2017/11/19 at 12:33 PM

POT AŞEZA BARUL SUB SCĂRI?Î: În casa mea, spaţiul de sub scări este liber şi m-am gândit să amenajez acolo un bar. Este OK din punct de vedere Feng Shui?

R: Nu, în niciun caz nu trebuie să faci asta. Îl poţi amenaja lângă scări, însă nu sub acestea, pentru că, dacă este aşezat sub ele şi include şi un robinet, aceasta simbolizează că toată averea familiei se va duce pe apa sâmbetei. Prin urmare, încearcă pe cât posibil să eviţi această situaţie.

ACTIVATOR AL BOGĂŢIEI PENTRU DORMITOR

Î: Aş vrea să dispun un activator al bogăţiei în dormitor. Ce s-ar potrivi în această încăpere?

R: O idee grozavă în acest sens este să dormi cu un activator al bogăţiei sub pat. Iată cum îţi poţi „confecţiona“ chiar tu unul: fă rost de o cutiuţă din aur sau argint, ori poleită cu un metal preţios, şi aşază în ea şapte cristale diferite, care să simbolizeze, prin culorile lor, cele cinci elemente. Poţi alege, de exemplu, citrin pentru Pământ, granat pentru Foc, sodalit pentru Apă, jasp verde pentru Lemn şi aur sau argint pentru Metal. Încuie cutia şi pune-o sub pat, în dreptul capului. Astfel îţi vei activa simultan şi norocul de bogăţie, şi norocul în relaţii.

PAT ÎMPĂRŢIND UN PERETE CU TOALETA

Î: Patul în care dorm eu împarte un perete cu toaleta şi, din nefericire, nu îi pot schimba nicicum poziţia, deoarece camera este destul de mică. Există vreun remediu pentru această situaţie?

R: Situaţia despre care vorbeşti este, într-adevăr, foarte nefericită, pentru că toaleta este o sursă de energii nocive. Cazul cel mai periculos este atunci când de partea cealaltă a zidului se află WC-ul. Dacă este vorba despre alt perete al băii, perturbarea energetică este mai mică. Dacă patul tău împarte un perete cu WC-ul în sine şi nu poate fi mutat în altă parte, poţi folosi pe peretele respectiv un tapet ori o zugrăveală roşie, pentru a „arde“ simbolic energia negativă ce vine dinspre closet. Chiar dacă pereţii roşii nu sunt prea indicaţi pentru dormitoare, un asemenea perete îţi va dăuna mult mai puţin decât closetul respectiv.

CAZURI DE FENG SHUI NEFAVORABIL

Î: Este un Feng Shui prost dacă uşa din faţă este construită sub o grindă? Şi, la fel, este un Feng Shui prost dacă am un altar sub o baie/toaletă?

R: Este nefavorabil să ai orice lucru important sub o grindă. Înţeleg că, imediat ce păşeşti peste prag, te afli sub o grindă, iar aceasta reprezintă o „săgeată otrăvită“ imediat ce intri în casă. Nu are cum să fie un lucru bun. Dacă trebuie să construieşti o uşă în zona aceea, încearcă s-o instalezi aşa încât grinda să se afle în stânga sau în dreapta uşii, ceva mai departe de ea.

În ceea ce priveşte a doua întrebare, imaginează-ţi că apa murdară şi reziduurile se varsă peste altar, un spaţiu sacru din casa ta, şi deja ai aflat răspunsul… nu este bine deloc! Întotdeauna încearcă să dispui altarul într-o locaţie favorabilă, tratându-l cu respectul cuvenit.

CÂTE PERECHI DE RAŢE?

Î: Dacă sunt divorţată şi vreau să mă recăsătoresc, câte perechi de raţe mandarine trebuie să folosesc?

R: Depinde de câţi parteneri îţi doreşti! Lăsând gluma la o parte, nu e nevoie să etalezi decât o pereche într-un loc. Ca să activezi un noroc minunat de familie şi căsătorie, pune o pereche de raţe din cristal în sectorul sud-vestic şi menţine acest sector bine luminat. Poţi folosi şi două lampioane roşii sau lumânări rotunde galbene. Acest lucru îi va aduce activatorului tău preţiosul chi yang ce creează un excelent noroc de căsătorie.

