2017/11/24 at 7:34 AM

ENERGIZAREA ANIMALULUI ZODIACALÎ: Cum aş putea să-mi energizez zodia proprie? Menţionez că sunt născută pe 25 iulie 1975, deci zodia mea este Iepure de Lemn.

R: Sectorul corespunzător zodiei poate fi activat în două moduri speciale. Poţi aşeza o imagine a animalului zodiacal în colţul asociat lui; în cazul tău, estul. Cel mai bine este ca reprezentarea respectivă să fie realizată din materialul ce îi corespunde (în cazul tău, din lemn). Însă aici trebuie făcută o observaţie: cei care aparţin unor zodii mai „feroce“, cum ar fi Câinele, Dragonul sau Tigrul, trebuie să aibă grijă ca imaginile respective să nu fie ameninţătoare.

A doua modalitate ar fi să aşezi un simbol al zodiei tale lângă un detaliu de Apă. Totuşi, expresia din urmă nu se referă la toalete, duşuri, băi, chiuvete, căci acestea evacuează energia, nu o alimentează. Oricum, ca regulă generală, bucătăria şi baia nu se activează cu simboluri norocoase, pentru că sunt spaţii perturbate, aşa încât nu aşeza simboluri ale zodiei tale în aceste încăperi.

UŞĂ CU FAŢA LA LIFT

Î: Aş vreau să ştiu ce fel de activatori pot pune la uşă. Locuiesc la apartament, iar uşa dă spre lift.

R: Dacă uşa apartamentului tău dă spre lift, aceasta este o situaţie periculoasă, este ca şi cum un tigru ar sta la pândă în faţa intrării; nu se pune problema de activatori, ci de remedii împotriva energiei nefavorabile. Soluţia sunt clopoţeii de vânt atârnaţi deasupra uşii. Alege unii din lemn (preferabil, de bambus), nu din metal, iar tijele acestora trebuie să fie goale pe dinăuntru. În plus, pune o lumină puternică deasupra uşii, pentru a „înălţa“ energia.

COMBINAŢIA ALB-NEGRU

Î: Ador combinaţia alb-negru folosită în decor, mi se pare foarte elegantă. Ce conotaţii are în Feng Shui şi unde o pot folosi?

R: Combinaţia alb-negru este întotdeauna norocoasă şi armonioasă, pentru că Metalul (simbolizat de alb) produce Apa (simbolizată de negru) în ciclul elementelor. Prin urmare, orice loc din casă ce beneficiază de pe urma prezenţei Apei va fi întărit de această combinaţie cromatică. Se va potrivi în sectoarele de nord, est şi sud-est, precum şi în sectoarele din casă ce posedă stele faste de apă.

Totuşi, nu exagera cu utilizarea negrului în decor; nu e indicat să foloseşti paravane sau perdele negre, dar poţi folosi această culoare la diverse accesorii, ca accent cromatic. Pe de altă parte, poţi folosi albul cu încredere, fără să te temi de exces.

COCHILIILE DE SCOICĂ ÎN FENG SHUI

Î: Este adevărat că scoicile au un Feng Shui prost? Pot fi plasate în dormitor? Au acelaşi efect ca şi apa în această încăpere?

R: Nu, cochiliile de scoică reprezintă un Feng Shui excelent. Şi nu, nu au acelaşi efect ca apa în dormitor. Plasate în sud-vest, sunt foarte eficiente în a aduce înapoi o persoană iubită care se află la mare distanţă, de exemplu dacă ai o relaţie amoroasă cu cineva aflat departe, sau dacă partenerul tău trebuie să plece în delegaţie foarte des. Scoicile te mai protejează pe parcursul călătoriilor, aşa că ia una cu tine de fiecare dată când pleci undeva.

DESPRE BONSAI

Î: Încă nu am citit niciun articol despre compatibilitatea copăceilor bonsai cu elementele de Feng Shui. De exemplu, pot ţine un bonsai în casă ori chiar în grădină?

R: Nu este recomandabil să ţii copăcei bonsai în casă, nici măcar în grădină, căci, deşi pot fi extrem de frumoşi, reprezintă „ciuntirea dezvoltării“, iar acest lucru este, desigur, nefavorabil. Feng Shui-ul bun sugerează întotdeauna o creştere abundentă, iar bonsaii sunt la antiteza acestui lucru.

TABLOURI PENTRU O CĂSNICIE FERICITĂ

Î: Tocmai m-am mutat într-un nou apartament, împreună cu soţul meu. Aş vrea să ştiu ce fel de tablouri ar trebui să pun pe pereţii din dormitor, ca să am o căsnicie fericită.

R: Există o mulţime de imagini de bun augur pe care le poţi etala în dormitorul pe care îl împarţi cu soţul tău. Un exemplu excelent este reprezentarea dragonului şi phoenixului, cunoscuţi şi drept „perechea celestă“, care simbolizează o căsnicie rodnică, cu reuşite şi binecuvântată cu mulţi copii.

Imaginile cu simbolul dublei fericiri, care este cel mai bun şi cel mai puternic simbol al fericirii conjugale la chinezi, pot fi etalate peste tot în dormitor, sub forma unui tablou caligrafic sau chiar ca motiv decorativ pe cuvertura patului. Perechile de păsări sunt de asemenea simboluri populare folosite pentru a spori norocul în dragoste şi căsnicie. Raţele mandarine şi gâştele în zbor sunt reprezentări minunate ale fidelităţii şi dragostei durabile. Dacă nu găseşti tablouri cu aceste păsări, poţi folosi imagini cu altele, atâta vreme cât sunt înfăţişate în pereche: mascul şi femelă. Nu le etala niciodată singure sau separate de perechea lor, şi nu ţine niciodată mai mult de două, pentru că altfel ar putea interveni terţe persoane în relaţia ta.

Mai ţine minte că cele mai bune locuri pentru a etala aceste tablouri sunt sectorul sud-vestic (cunoscut şi drept sectorul relaţiilor) şi sectorul tău Nien Yen (pe care îl poţi afla calculându-ţi numărul Kua).

CE FEL DE PLANTE?

Î: Plantele vii reprezintă Lemnul sau Pământul? Contează mărimea sau varietatea plantei?

R: Plantele reprezintă întotdeauna Lemnul. Lemnul este singurul dintre cele cinci elemente care se poate dezvolta, care are viaţă. Plantele cele mai indicate sunt cele cu frunze rotunde şi suculente, care seamănă cu nişte monede. Evită plantele cu ţepi, pentru că acestea acţionează ca nişte „săgeţi otrăvite“ ascunse, care creează energie negativă. În plus, nu etala flori uscate în casă – pot genera energie yin.

SCARĂ ÎN FAŢA UŞII PRINCIPALE

Î: În faţa uşii mele principale există o scară ce duce direct spre ea. Cum pot remedia această situaţie?

R: Cel mai bine este fie să foloseşti un paravan pentru a „rupe“ fluxul de chi şi pentru a forţa energia să facă meandre, fie să schimbi poziţia uşii, astfel încât scara să nu dea direct spre ea. Dacă nu poţi recurge la niciuna dintre aceste metode, agaţă nişte clopoţei de vânt sau un cristal rotund faţetat, pentru a destrăma shar chi-ul.

0 Comments

Leave a Comment