2017/11/24 at 7:41 AM

 

Î: Casetă de bijuterii neagră cu cei doi peşti

Am o casetă neagră de bijuterii, aşezată pe o măsuţă de lemn din dormitorul meu, în nord. Această casetă are un model cu doi peşti. Poate fi considerată un detaliu de Apă, care este interzis în dormitoare? Mi s-a spus să pun acolo o cutie neagră, dar, când am cumpărat-o, nu ştiam că detaliile de Apă sunt nefaste în camera de dormit.

R: Dacă are desenată pe ea imaginea celor doi peşti, caseta ta de bijuterii este extrem de norocoasă. Cei doi peşti sunt unul dintre cele opt simboluri de bun augur din budismul tibetan, reprezentând înţelepciunea transcendentală, fericirea şi eliberarea din oceanul suferinţei. Peştele este un simbol norocos şi pentru chinezi, sugerând abundenţa. Cutiuţa ta neagră cu doi peşti nu este în nici un caz considerată detaliu de Apă, deci nu îţi va face rău dacă o aşezi în dormitor. Dacă este să o luăm aşa, nici paharul cu apă de pe noptieră nu este considerat detaliu de Apă! Principalul tip de apă dăunătoare în dormitor este apa Yang, în mişcare, de exemplu cascadele miniaturale, fântânile de interior şi acvariile. Şi tablourile cu cascade înspumate sunt absolut interzise, dar cutia ta este perfect acceptabilă

Î: Uşă mică a casei, spre o fereastră panoramică

Am cumpărat un apartament împreună cu mama mea, anul trecut. Totuşi, nu am realizat că direcţia uşii principale, orientată spre nord-vest, este una dintre cele ghinioniste pentru noi. Nord-vestul este, totuşi, una dintre direcţiile favorabile ale fratelui şi tatălui meu, dar mama şi cu mine suntem cele care plătim apartamentul. Intrarea în locuinţă e faţă în faţă cu o fereastră mare, panoramică (ce dă spre sud/sud-est, care este direcţia favorabilă a mamei şi a mea).

Am auzit că uşile principale mici vizavi de o fereastră panoramică (aproape de trei ori mai mare decât intrarea) au ca efect cheltuirea banilor mult mai rapid decât sunt câştigaţi. Stăm în acest apartament de un an şi jumătate. Am afl at de acest fapt abia recent, dar, auzindu-l, atât mama, cât şi eu ne-am dat seama că este absolut adevărat! Chiar dacă am primit un spor mai mare la salariu, comparativ cu anii precedenţi, contul din bancă nu a scăzut niciodată atât de jos, de când am început să muncesc! Există remedii Feng Shui pe care le putem utiliza, sau trebuie să ne mutăm iar, în altă casă?

R: V-aş sugera să încercaţi să măriţi uşa, deşi s-ar putea ca efectul să nu fi e spectaculos, dacă fereastra panoramică este foarte mare. Dacă aceasta este situaţia voastră, aşezaţi un paravan, ca să blocaţi vederea ferestrei dinspre uşă. Astfel, orice sumă de bani care intră (prin uşa voastră cu direcţie norocoasă) va rămâne intactă. Această măsură ar trebui să reducă fluxul de cheltuieli. În ceea ce priveşte faptul că nord-vestul este o direcţie nefastă în 2005, nu vă faceţi griji, deoarece există remedii. Folosiţi pagoda celor cinci elemente, aşezând-o în nord-vest în cursul anului. Prin aceasta veţi suprima cu siguranţă steaua Cinci Galben, poziţionată aici în anul curent. Nu are a face dacă nord-vestul nu este direcţia optimă a ta ori a mamei tale; de obicei, trebuie urmată direcţia bărbatului din casă, în ceea ce priveşte uşa principală. Încercaţi totuşi să dormiţi cu capul îndreptat spre o direcţie favorabilă, să mâncaţi, să lucraţi şi să îndepliniţi orice alte activităţi orientându-vă spre una dintre direcţiile voastre norocoase.

Î: Localizarea centrului casei

Mi se pare difi cil să localizez centrul locuinţei, deci nu ştiu unde să aşez Pa Kua. Casa este foarte lungă şi subţire, cu un grajd şi apoi un garaj la capătul din sud-est, toate sub acelaşi acoperiş. Aceste dependinţe din capăt au intrări separate. Eu am utilizat doar partea locuibilă pentru a calcula centrul. Dacă aş folosi tot spaţiul, centrul ar fi cu totul altfel, iar din cauza formei alungite şi subţiri, în unele sectoare ale Pa Kua nu ar mai intra aproape nimic. Cum trebuie să calculez centrul?

R: În aplicarea formulelor Feng Shui ale busolei, cel mai uşor mod de a face demarcaţiile în locuinţă este să obţii planul arhitectural al casei şi să compartimentezi spaţiul pe acesta. Doar aşa poţi demarca sectoarele precis, şi nu trebuie să o iei pe ghicite. „Pa Kua“-ul tău nu trebuie neapărat să stea într-un pătrat perfect, el se poate încadra la fel de bine şi într-un dreptunghi. Dacă zici că ai o casă lungă şi îngustă, atunci, cel mai probabil, şi sectoarele individuale vor avea aceeaşi formă. Unii practicieni Feng Shui susţin că, în cazul determinării diagramei unei locuinţe „filiforme“, trebuie renunţat complet la rândul mijlociu de căsuţe numerice. Totuşi, din experienţa mea, este mai bine să păstrezi toate sectoarele şi numerele, dar potrivind sectoarele individuale după forma locuinţei.

