2017/11/24 at 7:44 AM

DIFERENŢA DINTRE APA YIN & YANGÎ: Sper să mă poţi ajuta în două chestiuni: ce este apa yin şi ce este apa yang?Există vreo diferenţă?

R: Da, diferenţa există. Apa yin este liniştită, nu face zgomot şi nu se mişcă, stând de obicei într-o urnă sau într-un puţ. Ea este folosită de regulă ca „remediu” Feng Shui sau pentru a hrăni energia de Lemn Yin din grila Paht Chee. Apa yang, pe de altă parte, este acea apă care prezintă bule, este în mişcare sau are în ea energie vie, de exemplu peşti, corali sau plante acvatice. Acvariile, iazurile, cascadele şi fântânile arteziene constituie toate apă yang. Aceasta este considerată, de obicei, un „activator” Feng Shui. De exemplu, dacă ai o combinaţie puternică de stele zburătoare ale certurilor în locuinţă, poţi folosi apa yin pentru a le suprima. În schimb, dacă ai stele ale apei favorabile, pe care doreşti să le activezi ca să obţii bogăţie, foloseşte apa yang, în mişcare. Singura excepţie de la regulă este remediul împotriva stelei 7 a furturilor: în acest caz, foloseşti ca soluţie apa yang, care va istovi energia dăunătoare de Metal a stelei 7.

ACTIVATORI FENG SHUI PENTRU BIROU

Î: Am văzut că unii dintre colegii mei îşi pun o oglindă pe masa de lucru. Există vreo raţiune Feng Shui în aceasta? De asemenea, cocoşul auriu este suficient pentru a avea şansă la serviciu, sau ar fi mai bun un dragon auriu?

R: Oglinzile de la birou au scopul de a reflecta şi transforma energia oamenilor răi. În afaceri, oglinzile ce reflectă casa de marcat dublează norocul. Ca atare, oglinzile au scopuri diferite în Feng Shui – uneori, de protecţie, alteori, de activare. În spaţiul de lucru, dacă ce ai observat tu este o oglindă de alamă, scopul ei este să absoarbă chi-ul negativ şi să îl transforme în energie pozitivă. Este un remediu bun în zonele perturbate de steaua zburătoare 3 sau dacă locul tău de muncă este plin de bârfe şi presiuni concurenţiale. Referitor la întrebarea despre cocoşul auriu şi dragon – ei bine, simbolizează lucruri diferite, şi trebuie să alegi în funcţie de ceea ce îţi doreşti. Cocoşul împiedică gurile rele să îndrepte intrigile de la birou înspre tine, deci, dacă lucrezi într-un mediu concurenţial şi cu multe comploturi, probabil vei dori să îţi cumperi un cocoş. Dragonul auriu aduce succes şi este potrivit pentru carieriştii ambiţioşi, ce doresc să urce pe scara ierarhică. Dacă îţi doreşti ambele lucruri, cumpără ambele obiecte!

O VIAŢĂ SOCIALĂ MAI BUNĂ

Î: Mi-ai putea da un sfat referitor la viaţa mea socială? Din clipa în care ne-am mutat în noul nostru apartament, a devenit foarte greu pentru mine să socializez. Nu mai am pic de popularitate! Nici măcar prietenii vechi nu mă mai sună decât rar. Nu mă invită să merg la petreceri cu ei şi nu îmi acordă atenţie, chiar dacă atitudinea le este încă prietenoasă. Parcă nu se mai întâmplă nimic în viaţa mea. Majoritatea timpului, doar stau în casă. Nu ştiu ce s-a întâmplat, şi nici ce este de făcut. Îţi mulţumesc anticipat pentru poveţe!

