2017/11/24 at 7:28 AM

Î: ÎNSOARĂ-TE CU MINE, CE DUMNEZEU!

Sunt cu prietenul meu cam de patru ani şi jumătate. Eu am 26 de ani, el este cu 2 ani mai mare. Familia mea ne presează să ne căsătorim, dar, din nefericire, prietenul meu nu pomeneşte nimic despre asta. Sunt destul de îngrijorată, fi indcă eu chiar vreau ca relaţia noastră să dureze pentru totdeauna şi tot sper că o să se însoare cu mine curând.

R: Dacă asta poate fi o consolare, nu eşti singura în această situaţie. Se pare că cei mai mulţi bărbaţi manifestă această teamă supărătoare. Menţionezi cuvântul care începe cu „C”, şi ei fac pe nebunii: nu, cuvântul cu „C” nu este „capital“, „Cadillac“, „carnet de cecuri“ sau „carte de credit“, este CĂSĂTORIE! Poate că-i de vină masculul din ei. Simt că trebuie mai întâi să se realizeze social, să câştige bani sufi cienţi şi să aibă casa lor, înainte de a cere o fată în căsătorie. Vor să simtă că pot avea grijă de voi cum se cuvine, aşa că, vezi tu, de cele mai multe ori cumplita teamă de căsătorie are motivaţii nobile. Dar, desigur, tu – şi mii de fete în situaţia ta – nu vedeţi astfel lucrurile. În Feng Shui există o metodă care te poate ajuta, încurajând o cerere în căsătorie. Poartă simbolul dublei fericiri tot timpul. Îl poţi purta sub formă de cercei, inel sau colier – pare să funcţioneze oricum. Cât ai clipi, inelul de logodnă îţi va străluci pe deget. Mult noroc!

Î: CE ESTE RĂU LA CLOPOŢEII DE VÂNT CU ŞAPTE BRAŢE?

Te rog să îmi spui dacă clopoţeii de vânt metalici cu 7 braţe sunt la fel de efi cienţi precumcei cu 6 braţe. Am citit despre clopoţeii de vânt cu 6 braţe, însă nu şi despre cei cu 7.

R: Motivul pentru care clopoţeii de vânt cu şase braţe sunt recomandaţi în Feng Shui este acela că numărul 6 reprezintă METALUL MARE şi, de asemenea, CERUL. Multe necazuri în Feng Shui sunt provocate de stelele nefaste de PĂMÂNT, iar clopoţeii de vânt din metal se dovedesc foarte folositori pentru că energia de Metal a clopoţeilor epuizează aceste stele. Se recomandă, în plus, ca fl uierele să fi e goale în interior, astfel încât chi-ul să le poată străbate. Deoarece clopoţeii de vânt din metal se folosesc pentru calităţile lor de METAL, este mai efi cient să folosiţi unii cu 6 braţe, fi indcă 6 este Metalul Mare, în timp ce 7 este doar Metalul Mic. De asemenea, 6 este o stea cerească, pe când 7 este o stea a violenţei. De aceea este mai bine să se folosească varianta cu 6 braţe decât cea cu 7.

Î: CUMSĂ ATRAG VIZITATORII?

Avem o mulţime de prieteni, dar, nu ştiu din ce cauză, mereu noi suntem cei care îi vizităm şi foarte rar suntem noi cei vizitaţi. Există vreo metodă prin care să-i încurajăm să vină să ne vadă?

R: Proverbul despre iarba care este întotdeauna mai verde la alţii nu poate fi mai adevărat. Mi s-a cerut să ajut pe cineva cu o problemă exact contrară. Aceştia spuneau că erau mereu nevoiţi să îşi uşuiască prietenii care stăteau prea mult la ei, şi că întotdeauna sfârşeau prin a găzdui petrecerile tuturor de Crăciun, de Ziua Recunoştinţei sau de Revelion. Aşa că puteţi întotdeauna să vedeţi partea bună a lucrurilor: nu trebuie să faceţi curat după ei! Puteţi să mergeţi în vizită şi, când distracţia s-a sfârşit, pur şi simplu să plecaţi! Din perspectiva Feng Shui, dacă doriţi cu adevărat să atrageţi prietenii în vizită, asiguraţi-vă că aveţi o casă primitoare. Împrospătaţi aerul din locuinţă o dată pe săptămână, deschizând toate uşile şi ferestrele. Aceasta favorizează pătrunderea fl uxului de chi, umplându-vă casa cu energie Yang proaspătă. Puteţi folosi şi un clopoţel confecţionat din 7 tipuri de metale. Acesta se foloseşte, de obicei, ca activator pentru a atrage clienţii în magazin, dar se poate folosi şi acasă, pentru a atrage prietenii şi rudele să vă viziteze mai des. Sunaţi din el o dată pe zi sau când vă simţiţi singuri. ªi, în sfârşit, încercaţi să vă activaţi steaua 8 a Muntelui – afl aţi unde este localizată în casa voastră (consultând cartea lui Lillian Too: Feng Shui pentru perioada lui 8) şi activaţi-o cu o piatră mare sau cu o floare de mină.

