2017/11/19 at 12:33 PM

Î: BUCĂTĂRIA într-o casă închiriată

Închiriez o casă cu bucătăria poziţionată în partea nordvestică a locuinţei. Am auzit că acest lucru aduce foarte mult ghinion. Ce pot să fac şi, dacă fac ce îmi spuneţi, va fi alungat complet ghinionul?

R: În mod normal, te-aş sfătui să nu ai în nici un caz bucătăria în nord-vestul casei. Este periculos pentru întreaga familie, dar mai ales pentru tată. Dacă nu ai totuşi de ales, neputând să renovezi, pentru că este o proprietate închiriată, atunci zugrăveşte bucătăria în ALBASTRU, ca să combaţi energia de Foc. În plus, dacă poţi, nu găti aici la f lacără expusă. Pune şi un vas mare plin cu apă în colţul din nord-vestul bucătăriei.

Î: Evitarea căsătoriei într-un AN NEFERICIT

Este adevărat că, dacă cineva din familie a murit de curând, nu se cade să se celebreze o căsătorie în acelaşi an? Şi dacă nu se poate schimba data căsătoriei?

R: De obicei, din respect pentru persoana defunctă, se recomandă să nu vă căsătoriţi în acelaşi an în care a decedat cineva din familie. Sunt, totuşi, unele păreri ce susţin că, atâta timp cât vă căsătoriţi la 100 de zile după data înmormântării, este acceptabil. V-aş recomanda să urmaţi regula celor 100 de zile. Bătrânii spun că, în caz contrar, va trebui să aşteptaţi 3 ani. Bineînţeles, toate acestea sunt valabile doar dacă decedatul este o rudă directă, de exemplu un părinte sau un bunic.

Î: REUNIUNILE de familie

Soacra mea (văduvă) locuieşte cu unicul său fiu, care este, în plus, cel mai tânăr din familie. În ultimii ani, am ţinut reuniunile de familie la restaurant. Ne gândim, totuşi, să organizăm cina acasă la câte unul dintre fraţi, poate prin rotaţie. Ni s-a spus că nu este bine aşa. Este adevărat? La urma urmelor, reuniunea de familie la restaurant nu se conformează întocmai spiritului tradiţiei. Te rugăm să ne dai un sfat.

R: Reuniunile de familie sunt ocazii fericite şi de bun augur, indiferent dacă se ţin la restaurant sau acasă. De fapt, mi se pare o idee grozavă să organizaţi cinele în casa fiecăruia, prin rotaţie, astfel ca locuinţele tuturor să aibă ocazia de a se impregna cu energie Yang proaspătă. De fiecare dată când aveţi invitaţi în casă, creaţi vibraţii de fericire şi înnoiţi energia, deci nu mi-aş face prea mari griji în legătură cu reuniunile ţinute acasă. Pot să nu fie la fel de stilate precum o cină la un restaurant elegant, dar pot fi mult mai distractive! Noi aşa facem mereu. Nu mergem niciodată la restaurant când avem reuniuni de familie.

Î: Cum să agăţ CLOPOŢEII de uşă?

Nu prea ştiu unde să pun clopoţeii pe uşa mea. Trebuie agăţaţi pe exteriorul, sau pe interiorul uşii casei? I-am pus pe interior şi un prieten mi-a spus că trebuie să fi e pe exterior. Mai am trei monede legate cu fundă roşie pe interiorul uşii. Este corect?

R: Clopoţeii trebuie agăţaţi în exteriorul uşii casei, iar cele trei monede, pe interiorul acesteia. Semnificaţia este că clopoţeii atrag chi-ul pozitiv prin clinchetul lor Yang, iar după ce intră în casă, energia proaspătă va aduce norocul de bogăţie şi prosperitate simbolizat de monede. Acesta este un energizator simplu, dar foarte puternic, şi trebuie să existe în orice casă.

Î: Lipsa colţului nord-vestic

Doresc să ştiu dacă, neavând nici un bărbat în casă, lipsa colţului nord-vestic tot provoacă mult ghinion, având în vedere că este colţul tatălui. Mătuşa mea este încă singură – să fie acesta motivul? Casa este aşezată în nord-est, orientată spre sud-vest. Sectorul nord-vestic al locuinţei sale se afl ă sub casa scării, fi ind ocupat de o debara. Poate să activeze, în loc de spaţiul respectiv, partea de deasupra debaralei, de pe scări?

