2017/11/19 at 12:25 PM

DIRECŢIA DE ORIENTARE A CASEIÎ: Am auzit că direcţia de orientare a unei case poate fi stabilită în mai multe feluri. Care ar fi acestea?

R: În cele mai multe cazuri, se alege direcţia pe care o indică uşa principală, adică cea spre care priveşti din cadrul uşii. O altă modalitate este să măsori direcţia pe care o indică principala arteră de circulaţie din exteriorul casei, deoarece aceasta este direcţia dinspre care pătrunde în casă cea mai multă energie yang. Prin urmare, dacă locuinţa este îndreptată către o stradă, o poţi considera pe aceasta ca fiind direcţia de orientare a casei, chiar dacă uşa principală se deschide către o altă direcţie. În fine, direcţia de orientare a casei se mai poate măsura în funcţie de uşa utilizată cel mai frecvent, pentru că una dintre definiţiile uşii principale este aceea de uşă cel mai des folosită.

Dintre aceste trei variante, se alege cea mai potrivită în funcţie de investigaţia la faţa locului. Ţine cont şi de faptul că, în Feng Shui, casele cu uşa principală clar definită au cel mai mare potenţial de a beneficia de un noroc permanent. În cazul contrar, fluxul chi-ului va fi nesigur şi instabil, iar norocul, schimbător.

RITUAL DE PURIFICARE CU SARE ŞI OREZ

Î: Simt că energiile din casa mea s-au învechit şi aş vrea să purific spaţiul. Îmi poţi recomanda o metodă?

R: Există mai multe metode în acest sens, în care se folosesc bolul cântător, clopoţeii de vânt, diverse arome etc., însă o metodă foarte eficientă este ritualul cu sare şi orez. Fii atentă, totuşi, pentru că acest ritual se realizează numai în casa proprie. Înainte de a începe, spală-te pe mâini şi pe faţă – acesta este un semn de respect faţă de spiritele rătăcitoare ale pământului. După aceea plimbă-te în jurul casei în sens orar, aruncând pe sol un amestec de boabe de orez şi sare de mare, la baza zidurilor. (Când începi ritualul, asigură-te că ai suficient orez şi sare.) Opreşte-te câteva minute pentru a-ţi analiza motivaţia; ea trebuie să fie cât mai pură cu putinţă. Repetă ritualul şi înăuntrul casei, trecând dintr-o cameră într-alta şi plimbându-te în sens orar prin fiecare dintre ele. La sfârşit, din dreptul uşii de la intrare, aruncă trei pumni cu orez şi sare dinăuntru înspre afară, apoi încă trei de afară înăuntrul casei. Ai grijă să nu arunci prea mult deodată. După ce ai terminat, lasă orezul şi sarea acolo până a doua zi, şi abia apoi curăţă, dar folosind aspiratorul, şi nu mătura, pentru că actul de a mătura ar anula aspectele bune a ceea ce tocmai ai făcut.

CLĂDIRE DEZAFECTATĂ PESTE DRUM

Î: Peste drum de casa mea se află o clădire dezafectată, cu un aspect jalnic, care nu-mi sugerează nimic bun. Sunt convinsă că trimite energie negativă înspre locuinţa mea. Ce aş putea face ca să remediez situaţia?

R: Da, aşa este, energia ce vine dinspre acea casă este foarte perturbatoare. Casele abandonate sau părăginite, precum şi vechile clădiri istorice rămase goale au un chi stagnant şi periculos. Dacă ai casa îndreptată spre o asemenea privelişte, te poţi ruina sau confrunta cu vreo nenorocire. Prin urmare, ia cât mai repede măsuri. Vopseşte-ţi uşa într-un alb strălucitor şi pune multe lumini în faţa casei, care să furnizeze energie yang. Mai poţi aşeza nişte plante luxuriante şi rezistente în afara uşii, pentru a combate mirosul de mucegai şi stagnare emanat de clădirea respectivă.

SUNT ÎNNEBUNITĂ DUPĂ ROŞU

Î: Am 27 de ani, sunt singură şi ador culoarea roşie. Îmi place să aprind lumânări şi să ard arome pentru minunata atmosferă relaxantă pe care o creează. Aş vrea să ştiu dacă există un mod Feng Shui aparte de a le aranja.

R: Culoarea roşie, lumânările şi chiar şi aromatizatorul sunt considerate energizatori ai elementului Foc. Sunt activatori excelenţi pentru colţul sudic şi cel sud-vestic al casei şi dormitorului. Plasat în sud, elementul Foc sporeşte norocul de faimă şi recunoaştere. Poţi pune câteva lumânări roşii sau aromatizatorul acolo dacă eşti actriţă, cântăreaţă, scriitoare, politician sau ai orice altă profesie care necesită faimă în vederea succesului. Activarea sudului te va ajuta de asemenea să ai parte de recunoaştere din partea superiorilor tăi, în ceea ce priveşte eforturile depuse şi realizările pe plan profesional. În sud-vest, elementul Foc este folosit pentru a energiza norocul în dragoste, relaţii şi familie. Este o metodă foarte eficientă în special pentru cei singuri şi care se află în căutarea dragostei. Elementul ce corespunde sud-vestului este Pământul. În ciclul elementelor, Focul produce Pământ şi, prin urmare, este bun pentru a activa un sector de Pământ. Dacă vrei să-ţi sporeşti norocul în dragoste, pune nişte lumânări în sud-vest. Mai poţi dispune în acest sector o pereche de raţe mandarine, simbolul dublei fericiri, dragonul alături de phoenix, bujori roz din mătase, precum şi obiecte de decor roz şi roşii.

