2017/11/19 at 12:24 PM

MĂ POT LIPSI DE BUSOLĂ?

Î: Dacă nu am o busolă, mă pot orienta în funcţie de cum răsare soarele pentru a aplica formulele Feng Shui?

R: Atunci când aplici formulele Feng Shui, trebuie neapărat să foloseşti o busolă precisă. Textele de Feng Shui fac întotdeauna referire la punctele cardinale citite cu busola, nu apreciate după cum răsare soarele. Nu contează nici emisfera – nordică ori sudică – în care locuieşti. La stabilirea direcţiilor pentru locuinţele sau sălaşurile yang (ale celor vii), cum sunt casele ori birourile, poţi folosi orice busolă pe stil occidental. Nu uita să ţii cont de faptul că, în grilele Feng Shui, întotdeauna sudul se află deasupra.

POZIŢIONAREA SĂBIILOR DIN MONEDE

Î: Am achiziţionat o sabie din monede care îmi place foarte mult. Unde ar trebui s-o aşez?

R: Acest simbol ar trebui aşezat pe peretele nord-vestic sau vestic al biroului, în spatele tău. Ai grijă să n-o aşezi niciodată în faţa locului unde stai, pentru că astfel puterea sabiei s-ar întoarce împotriva ta. Şi, dacă nu activezi într-un mediu corporativ sau politic, mai bine nu apela la ea, pentru că deţine un chi agresiv, de care nu ai nevoie în viaţa domestică.

MASA DE SUFRAGERIE OPTIMĂ

Î: Ştiu că, în ceea ce priveşte formele meselor de sufragerie, sunt favorabile şi cele octogonale sau rotunde, dar şi cele pătrate sau dreptunghiulare. Totuşi, nu mi-e clar ce fel de masă ar trebui să aleg.

R: Aceasta va depinde de cât de numeroasă este familia ta. Chinezii le preferă pe cele rotunde, pentru că forma lor simbolizează metalul sau aurul şi denotă noroc de bogăţie. Totuşi, de regulă la acest fel de masă trebuie să se aşeze cel puţin opt oameni, din trei generaţii, care să mănânce împreună, iar acest lucru înseamnă că norocul de bogăţie al familiei se va păstra de-a lungul generaţiilor. În ceea ce priveşte mesele pătrate, acestea semnifică elementul Pământ, stabilitatea, însă la o astfel de masă nu ar trebui să şadă mai mult de patru oameni. Iar mesele dreptunghiulare nu trebuie să fie niciodată prea lungi, pentru că aceasta poate sugera ruperea legăturii cu cei dragi. Chinezii nu ţin aproape niciodată în sufragerie mese lungi. Masa octogonală, sub formă de Pa Kua, este ideală pentru demarcarea celor opt puncte cardinale, fiecare latură potrivindu-se unui membru al familiei. Ea simbolizează, de asemenea, toate cele cinci elemente, din acest motiv fiind foarte norocoasă.

SOŢUL MEU NU VREA SĂ MUNCEASCĂ

Î: Eu şi soţul meu avem probleme: ne certăm din cauza banilor. El nu vrea să se angajeze nicăieri. În partea nord-vestică a locuinţei noastre se află garajul, apoi, tot în nord-vest, se află baia (lucru despre care ştiu că este nefavorabil). Am pus un mic detaliu de Apă în nord-vest, în faţa casei, dar se află pe partea dreaptă cum privesc din exterior spre afară. Cumva, şi asta este o problemă?

