împart un pervaz cu nişte ghivece, este posibil să se ude şi să se murdărească. Având în vedere că reprezintă cele trei mari aspiraţii ale vieţii – sănătatea, bogăţia şi fericirea –, ţi-aş sugera să îi muţi la loc înăuntru, cât mai curând. Doar nu vrei să îţi laşi destinul în voia intemperiilor de afară!

MI-E FRICĂ DE DESTIN

Î: În fiecare an, fără excepţie, îmi cumpăr cărticica Feng Shui pentru nativul Oaie. Acum, sunt îngrozită să o mai citesc, pentru că tot ce aţi scris în horoscopul detaliat chiar s-a întâmplat în viaţa mea! Majoritatea timpului, abia aşteptam lucrurile bune, dar eram terifi ată de cele rele. De exemplu, în martie, am avut o lună bună şi am găsit dragostea alături de prietenul meu, dar neam despărţit în noiembrie, din cauza unei „terţe persoane“, exact cum scria în carte. Am numărul Kua 3, în timp ce al prietenului meu este 5, deci, din perspectiva formulei Kua, suntem incompatibili. Sunt dezorientată şi nu ştiu ce să fac. În 2005, mi-am pierdut slujba, prietenul şi o sursă grozavă de venit. 2006 va fi un an bun pentru mine?

R: 2005 a fost, pentru Oaie, un an al transformării, în timp ce 2006 este unul al consolidării şi dezvoltării. Dacă te uiţi la predicţiile de viitor pe baza astrogramei, este inevitabil să ai vremuri şi bune, şi rele. Totuşi, uneori, lucrurile aparent negative se dovedesc a fi spre bine pe termen lung. Ia-l ca exemplu pe iubitul tău – spui că v-aţi despărţit din cauza unei alte fete. Dacă nu l-a deranjat să te înşele, nu este mai bine că s-a întâmplat acum, şi nu mai târziu, când aţi fi fost mai apropiaţi sau chiar căsătoriţi?

Dacă te înspăimântă să citeşti ce te aşteaptă în lunile rele, impune-ţi să crezi doar ce scrie de bine. Previziunile lunare sunt doar un rezumat al circumstanţelor posibile, dar, pe lângă faptul de a folosi amulete pentru a împiedica producerea evenimentelor negative, trebuie să depui şi tu eforturi. Dacă într-o lună ţi se prezic certuri şi neînţelegeri, încearcă să fi i mai tolerantă decât de obicei. Dacă ţi se prezice risc de accidente, îngrijeşte-te mai mult. Trebuie să echilibrezi balanţa prin acţiunile tale. 2006 promite a fi un an bun pentru Oiţele care îşi urmăresc insistent şi cu entuziasm obiectivele, deci poţi să culegi roade frumoase, numai să vrei. Îţi doresc toate cele bune în anul curent. Niciodată să nu te temi de un interval prost sau de veşti neplăcute. Fii puternică. Mintea ta este cea care îţi controlează sentimentele.

NERVI ÎNTINŞI

Î: Sunt Dragon de Lemn şi mi s-a spus că în 2006 nu voi avea un an bun, ci unul în care mă vor paşte bolile, confl ictele şi irascibilitatea. De obicei, sunt un om foarte tolerant şi chiar calm, dar în ultimul timp am avut episoade de furie şi scurte izbucniri temperamentale (imaginaţi-vă un Dragon care scoate foc pe nări!). M-am certat cu cel puţin patru persoane până să se termine luna februarie! Te rog, spune-mi cum îmi pot potoli irascibilitatea în anul curent, pentru sănătatea mea şi a celor in jur.

R: Dragonii sunt direct afectaţi de steaua anuală a bolilor, dar, cum se afl ă în centru, numărul 3 al certurilor deranjează pe toată lumea. Una e să ţi se urce sângele la cap, dar, dacă şi cei din jur sunt la fel de iritabili, atunci chiar apar probleme! De aceea, sfatul meu se aplică nu doar nativilor Dragon, ci tuturor, în general. Trebuie să suprimaţi steaua altercaţiilor din centrul locuinţei, folosind combinaţii cromatice de roşu cu auriu (pernuţele decorative sunt utile în acest scop), dispunând o pagodă cu nouă niveluri, luminată cu raze roşii, şi păstrând liniştea în această parte a locuinţei! Înlăturaţi aparatele TV şi audio şi desfăşuraţi-vă activităţile de bază într-un alt sector.