Î: NATIV IEPURE NERVOS

Soţul meu este un tip nervos, născut în anul Iepurelui. Există vreun remediu pentru calmarea lui?

R: A fost dintotdeauna nervos, ori doar în ultimul an? Dacă este vorba doar de ultimul an, ai noroc, deoarece acesta a fost un an fervent pentru Iepure, în care stelele certurilor au ocupat un loc important în diagrama astrologică a nativilor. Când va începe anul Cocoşului (februarie 2005), vei descoperi că se va calma fără nici un ajutor din partea ta. În schimb, dacă aceasta este personalitatea lui, determină-l să poarte o piatră semipreţioasă calmantă, de exemplu ametist, safir sau calcedonie; acestea vor ajuta la transformarea energiei negative, supărătoare, în energie fericită, şi îl vor face mai împăcat cu sine însuşi.

Î: PISICILE ADUC MEREU NOROC?

Am plante pe verandă şi câteva ghivece cu pomişori „fatt choy” lângă intrarea principală. Ştiu că pisicile sunt animale de bun augur, dar vin mereu să urineze şi să îşi facă „treaba mare” în plantele mele. Cum pot să rezolv această situaţie? Nu am altceva de făcut decât să acopăr ghivecele cu plăci de ceramică, şi arată atât de urât! Ajută-mă, te rog!

R: OK, dacă pisicile astea îşi fac nevoile peste tot pe plantele tale, nu aş zice că aduc noroc. Nu în aceeaşi măsură ca Fei Fei, motanul grăsun, şi prietenii săi – îmi pare rău! Hmm… îţi trebuie o soluţie? Ce-ai zice de un câine care să gonească pisicile prost-crescute? În orice caz, pisicile aduc noroc doar dacă stau în faţa casei/magazinului şi dau din lăbuţe, cu gesturi care ademenesc norocul înăuntru

Î: TAVANE ÎNCLINATE

Locuim în Elveţia, şi majoritatea caselor de pe aici au tavanele din dormitor înclinate. Am citit o carte a lui Lillian Too, în care menţionează că dormitul în camere cu tavanul înclinat poate crea probleme. Te-aş ruga să-mi sugerezi un remediu.

R: Cel mai bun remediu în cazul tavanului înclinat este să dormiţi cu capul sub partea cea mai înaltă a tavanului. Altă idee ar fi să amplasaţi lămpi în punctul cel mai jos al tavanului, deoarece aceasta semnifi că „înălţarea energiei”.

Î: FOST SOŢ GELOS

Ce pot să fac pentru a mă apăra de intenţiile răuvoitoare ale fostului meu soţ? Încearcă să îmi saboteze relaţia cu actualul prieten, mergând până acolo încât a inclus-o şi pe f ica noastră în gelozia lui meschină şi spune tuturor că relaţia mea prezentă oricum nu va merge. Am nevoie de protecţie puternică împotriva relei lui voinţe. Mulţumesc încă o dată, Agga, cred că eşti FANTASTICĂ!

R: Ce să faci cu un „fost” supărător… hmm, staisă văd. Poţi încerca să îi aduci argumente şi, dacă nu merge, foloseşte un remediu astrologic. Verifi că în ce zodie este născut şi apoi, în colţul casei tale corespunzător acestei zodii, amplasează remediul. De exemplu, dacă este un nativ din zodia Calului, colţul lui corespunzător din casă este sudul, deci amplasarea unui cristal aici va epuiza sectorul şi, prin extensie, şi pe el. Deci, ca să te pot ajuta, trebuie să ştiu zodia fostului tău soţ.

Î: FĂCUT SANDVIŞ ÎNTRE DOUĂ APARTAMENTE GOALE

Locuiesc la etajul I al unui bloc de apartamente. Am aflat recent că apartamentul de sub mine este gol, deoarece locatarul său a murit. Tot atunci, apartamentul de deasupra mea s-a eliberat, deoarece ocupantul lui s-a mutat. Cum pot preveni ghinionul atras de această schimbare din blocul meu?

R: Cine spune că o să ai ghinion doar pentru că apartamentele de deasupra şi de dedesubt sunt neocupate? Nu te îngrijora inutil, dar, dacă vrei să fii sigur că de sus şi de jos nu se va abate asupra ta ghinionul, din cauza formării excesive de energie Yin, nu ai putea aranja să fie câte o lumină aprinsă în ambele apartamente? Dacă această tentativă eşuează, pune muzică tare, orientată în sus şi în jos. Ideea este să contracarezi perturbarea cu energie Yang.

0 Comments

Leave a Comment