R: Într-adevăr, soţul tău este afectat de perturbarea din nord-vest, pentru că acesta este sectorul patriarhului. Cum nu prea poţi muta garajul şi baia din nord-vest, ce poţi face este să îmbunătăteşti Feng Shui-ul soţului tău în alte feluri. Pune-l să doarmă cu capul îndreptat către direcţia sa sheng chi şi activează colţul nord-vestic al livingului etalând acolo o statuetă cu Kuang Kung. Mai poţi activa nord-vestul cu cristale sau cu obiecte din metal. Pe de altă parte, nu pune NICIODATĂ apă în nord-vest, decât dacă acolo se află steaua 8 a apei, pentru că apa va consuma energia acestui sector. De asemenea, spui că apa se află ÎN DREAPTA UŞII, lucru care este foarte nefavorabil, pentru că se creează tensiuni în mariaj, iar soţul are ochii alunecoşi. Trebuie să îndepărtezi acel detaliu de Apă imediat. În plus, verifică diagrama natală a casei tale; certurile se pot datora unei combinaţii de stele de tipul 2-3 sau 3-2, care trebuie combătută.

UNDE SE PLASEAZĂ ACVARIUL?

Î: Aş vrea să ştiu unde pot poziţiona acvariul în casă. Locuinţa mea este cu faţa spre sud-est.

R: Atunci când etalezi detalii de Apă, întotdeauna este mai sigur să le poziţionezi în nord, sud-est sau est. Apa în nord va activa norocul în carieră, în sud-est va activa norocul de bogăţie, în vreme ce în est favorizează relaţiile armonioase în familie. Dacă vrei să activezi steaua 8 a apei, trebuie să vezi care este diagrama natală a casei tale, pentru a afla unde este poziţionată această stea. Poţi consulta în acest sens lucrarea Feng Shui pentru perioada lui 8 a lui Lillian Too, apărută la Pro Editură şi Tipografie.

EXACT PE CE PARTE A PATULUI?

Î: Am citit că punerea unui bolovan legat cu aţă roşie sub pat, pe partea dreaptă, ajută în cazul problemelor în relaţii. Este vorba despre partea dreaptă atunci când mă uit la pat sau atunci când stau în el?

R: Răspunsul corect este: atunci când stai în el. Mai exact, bolovanul ar trebui să fie pus chiar sub picioarele tale, indiferent de partea patului pe care dormi. Ideal ar fi ca femeia să doarmă pe dreapta şi bărbatul pe stânga. În plus, un capăt al sforii ar trebui să fie legat de bolovan, iar celălalt, de piciorul patului. Piatra ar trebui să fie destul de masivă şi grea, pentru că simbolizează tăria relaţiei tale. Ar fi şi mai bine dacă poţi achiziţiona un cristal de cuarţ natural sau o piatră semipreţioasă, pentru că aceasta face ca şi iubirea ta să fie mai preţioasă.

FENG SHUI PENTRU RELAŢII

Î: Din diverse surse am aflat modalităţi de a îmbunătăţi sectorul dragostei sau al relaţiilor. Un lucru care mi-a atras atenţia a fost sugestia de a ţine imagini cu perechi/cupluri în sectorul dragostei sau în dormitor. Am o imagine cu o femeie singură în living. Livingul meu nu se află în sectorul dragostei, raportat la casă. Am achiziţionat această poză după ce am divorţat. M-a făcut să mă simt mai puternică şi este o imagine foarte frumoasă. Acum mă aflu în situaţia în care sunt gata pentru o nouă iubire şi nu prea ştiu ce să fac cu această poză. Ar trebui s-o iau de acolo şi s-o depozitez pe undeva, sau ar fi în regulă dacă aş păstra-o în living, iar în dormitor aş pune imagini înfăţişând cupluri?

R: Ar fi mai bine dacă ai lua de acolo poza cu femeia singură şi ai pune-o în birou, de exemplu, din moment ce te inspiră atât de mult! În cazul cuiva care se află în căutarea dragostei, picturile ce reprezintă cupluri fericite se pot etala în casă şi în dormitor, după dorinţă. Femeile care locuiesc singure şi doresc să-şi găsească dragostea ar trebui să consolideze energia yang (masculină) din casă. Toate picturile şi obiectele decorative ar trebui să simbolizeze vigoarea bărbătească. Etalează fotografii sau tablouri cu bărbatul sau bărbaţii ideali pentru tine: staruri de cinema, vedete rock, sau chiar imagini ale unor regi ori împăraţi.

0 Comments

Leave a Comment