R: Nu poţi să pui toate evenimentele negative pe seama Feng Shui-ului, dar, de obicei, dacă îţi apare o schimbare majoră în viaţă după ce îţi schimbi reşedinţa, este şi Feng Shui-ul implicat. Mai întâi, analizează colţul nord-vestic al noii tale case. Nord-vestul reprezintă şansa ta în societate şi, prin extensie, norocul de prieteni. Este cumva perturbat? Dacă nord-vestul este perturbat prin prezenţa unei toalete, bucătării sau cămări/debarale, vei resimţi un efect advers asupra vieţii tale sociale. Dacă în NV se află toaleta, ţine-o închisă când nu o foloseşti şi, dacă se poate, nu folosi deloc această baie din NV. Dacă ai aici bucătăria, este de două ori mai rău, pentru că atunci sunt afectate şi perspectivele tatălui familiei şi veniturile gospodăriei. În cazul debaralei, ea este cel mai mic dintre rele, dar denotă că şansa îţi va fi „încuiată”. Dacă nu poţi face nimic pentru a remedia perturbarea din NV, încearcă să activezi tai chi-ul mic, punând un set cu aliaţii zodiacali şi prietenul secret în colţul de NV al dormitorului tău.

Ţine minte că trebuie să suplimentezi orice măsură Feng Shui şi cu eforturi din partea ta. Impune-ţi să ieşi în lume. Dacă te-ai înstrăinat cumva de vechii prieteni, leagă noi amiciţii. Fii proactivă, nu reactivă! Nu trebuie să te invite ei; ce-ar fi să îţi formezi un cerc propriu şi să lansezi tu nişte invitaţii?

CÂND SE CONSIDERĂ CĂ TE-AI MUTAT?

Î: Este acceptabil să ne amenajăm lucrurile în noua noastră casă, chiar dacă nu ne vom muta imediat?

R: Desigur! Doar pentru că instalaţi toate lucrurile înainte de a vă instala şi voi, aceasta nu constituie o mutare, ci abia după ce vă faceţi o ceaşcă de ceai şi petreceţi prima noapte în casă se consideră că a avut loc mutarea „oficială”. Dacă nu vă instalaţi mai întâi lucrurile – de exemplu patul –, în ce să dormiţi când vă mutaţi? Ai grijă doar să alegi o dată şi o oră favorabilă pentru mutarea „reală” şi ca acea dată să nu intre în conflict cu zodia niciunui viitor locatar al noii case.

CASĂ NOUĂ CU TABUURI FENG SHUI

Î: Tocmai am cumpărat o casă nouă, dar sunt trei lucruri la aceasta care mă neliniştesc destul de mult: (1) Palierul scărilor dă direct înspre uşa camerei copiilor. Am citit că este nefast ca scările să stea în faţa uşii principale, dar mă întrebam dacă nu cumva se aplică acelaşi principiu şi pentru dormitoare; (2) Apare o uşă imediat în urma scărilor care duc la etajul 2, unde sunt poziţionate camera familiei şi dormitorul matrimonial. Îmi place ideea şi nu doresc să operez vreo schimbare aici, dar va provoca, totuşi, un Feng Shui negativ? (3) Nu am uşă la intrarea în dormitorul conjugal şi nu am altă opţiune decât să îmi aşez patul paralel cu intrarea. Totuşi, după intrarea în dormitor, imediat mai jos, este ieşirea de urgenţă din apartament. Este un Feng Shui rău? Ce pot face pentru a combate problema?

R: (1) Dacă scările în sine dau spre uşa camerei copiilor, nu este un lucru bun. Dacă este doar o latură a palierului, este acceptabil. Dacă nu poţi schimba poziţia scărilor şi nici a uşii, agaţă o plasă de mărgeluţe peste uşă, ca să te asiguri că aceasta este mereu „închisă” simbolic, chiar şi atunci când o deschideţi pentru a intra sau a ieşi din dormitor.

(2) Este mai bine să existe un palier în capătul scărilor, în loc ca uşa să înceapă direct de unde se termină acestea, deoarece scările reprezintă conducta majoră prin care chi-ul se deplasează de la parter la etaje, iar uşa direct în capătul scărilor reprezintă o barieră insurmontabilă în faţa energiei.