N.B.: Ar trebui să ţii cont şi de stelele zburătoare din anul respectiv şi de diagrama natală a casei înainte de a dispune energizatori în orice sector, aşa încât să nu activezi, fără să vrei, stelele nefaste.

PROTEJAREA DE FURTURI ŞI EFRACŢII

Î: Casa mea a fost jefuită de curând. Se datorează acest lucru Feng Shui-ului prost? Cum pot să-mi purific casa şi să restabilesc calitatea chi-ului după un asemenea eveniment nefericit?

R: Motivul pentru care casa ta a fost jefuită poate fi prezenţa unei duble de 7 lângă uşa principală. În perioada curentă, a lui 8, steaua 7 reprezintă jafuri armate, violenţă şi chiar vărsare de sânge. Lucrul pe care-l poţi face imediat este să-ţi achiziţionezi un bol cântător şi să te plimbi în jurul casei în sens orar, făcându-l să „cânte”. Acest lucru ar trebui să cureţe încăperile de orice energie negativă persistentă. În al doilea rând, cumpără-ţi o statuetă cu un rinocer pe care s-o plasezi lângă intrare. Acest lucru te va ajuta să protejezi locuinţa de viitoare furturi. În al treilea rând, verifică stelele zburătoare din diagrama casei. Dacă într-adevăr ai o dublă de 7 într-un sector important al locuinţei (de exemplu, sectorul uşii principale), ar trebui să instalezi aici lumini puternice. Energia de Foc a acestor lumini va distruge energia nocivă de Metal a dublei de 7.

CONFUZIE ÎNTRE BROASCĂ ŞI ŢESTOASĂ

Î: Mi s-a spus că broasca cu trei picioare şi ţestoasa se completează una pe cealaltă şi că ar trebui să pun broasca cu faţa spre interior, pe pervazul ferestrei din faţă, iar ţestoasa la stânga broaştei, cu trei monede I Ching în carapacea goală. Pe un site am citit altceva: că broasca ar trebui plasată în diagonală faţă de uşa principală, dar nu se spune cum ar trebui poziţionată ţestoasa raportat la broască. Mi-am cumpărat şi broască, şi ţestoasă, însă acum nu ştiu unde să le aşez.

R: Broasca cu trei picioare şi ţestoasa sunt creaturi deosebite şi fiecare semnifică altceva. Broasca cu trei picioare este bine-cunoscută drept un activator eficient al bogăţiei. Dacă o etalezi în livingul sau în biroul tău, îţi aduce noroc de bani şi prosperitate. Locul optim pentru a etala broasca este în colţul diagonal opus faţă de uşa principală; poate privi spre interior ori spre exterior, nu contează. Pe de altă parte, ţestoasa este un simbol al longevităţii, protecţiei şi sprijinului. Etalarea unei ţestoase în casă te protejează de necazuri cum ar fi falimentul, reducerea veniturilor şi pierderile de tot felul… iar la muncă, o ţestoasă îţi va asigura sprijinul şefului şi al colegilor şi te va proteja de maşinaţiuni, trădări pe la spate şi invidii. Locul optim pentru ţestoasă este sectorul nordic sau cel din spatele tău. Poţi etala şi broasca, şi ţestoasa, dar nu există reguli privind plasarea uneia în raport cu cealaltă.

PLANTĂ A BANILOR ÎN TOALETĂ?

Î: Mi s-a spus să pun o plantă a banilor în toaletă, pentru a avea mai mult noroc pe plan financiar. Funcţionează?

R: Nu, nu este adevărat. În realitate, toaleta evacuează chi-ul bun, îţi trimite tot norocul „pe apa sâmbetei“. Nu ar trebui să activezi niciodată niciun tip de noroc în toaletă. Dacă faci acest lucru, ar putea da rezultatul opus faţă de ceea ce urmăreşti să obţii. Ceea ce se cuvine să faci este să suprimi sau să distrugi elementul din sectorul pe care îl ocupă toaleta. Ai grijă să ţii WC-ul acoperit şi uşa de la baie închisă tot timpul, pentru a bloca fluxul de chi nefast. Dacă vrei să faci activări pentru noroc la bani, fă-le în living sau în sufragerie, niciodată în baie. Prin urmare, poţi pune planta banilor în sud-estul livingului, care este, probabil, unul dintre cele mai bune locuri în care poţi face activări pentru norocul la bani.

0 Comments

Leave a Comment