DEMARCAREA PLANULUI ARHITECTURAL

Î: Dacă vreau să determin sectoarele casei mele, va trebui să folosesc metoda grilei cu direcţiile cardinale, nu-i aşa? Locuiesc într-o casă cu două niveluri, cu verandă şi cu o curte în spate. Atunci când determin sectoarele, folosesc planul pentru întreaga casă, incluzând veranda şi curtea din spate, sau numai pentru aria interioară a locuinţei?

R: Dacă veranda şi curtea din spate au un acoperiş ce-l continuă pe cel al casei principale, ar trebui să le incluzi în planul arhitectural. Dacă nu, lasă-le deoparte. În general, foloseşte-ţi propriul discernământ. De asemenea, poţi folosi întreaga proprietate pentru a suprapune grila, sau doar camerele individuale.

UŞĂ PRINCIPALĂ ORIENTATĂ PROST

Î: Numărul meu Kua este 5 şi sunt bărbat. Am găsit o casă drăguţă, însă atât uşa principală, cât şi cea de la garaj sunt orientate spre direcţii nefavorabile pentru mine. Totuşi, peisajul este benefic, cu un munte în spate şi unii mai scunzi pe partea cealaltă a casei. Nu pot face schimbări, pentru că este o casă închiriată. Există şi trei uşi una în faţa celeilalte, incluzând uşa principală. Din cauza bugetului, această casă este tot ce ne-am putut permite. Aş vrea să ştiu dacă există o modalitate de a rezolva aceste probleme.

R: Se pare că locuinţa ta are parte de benefica formaţiune tip fotoliu, care este ideală în Feng Shui-ul peisagistic. În zilele acestea, este tot mai dificil de găsit o casă cu un Feng Shui natural de bun augur. Pentru a contracara orientările proaste sau direcţiile nefavorabile, poziţionează o ţestoasă-dragon cu grilă Lo Shu imediat lângă uşa principală. Lo Shu este un pătrat magic şi, atunci când este etalat împreună cu ţestoasa-dragon, te vei bucura de energiile favorabile pe care le presupune un bun Feng Shui. Împreună, aceste două simboluri puternice au capacitatea să te ferească de orice energii duşmănoase datorate orientărilor sau direcţiilor nefavorabile.

În ceea ce priveşte cele trei uşi în linie, poţi folosi clopoţei de vânt, sfere de cristal faţetate, paravane îmbrăcate în mătase sau alte obiecte care vor ajuta la redirecţionarea fluxului de chi.

NELĂMURIRI ÎN LEGĂTURĂ CU PA KUA

Î: Am văzut mai multe Pa Kua şi am observat că unele dintre ele au un aranjament diferit de linii. Sunt bune toate? Dacă nu, care este aranjamentul bun şi cum le folosesc în mod adecvat?

R: Într-adevăr, trigramele Pa Kua pot fi aranjate în mod diferit. În practica Feng Shui, sunt recunoscute două tipuri de Pa Kua – Pa Kua Yin şi Pa Kua Yang. Amândouă sunt bune. Pa Kua Yin este folosit în principal atunci când se aplică Feng Shui-ul yin, adică în cazul locurilor de veci, al unor formule ale stelelor zburătoare etc. Se referă la Aranjamentul Cerului Timpuriu, în care trigramele sunt dispuse în perechi de opuse (Chien-Kun, Kan-Li, Chen-Tui, Ken-Sun). Acest Pa Kua mai este folosit în Feng Shui-ul de protecţie – sub forma oglinzii Pa Kua –, ca un instrument defensiv în faţa „săgeţilor otrăvite“.

Pa Kua Yang este cel pe care îl folosim atunci când aplicăm principiile Feng Shui acasă ori la birou. Se referă la Aranjamentul Cerului Târziu, în care trigramele sunt dispuse într-o progresie circulară (Chen, Sun, Li, Kun, Tui, Chien, Kan, Ken). De observat că acest aranjament armonios reflectă şi progresia naturală a celor patru anotimpuri în ciclul anual. Pentru mai multe amănunte, consultă o lucrare de specialitate.

0 Comments

Leave a Comment