2017/11/24 at 7:29 AM

REMEDIU PENTRU UŞĂ PRINCIPALĂ NEFAVORABILĂÎ: Uşa principală a casei mele este orientată spre o direcţie nefavorabilă şi nu am cum să o repoziţionez. Există vreun remediu pentru această situaţie?

R: Dacă nu poţi schimba direcţia nefastă a uşii şi nici nu există o altă uşă care să poată fi lărgită şi utilizată ca intrare principală, atunci ai putea contracara Feng Shui-ul prost poziţionându-ţi patul aşa încât să dormi cu capul spre direcţia ta optimă. De asemenea, ai putea camufla uşa principală cu un strat de vopsea, ca să se confunde mai uşor cu peretele de lângă. Unii maeştri Feng Shui mai recomandă micşorarea intrării, pentru ca, în acest fel, să i se diminueze simbolic importanţa.

UNDE NU SE AŞAZĂ DRAGONUL?

Î: Îmi plac foarte mult statuetele cu dragoni şi am mai multe de acest fel, însă aş vrea să ştiu ce sectoare din casă ar trebui să evit în amplasarea lor.

R: În primul rând, nu pune niciodată dragonul lângă toaletă sau baie, şi nici măcar cu faţa către aceasta, pentru că înseamnă că banii tăi vor fi evacuaţi odată cu apa de aici. În al doilea rând, fereşte dragonul de foc: nu îl pune în sud, sectorul Focului, şi nici deasupra unui şemineu. În al treilea rând, nu pune dragonul în dormitor, pentru că atunci încăperea de dormit va deveni excesiv de yang, iar tu nu vei avea un somn odihnitor. Încăperile optime pentru dispunerea dragonului ar fi cele comune, cum sunt sufrageria şi camera de zi.

CÂTE NIVELURI AR TREBUI SĂ AIBĂ O CASCADĂ?

Î: Am auzit că un minunat activator al bogăţiei sunt cascadele construite în grădină. Sectorul unde aş putea amenaja o asemenea cascadă este cel nordic. În acest caz, câte niveluri ar fi bine să aibă?

R: Numărul de niveluri se stabileşte în funcţie de cifra corespunzătoare sectorului respectiv. Astfel, în cazul în care cascada se construieşte în est, ea ar trebui să aibă 3 niveluri de cădere a apei; dacă este construită în sud-est, ar fi bine să aibă 4 niveluri; în nord, cum este cazul tău, sunt indicate 6 sau 7 niveluri de cădere a apei (cifrele corespunzând Metalului, care produce Apa), iar în sud-vest – numai 2 niveluri.

UTILIZAREA FLUIERELOR DIN BAMBUS

Î: Am o problemă cu o grindă care se află în locuinţa mea. Aceasta trece orizontal prin livingul nostru şi pare să cauzeze certuri mărunte în familie. Am fost sfătuită ca fie să construiesc un tavan fals, pentru a ascunde grinda, fie să folosesc fluiere din bambus. Tavanul fals ar costa prea mult, însă nu ştiu cum să folosesc fluierele. Cum să le agăţ ca să contracarez energia grinzii?

R: Agaţă-le astfel încât să formeze un A, iar gura fluierelor trebuie să fie îndreptată în jos. Fluierele vor risipi o parte din energia nocivă generată de grindă. Dar, chiar dacă foloseşti aceste fluiere, dacă poţi, încearcă să nu ai scaune sau vreo canapea direct sub grindă, pentru că acest lucru va crea tensiune, stres şi irascibilitate la membrii familiei care petrec mult timp în living. De asemenea, s-ar putea îmbolnăvi. Dacă ai o măsuţă de cafea, pune-o pe aceasta în locul scaunelor, sub grindă, aşa încât grinda să nu fie peste nimeni.

SUBMINAT DE UN SUPERIOR

Î: Am fost tratat foarte urât de superiorul meu de la muncă. Mi-a luat majoritatea lucrărilor şi mi-a lăsat numai sarcinile cu o mie de probleme. Şi nu mă sprijină niciodată la şedinţe. Se comportă ca şi când tot ce merge rău este din vina mea şi tot ce merge bine nu are deloc de-a face cu mine. Mi-am căutat alt serviciu, însă piaţa ofertelor nu este grozavă în acest moment şi nu am reuşit să-mi găsesc altceva. Sunt foarte supărat şi nu ştiu ce să fac.

R: Se pare că ai o problemă cu norocul de mentori, tipul de noroc care face ca superiorii, şefii şi alţi oameni utili să te placă. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cercetezi sectorul de nord-vest. Acesta este sectorul care guvernează norocul de mentori şi oameni de ajutor. Dacă nord-vestul este afectat, sunt şanse să te confrunţi cu probleme de genul celor menţionate de tine.

1) Verifică să nu ai bucătăria în nord-vest.
2) Verifică dacă nu cumva colţul nord-vestic al casei tale lipseşte.
3) Verifică dacă nu există cumva o toaletă în colţul nord-vestic.

Dacă ai bucătăria în nord-vest, mut-o de acolo! Dacă nu-ţi poţi permite astfel de renovări, cel puţin nu găti la flacără deschisă în această parte a casei tale. Dacă trebuie neapărat să găteşti, stabileşte o altă arie a casei tale pentru gătit. Altminteri, ai putea să-ţi pierzi slujba de tot!

Dacă sectorul nord-vestic lipseşte, instalează lumini puternice acolo unde ar trebui să se afle camera din nord-vest, pentru a genera chi-ul lipsă.

Iar dacă în nord-vest se află o toaletă, închide-o, n-o folosi şi în niciun caz nu o decora cu tot felul de lucruri drăguţe. Dacă este singura toaletă de care dispui şi trebuie s-o foloseşti, atunci zugrăveşte uşa ei în roşu sau acoperă pereţii de dinafara toaletei cu plăci de oglindă, pentru a o face să „dispară“.

MONEDE MODERNE SAU ANTICE?

Î: Am citit într-o carte de Feng Shui că e bine să se pună multe monede chinezeşti de aur sub podea. Cineva mi-a zis că aceste monede trebuie să fie vechi, nu dintre cele ce se pot cumpăra în magazine. Aşa este?

R: Într-adevăr, aduce foarte mult noroc să pui monede aurii sub podea. Dacă-ţi poţi permite să foloseşti unele din aur veritabil, este şi mai bine! Însă, pentru majoritatea dintre noi, ar fi o nebunie. Motivul pentru care folosirea monedelor chinezeşti I Ching este atât de puternică rezidă în forma lor – forma monedelor I Ching îmbină puterea cerului şi a pământului. Şi, pentru a le activa, ar trebui să legi aceste monede în grupuri de trei, şase sau nouă, cu o aţă roşie sau aurie.

Însă nu este adevărat că replicile moderne ale acestor monede (cele pe care le poţi găsi în magazine) nu au putere. Puterea rezidă în forma monedei, nu în vechimea ei. De fapt, în cazul monedelor antice, nu poţi şti niciodată ce energii vor fi acumulat de-a lungul vremii.

0 Comments

Leave a Comment