2017/11/19 at 4:08 PM

VEDEM „SĂGEŢI OTRĂVITE” DIN APARTAMENTÎ: Ne-am mutat recent într-un apartament şi problema este că, atunci când privim afară din dormitor şi din balcon, se văd nişte „săgeţi otrăvite” trimise de casele vecine către noi. Am fost sfătuiţi să agăţăm o oglindă în afara ferestrei/balconului. Din păcate, asociaţia de locatari nu ne permite să agăţăm nimic de faţada blocului. Există vreun alt mod de a remedia problema?

R: O modalitate şi mai bună de a vă opune unei structuri neprietenoase, care creează o „săgeată otrăvită” înspre casa voastră, este să folosiţi un bec puternic. Instalaţi un corp de iluminat îndreptat către locul de unde provin săgeţile şi ţineţi lumina aprinsă cel puţin 3 ore pe noapte. Astfel, veţi disipa chi-ul negativ provocat de ele. Mai puteţi să atârnaţi cristale de cadrul ferestrei; alegeţi picuri de cristal faţetaţi, care, în plus, generează curcubeie atunci când captează lumina soarelui. Ei vor încetini orice energie dăunătoare, transformând chi-ul negativ într-unul pozitiv înainte ca acesta să intre în apartamentul vostru.

REMEDIEREA UNUI COLŢ LIPSĂ

Î: Ce este un „colţ lipsă” şi cum pot afla dacă am aşa ceva?

R: Atunci când demarci o locuinţă sau o încăpere, trebuie să o împarţi în 9 pătrate (sau dreptunghiuri) egale. Dacă spaţiul cu care ai de-a face are o formă regulată, nu vei avea colţuri absente, dar clădirile neregulate generează aşa ceva. Sectoarele lipsă pot fi un lucru pozitiv dacă se elimină astfel o zonă ce conţine „stele nefaste”. În schimb, dacă ar conţine stele de bun augur, te-ar putea priva de un anumit aspect al şansei tale. De exemplu, dacă eşti în căutarea dragostei şi îţi lipseşte colţul sud-vestic al casei (sectorul universal al romantismului), atunci cu greu vei găsi ocazii de a lega o idilă. Soluţia în acest caz este să „umpli” optic sectorul absent, fie placând pereţii cu oglinzi pe interior, fie instalând acolo un felinar puternic, pentru a readuce energia în locul respectiv.

MEMBRII FAMILIEI AU NUMERE KUA DIFERITE

Î: Înţeleg că fiecare om are un set de direcţii favorabile. Ce se întâmplă dacă fiecare dintre membrii familiei este avantajat de un alt punct cardinal? Ce ar trebui să facem în acest caz, în ceea ce priveşte amenajarea mobilierului şi altele de acest gen?

R: De fapt, poate fi de mare ajutor să existe numere Kua diferite în cadrul familiei. Există două mari grupe de clasificare a persoanelor: cea estică şi cea vestică. Dacă aparţii grupei estice, direcţiile şi sectoarele care îţi aduc noroc sunt estul, sud-estul, sudul şi nordul. Cei din grupa vestică sunt avantajaţi de direcţiile şi sectoarele din sud-vest, nord-vest, nord-est şi vest.

Dacă toţi membrii familiei ar fi din aceeaşi grupă, v-aţi bate între voi pe acelaşi loc la masă, acelaşi dormitor etc. Având direcţii faste diferite, puteţi măcar să vă priviţi în ochi atunci când vă aşezaţi să mâncaţi, în loc să vă aliniaţi ca la un bar de sushi. Deci, vezi, nu este deloc o problemă.

În ceea ce priveşte direcţia de orientare a casei, sau direcţia frontală, regula generală este să respecţi direcţiile propice pentru tatăl familiei. Dacă el va avea noroc, le va aduce noroc şi celorlalţi din gospodărie.

ORIENTARE VS. AŞEZARE

Î: Am numărul Kua 1, iar direcţia mea optimă este SE. Stau la birou cu spatele la NV şi faţa spre SE, dar cineva mi-a spus că direcţia de aşezare este mai importantă decât cea de orientare. Te rog să mă ajuţi.