(3) Dormitorul matrimonial este locul unde dormi, care ar trebui să fie un refugiu sigur pentru tine – deci, da, ai nevoie de o uşă aici. Nu ştiu exact ce vrei să spui prin „aşezarea patului paralel cu intrarea”, dar acesta nu ar trebui să fie în plină vedere din dreptul uşii, şi în niciun caz să stea în linie directă cu două uşi.

Sper că nu ţi-am dat prea multe veşti proaste, dar este important să operezi unele schimbări. Faptul că mi-ai scris demonstrează că nu te simţi confortabil cu amenajarea noii tale case, deci urmează-ţi intuiţia şi începe să îţi îmbunătăţeşti Feng Shui-ul.

BIROUL DE ACASĂ ÎN SUFRAGERIA PE STIL DESCHIS

Î: Soţul meu este bancher de afaceri. Are numărul Kua 9. Lucrează acasă şi foloseşte sufrageria pe stil deschis ca „spaţiu de birou”. Stă cu faţa spre o fereastră estică. Cum putem face să funcţioneze aranjamentul? Ai vreun sfat pentru cei care au un „birou” improvizat acasă? În al doilea rând, îi va aduce ghinion să îi instalez un acvariu la spate, în acest „spaţiu de birou” al lui? Dacă da, este în regulă să îl instalez în living? Nu în ultimul rând, te rog să îmi dai nişte sfaturi pentru a-l ajuta pe soţul meu să aibă mai mult noroc în afacerile sale bancare. Toate tranzacţiile sunt realizate doar prin telefon şi e-mail.

R: Chiar dacă este drăguţ să ai un birou simandicos, placat cu panouri de stejar, cu o masă de lucru mare, un scaun uriaş şi cărţi mari, cu coperţi de piele, care să confere o senzaţie de autoritate şi permanenţă, nu toată lumea îşi poate permite un astfel de birou şi nu oricine şi-l doreşte. Soţul tău pare o persoană permanent în mişcare, energică, deci probabil se simte mai confortabil în spaţiul „deschis” al sufrageriei voastre spaţioase. Nu este neapărat un „Feng Shui rău” să lucrezi în sufragerie, dar este mai bine să îşi găsească o cameră de lucru adecvată pentru genul de activitate în care este implicat. Plasamentele bancare sunt o profesie ce necesită un nivel înalt de confidenţialitate, deci poate nu este tocmai recomandabil să folosească sufrageria. Este bine că priveşte spre est, căci este una dintre direcţiile sale favorabile, dar ar fi o greşeală să îi instalezi un acvariu la spate. I-ar strica toate şansele, pentru că simbolizează o lipsă totală de sprijin, ce poate provoca declinul afacerii sale; mai bine pune acvariul în sectorul cu steaua 8 a apei. Te-aş sfătui, totuşi, ca în loc de acvariu să foloseşti activatorul mai bun reprezentat de cascada în 6 trepte, concepută special pentru a activa succesul şi norocul de bogăţie. Încearcă să identifici sectorul cu steaua 8 a apei din locuinţa ta (folosind Feng Shui-ul stelelor zburătoare), iar apoi să aşezi detaliul de Apă menţionat în colţul respectiv din living.

Fiindcă spui că face majoritatea tranzacţiilor prin telefon, activează-i telefonul pentru mai mult noroc. Fă rost de trei monede I Ching ale bogăţiei legate cu şnur roşu şi lipeşte-le de aparat. Dacă foloseşte fixul, încearcă să conectezi telefonul la o priză dintr-un perete aşa încât firul să „vină” dinspre una dintre direcţiile lui prielnice. Îi poţi activa computerul în acelaşi fel. Ai grijă să stea cu faţa spre est când îşi foloseşte computerul ca să îşi trimită e-mail-urile.

0 Comments

Leave a Comment