2017/11/19 at 12:32 PM

ALTERNAREA RECOLTEI

Î: Ne vom muta la ferma noastră de la ţară, şi peste tot în jurul casei vom cultiva porumb şi soia, alternând recolta în fi ecare an. Atunci când creşte porumbul în faţa casei, aceasta nu se mai vede din stradă. Va fi aceasta o problemă? Dacă da, ce pot face? Mulţumesc.

R: Nu este neapărat să se vadă casa perfect din stradă, ci doar să existe o stradă adecvată dinspre artera principală către ferma voastră. Ai grijă ca această cale de acces să fi e una şerpuită, ca să nu creeze o „săgeată otrăvită“ aţintită spre casă, pentru că perturbarea ar fi chiar mai gravă dacă strada este flancată de straturi înalte de porumb.

NATIVII CÂINE POT EXPUNE DRAGONI?

Î: Îmi doresc mult să expun un simbol al dragonului în locuinţă. Soţul meu s-a născut în anul Câinelui, iar eu, în anul Porcului. Vă rog să mă sfătuiţi dacă pot dispune dragonul şi, de asemenea, dacă trebuie ţinut în living cu faţa spre est sau chiar în colţul estic.

R: Dragonul este unul dintre cele mai puternice simboluri norocoase din Feng Shui, şi oricine îl poate etala, chiar şi nativii Câine. Chiar dacă, în roata astrologică, Dragonul este „duşmanul” firesc al Câinelui, acest lucru este valabil doar pe plan astrologic. Aceasta nu înseamnă decât că, în general, căsătoria dintre un Câine şi un Dragon nu va fi foarte fericită, şi nici o eventuală relaţie profesională. Nu înseamnă însă că nativii Câine nu pot apela la puterea măreţului dragon pentru un strop de şansă!

TAVAN ÎNCLINAT

Î: Tavanul meu este înclinat, mergând în pantă descendentă până la uşa principală. Ce pot face pentru a remedia această problemă?

R: Nu este o problemă atât de mare, pentru că este mai bine ca acoperişul să se încline spre uşă decât spre spatele casei. Uşa principală constituie principalul canal prin care îţi parvine energia proaspătă din exterior în interior, iar tavanul fiind înclinat în sus chiar de la uşă, aceasta înseamnă că chi-ul nu se blochează la intrare. Gândeşte-te la casa ta ca la un vas mare al bogăţiei. Pentru a fi efi cient, el trebuie să aibă gâtul îngust şi pântecul mare, astfel ca, odată ce introduci banii în el, să fi e difi cil să îi scoţi. La fel este şi în cazul casei: odată ce pătrunde, energia se poate răspândi în locuinţa ta fără probleme, spaţiul din interior fiind mai mare decât ar sugera uşa în sine. Este o situaţie mai puţin problematică decât când uşa principală se află pe aceeaşi linie cu o altă uşă din spate, să zicem, caz în care chi-ul intră printr-o parte şi iese imediat prin alta. În concluzie, tu nu ai de ce să îţi faci griji.

RELAŢIE CU UN COLEG DE SERVICIU

Î: Am început o relaţie amoroasă cu un coleg de ceva vreme. Treptat, sentimentele pentru el au devenit foarte puternice, dar, de când i-am spus, a început să caute scuze ca să nu ne întâlnim, de exemplu că este ocupat, obosit etc. Am încercat să discut cu el despre această problemă şi mi-a spus că nu îşi doreşte o relaţie stabilă cu nimeni, pentru că are prea multe complicaţii în viaţă şi nu vrea să mă rănească. După aceea, am aflat că are pe altcineva, şi mă doare că nu mi-a spus adevărul, în loc să mă ducă de nas cu scuzele. Ce pot să fac pentru ca el să se întoarcă la mine? Poate să fie un motiv acela că piciorul patului meu dă spre uşa dormitorului? De asemenea, calculatorul meu este poziţionat faţă în faţă cu uşa camerei mele, şi la un chat pe acest calculator s-a arătat el prima oară interesat de mine.

R: În primul rând, nu este o idee prea grozavă să te culci cu un coleg de serviciu. În al doilea rând, pare să fie un nenorocit, deci de ce îl vrei înapoi? Este clar că tu ţi-ai dorit ca relaţia să aibă un viitor, dar, prin faptele sale, colegul respectiv demonstrează că nu are intenţii serioase cu tine. Faptul că a dat înapoi când tu i-ai mărturisit ce simţi pentru el arată că îi este frică de angajamente şi, probabil, caută doar să se distreze. Dacă într-adevăr aceasta este situaţia, chiar nu merită să te întristezi şi să plângi după el. Piciorul patului ÎN NICIUN CAZ nu trebuie să dea spre uşa dormitorului, deci mută-ţi patul cât mai repede. Totuşi, o astfel de poziţionare are consecinţe mai degrabă asupra sănătăţii decât asupra vieţii amoroase. Nu face nimic dacă ai calculatorul în faţa uşii, dar încearcă să nu stai cu spatele la uşă când lucrezi sau te joci la el. Dacă nu îl poţi muta, ai grijă să ţii uşa închisă ori de câte ori stai cu spatele la uşă.

0 Comments

Leave a Comment