R: Cred că faci confuzie între două şcoli diferite ale Feng Shui-ului. Sunt importante ambele direcţii, orientarea şi aşezarea deopotrivă, DAR, în ce priveşte orientarea biroului şi direcţia spre care priveşti la o întrevedere sau o şedinţă importantă, direcţia de ORIENTARE este cea după care trebuie să te ghidezi. Formula Kua, care îţi oferă cele patru direcţii favorabile personalizate, spune să stai „cu faţa” spre unul dintre aceste puncte cardinale. Motivul este că energia pe care o absorbi când stai să lucrezi, să negociezi sau să discuţi vine DINSPRE o direcţie care te avantajează, deci primeşti şansa stând în locul respectiv. Dacă ai Kua 1 şi eşti orientat spre SE, totul este OK. Nu contează că ai spatele spre NV, fiindcă norocul vine la tine din faţă, şi nu din spate. Pe de altă parte, din spate îţi vine SPRIJINUL, pentru care este nevoie să agăţi un tablou cu munte, ca să îl simbolizeze. Este o metodă mai puternică.

În plus, şcoala aşezării tratează mai mult despre LOCALIZARE, şi nu despre DIRECŢII. Cele Opt Palate le recomandă indivizilor să ocupe camere localizate în sectoarele lor faste (cele din punctele cardinale norocoase pentru ei). Prin urmare, dacă faci parte din grupa estică şi ai ca direcţii norocoase sud-estul, estul, sudul şi nordul, sectoarele din aceste puncte cardinale îţi sunt şi ele favorabile. Totuşi, în Feng Shui-ul LOCALIZĂRII, trebuie să ţii cont şi de distribuţia energiei în locuinţă dictată de STELELE ZBURĂTOARE, unii practicieni ai vântului şi apei considerând că formula stelelor zburătoare surclasează efectul formulei celor Opt Palate drept criteriu în alegerea dormitoarelor sau birourilor pentru locatari. Aceasta deoarece poţi întotdeauna să profiţi de Feng Shui-ul numărului tău Kua prin poziţionarea patului sau a mesei de lucru.

FURNITURI PENTRU BUCĂTĂRIE

Î: Soţia mea doreşte să renoveze bucătăria după ultima modă, cu plăci de sticlă în loc de gresie şi faianţă. Am citit în revista „Lumea Feng Shui” că oglinzile care reflectă plita nu sunt recomandate. Ai putea să îmi clarifici dacă plăcile de sticlă au acelaşi efect negativ ca şi oglinzile?

R: Oglinzile sunt nefaste în bucătărie dacă reflectă plita fiindcă, astfel, ele „dublează Focul” în mod simbolic, introducând un pericol dublu. Dacă plăcile voastre de sticlă au aceleaşi proprietăţi reflectorizante ca şi oglinzile – adică vezi două plite când priveşti în direcţia lor –, atunci da, au acelaşi efect negativ. Dar, dacă sunt nereflectorizante, nu au de ce să te deranjeze.

SEMINŢE DE LOTUS PENTRU NEPOŢEI

Î: Ţin minte că am citit undeva pe un site de Feng Shui că seminţele de lotus pot ajuta la apariţia de noi nepoţei în familie. Am reuşit să cumpăr nişte seminţe de lotus de la un botanist chinez, dar unde să le aşez în casă pentru un maximum de beneficiu? Seminţele mele par cam uscate, este vreo problemă?

R: Nu am încercat personal să expun seminţe uscate de lotus ca să activez şansa apariţiei unor nepoţei, dar ştiu că metoda într-adevăr funcţionează. Dacă îţi doreşti serios aceşti nepoţei, cumpără un glob de cristal cu imaginea a 100 de copii pictată înăuntru şi pune-l în sectorul vestic al livingului. Totuşi, pentru ca Feng Shui-ul să fie cu adevărat eficient, trebuie să faci activări şi în casa copiilor tăi.

Concentrează-te asupra sectorului vestic, căci el guvernează şansa de urmaşi. Fiind un sector de Metal, activează-l cu cristale (deoarece Pământul produce Metal). Foloseşte simboluri care sugerează fertilitatea, urmaşii sau copiii. Rodii de cristal, elefanţi cu trompa lăsată în jos, Buddha cel Vesel înconjurat de copii… toate acestea dau rezultate bune. Până şi împăraţii Chinei foloseau aceşti activatori pentru a avea cât mai mulţi băieţei. De asemenea, încearcă să menţii partea vestică a casei puternic luminată. Pune acolo cinci lămpi cu sclipici, deoarece mişcarea continuă a uleiului, în combinaţie cu lumina, este foarte eficientă.

Direcţia spre care stăm cu capul când dormim joacă şi ea un rol important în activarea norocului de copii. Poziţionează patul conjugal astfel încât capul viitorului tătic să fie îndreptat spre direcţia sa Nien Yen. Nu mă întreba de ce, dar, chiar dacă mama este cea care poartă copilul în pântecele său, pentru noroc de copii, direcţia corespunzând tatălui este cea care trebuie activată!

0 Comments

Leave a Comment