R: Da, lipsa colţului nord-vestic împiedică femeia ce locuieşte într-o astfel de casă să-şi găsească un bărbat. Totuşi, în loc să activeze nord-vestul punând energizatori pe scări, ceea ce este puţin cam ciudat, mai bine ar fi să activeze sectorul nord-vestic din living. Activarea Tai Chi-ului mic (sectoarele din cadrul camerelor) este uneori la fel de puternică precum energizarea Tai Chi-ului mare (sectorul raportat la întreaga casă). Dacă într-adevăr mătuşa ta caută iubirea şi eventuale perspective matrimoniale, colţul sud-vestic, al dragostei, este cel care trebuie activat. Folosiţi simboluri ale dublei fericiri, raţe mandarine şi lămpi puternice în sud-vestul dormitorului ei. În plus, intrarea în casă trebuie să fie bine luminată şi folosită cât mai des.

Î: RITUALUL mutării în casă nouă

Am cumpărat recent o casă, pe care fostul proprietar o închiria. Intenţionăm să ne mutăm aici imediat ce pleacă chiriaşii. Ce eveniment marchează oficial mutarea? Pe lângă alegerea unei zile favorabile pentru mutare, există alte procedee norocoase pe care trebuie să le respectăm înainte de a ne muta, pentru că am înţeles că mutarea în casă nouă este considerată un eveniment important?

R: Se consideră că v-aţi mutat în noua casă atunci când urmează să petreceţi noaptea acolo. Pentru aceasta, trebuie să alegeţi o zi favorabilă din Almanahul Feng Shui şi să fiţi siguri că data nu este în confl ict cu zodia voastră sau a altor membri ai familiei ce se mută cu voi. Alegeţi o oră favorabilă la care să duceţi în noua locuinţă prima cutie cu obiecte personale. Alte ritualuri ce trebuie îndeplinite la mutare sunt să fi erbeţi nişte apă şi să beţi puţin ceai în noua casă, precum şi să luaţi prima masă aici. Nu uitaţi să folosiţi un bol cântător pentru a „curăţa” şi purifi ca energia din noul vostru cămin. Faceţi purifi carea vinerea, o dată pe săptămână, până când simţiţi înălţarea energiei şi o senzaţie de înviorare.

Î: Vise despre sarcină

Tot visez că sunt însărcinată. Ce înseamnă acest vis? Nu sunt căsătorită. Locuiesc cu iubitul meu, care este mai iute din fi re. Ne certăm destul de des. El este născut în zodia Calului, iar eu sunt ªarpe. Cum pot pune relaţia pe roate?

R: Visul că eşti însărcinată simbolizează adesea că va exista o nouă creştere în viaţa ta. Deşi poate însemna şi că, la nivel subconştient, îţi doreşti să rămâi însărcinată pentru a-ţi salva relaţia tumultuoasă cu prietenul tău, ar putea semnifi ca şi o schimbare în viitorul apropiat. Dacă nu vă înţelegeţi, probabil că visul tău îţi spune să nu forţezi lucrurile şi să treci mai departe la ceva nou. Până la urmă, tu eşti cea care trebuie să îşi interpreteze visul – tu cunoşti situaţia. Dacă vă certaţi mereu pentru fleacuri, motivul ar putea fi steaua de certuri care intervine în viaţa voastră. Steaua numărul 3 de anul acesta se află în est, deci, dacă dormitorul vostru este în acest sector, disputele sunt inevitabile. Dacă, însă, neînţe legerile voastre au cauze mai profunde, iar prietenul tău nu îşi poate controla temperamentul, poate că a sosit momentul să iei în calcul şi alte variante. Încearcă să te îmbraci în roşu, şi vezi dacă astfel se reduce conflictul.

Î: DIFERENŢĂ DE VÂRSTĂ ÎNTRE SOŢI

Mereu mă cert cu soţul meu. El e născut pe 20 august 1973, iar eu pe 13 iunie 1981. Diferenţa este de opt ani, motiv pentru care, la fi ecare ceartă, el îmi scoate ochii zicând că sunt încă tânără şi necoaptă, lucru cu care nu sunt deloc de acord. Sunt matură pentru vârsta mea, de aceea ne-am şi căsătorit. După nuntă, însă, am început să ne certăm foarte mult. Nu îmi dau seama de ce, îmi pierd răbdarea şi respectul de sine. Te rog să mă ajuţi.

R: Problemele de cuplu sunt provocate aproape mereu de Feng Shui-ul prost. Vezi dacă dormitorul sau uşa casei sunt poziţionate în est, locaţia numărului stelar 3 al certurilor şi scandalurilor. Dispune acolo un Buddha Vesel îmbrăcat în roşu, ca să calmezi disputele. Verifică şi dacă dormiţi amândoi cu capetele orientate spre direcţia favorabilă pentru familie şi, ca măsură preventivă, cumpără-ţi şase globuri netede de cristal. Astfel se va reduce conflictul din cadrul căsniciei.

0 Comments

Leave a Comment