ÎNCĂLCAREA REGULILOR DE RENOVARE

Î: Am cumpărat, de curând, o nouă casă, dar uşa sa principală dă spre vest. Am citit că nu avem voie să renovăm anul acesta, dacă uşa casei este orientată spre apus. Casa este nouă şi renovarea este necesară, deci nu ştiu ce să fac. Te rog să mă sfătuieşti. Mulţumesc.

R: În 2006, vestul este afectat de 5 Galben anual, care aduce nenorociri dacă este activat. De aceea, lucrările de renovare care implică zgomote, lovituri de ciocan, demolări ori săpături ar putea crea necazuri locatarilor, dacă ignori prezenţa stelei menţionate. Totuşi, în cazul tău, casa fi ind nouă – şi presupun că încă nu te-ai mutat în ea –, renovarea generală nu te va afecta astfel. Dacă încă eziţi să îl tulburi pe 5 Galben, ÎNCEPE şi TERMINĂ lucrările într-o zonă neperturbată a casei (anul acesta, estul este o direcţie indicată în acest sens). Nu demara şi nici nu încheia demolările în vest, nord sau nord-vest. Celelalte sectoare nu ar trebui să pună probleme.

NUME PENTRU BEBE CU AJUTORUL CELOR PATRU PILONI

Î: Am citit articolul vostru despre alegerea unui nume pentru copil, în care aţi sugerat să folosim Four Pillars Calculator de pe wofs.com. Ei bine, am intrat pe site şi am introdus datele de naştere ale fetiţei mele, dar nu am ştiut să le interpretez. Zicea că este în anul Câinelui (Pământ) de Foc Yang, luna Tigrului (Lemn) de Metal Yang, ziua Cocoşului (Metal) de Metal Yin, iar ora naşterii era a Boului (Pământ) de Pământ Yin. Să înţeleg că trebuie să îi pun un nume care să aibă legătură cu Apa, având în vedere că este singurul element care îi lipseşte? Mă întrebam dacă m-ai putea lămuri. Mulţumesc.

R: Da, exact aşa trebuie citită grila fiicei tale. Aceasta arată că ea este o persoană de METAL PUTERNIC. Elementul său personal este Metalul, iar în cei patru piloni îi apar 3 instanţe de Pământ (care produce Metalul) şi 3 de Metal, efectiv. Având în vedere tăria elementului personal, trebuie să slăbeşti acest Metal, ca nu cumva să o copleşească. Apa nu este doar elementul ei carent, ci şi energia care istoveşte Metalul, deci îi este foarte benefi că. Dacă îi pui un nume chinezesc, trebuie să fi e unul care să însemne apă, râu, izvor sau ceva care să conţină ideograma pentru apă; ex.: cuvântul Zhiang înseamnă „râu“. Ca nume englezesc, i-ai putea spune, de pildă, Brook, adică izvor. Felicitări pentru naşterea fetiţei tale!

VINDEREA CASEI

Î: Aş dori să ştiu dacă Feng Shui mă poate ajuta să vând o casă. Am încercat metoda aruncării unui plic roşu cu pământ, metal şi lemn într-o apă curgătoare, dar fără succes. Au trecut cinci luni de când am încercat. Plicul nu s-a lipit, deci l-am închis cu scotch. Poate din cauza aceasta metoda nu a mers? Ai vreo altă sugestie? Mulţumesc.

R: Nu am mai auzit de metoda pe care o menţionezi, dar o alta, care rareori dă greş, este să etalezi deja binecunoscuta pasăre a îndeplinirii dorinţelor şi să aprinzi un bec puternic în spatele casei. Atârnă pasărea în faţa proprietăţii pe care doreşti să o vinzi, după ce îi aşezi în cioc un bileţel rulat cu suma pe care o pretinzi. Ţine cont că preţul trebuie să fie realist. Apoi, instalează un bec puternic în spatele casei şi ţine-l aprins cât mai mult. El îţi va furniza chi-ul Yang de care ai nevoie pentru a atrage un cumpărător. Mult noroc!

0 Comments

Leave a Comment