Î: Combaterea combinaţiei 3/2

Sunt adecvaţi clopoţeii de metal pentru combaterea combinaţiei 3/2 din est? Se va reduce efectul stelei 2 a bolilor, va creşte cel al stelei 3 a certurilor, sau va fi distrus numărul 3 de Lemn?

R: Combinaţia de stele 3/2 aduce mereu o energie de certuri şi, deşi energia Metalului este o posibilă soluţie, deoarece METALUL CONTROLEAZĂ LEMNUL şi, totodată, ISTOVEªTE PĂMÂNTUL, clopoţeii sunt o idee FOARTE proastă, pentru că orice lucru zgomotos amplifi că efectul negativ al stelei nr. 3. Este cu mult mai bine să contracarezi combinaţia cu un tablou Mandala în roşu şi auriu sau cu un Buddha Vesel îmbrăcat în aceste culori. Ai mai putea încerca piramida triunghiulară roşie din cristal, care a fost special concepută pentru combaterea impactului negativ al stelei

3. Triunghiul este un puternic simbol al elementului Foc.

Î: Două paturi, o singură saltea

Urmăresc toate scrisorile de la această rubrică, şi sunt foarte interesante. Recent, am citit undeva că un cuplu căsătorit nu trebuie să doarmă într-un pat dublu cu ouă saltele. Problema este că situaţia mea este exact opusă, adică două paturi simple cu o saltea dublă. Îmi afectează acest fapt căsnicia? În ultimul timp, am avut o groază de probleme cu soţul meu. Te rog să mă ajuţi, sunt disperată!

R: Îmi pare rău să te anunţ că situaţia ta este la fel de nefastă precum cea de a dormi într-un pat dublu cu două saltele. De fapt, ar putea fi chiar mai rău, deoarece baza patului vostru este slabă. Dacă ai o singură saltea pusă pe două cadre de pat, la suprafaţă pare că împărţiţi acelaşi pat, dar, dedesubt, există o ruptură pe mijloc. Aceasta nu numai că provoacă certuri şi diferende ireconciliabile între membrii cuplului, ci poate şi să atragă pericol fi zic ori boli. Te rog, încearcă să îţi cumperi un pat dublu ca lumea, cât mai curând.

Î: Îngrăşământ

Cum determin cea mai bună locaţie pentru un morman de îngrăşământ?

R: Nu există o locaţie optimă, dar este o idee bună să îl aşezi în nord-est ori sud-vest, care sunt sectoare de Pământ. Presupun că îngrăşământul este pentru plantele tale, iar în acest caz, locaţiile de Pământ sunt cu siguranţă cele mai potrivite.

Î: Anul Cocoşului nu e bun pentru nunţi?

Eu sunt Şarpe de Foc, la fel ca logodnica mea. Am auzit multe comentarii din partea rudelor şi altor persoane, cum că nu suntem compatibili şi că ne îndreptăm sigur spre un divorţ. Este adevărat? Există vreo soluţie? De asemenea, aveam planuri să facem nunta în 2005, dar se pare că anul Cocoşului nu este indicat pentru căsătorii. Iarăşi, este adevărat?

R: Şerpii sunt seducătorii din zodiacul chinezesc, şi este puţin probabil ca doi oameni atât de fascinanţi să nu simtă o atracţie unul faţă de celălalt. Nu plecaţi urechea în faţa nimănui care vă spune că relaţia voastră este sortită eşecului. Dacă aşa stau lucrurile, cauza sunt, mai degrabă, tocmai aceşti oameni ce fac remarci negative doar pe seama zodiilor voastre. Soluţia? Staţi departe de astfel de persoane sau învăţaţi să le ignoraţi comentariile. Cel mai bun activator al dragostei pentru nativii şarpe ce doresc să îşi crească şansele în relaţie este să etaleze cai în sudul casei. În plus, anul Cocoşului nu este nici pe departe nefast pentru căsătorii, căci aduce mult noroc de iubire şi fericire tinerelor cupluri de îndrăgostiţi. Nu aduce foarte mult noroc de bogăţie şi în afaceri, dar se profi lează multă dragoste în 2005. De asemenea, conform Almanahului, deşi este un an nefast pentru a-l invita în locuinţă pe Zeul Bogăţiei, ceea ce înseamnă că este prost pentru fi rme, este unul excelent pentru a-l atrage pe Zeul Fericirii. Aşadar, casă de piatră şi să fi ţi fericiţi.

Î: Draperie de uşă

Am cumpărat o draperie de uşă din Nepal, de culoarea bej şi cu un nod mistic albastru în centru. M-am gândit să o agăţ în camera mea, pentru a separa anumite zone. Este recomandabil să procedez astfel? Dacă nu se poate în dormitor, care este cel mai bun loc pentru a agăţa draperia?

R: Draperiile de uşă din mărgele sau material textil sunt nişte soluţii Feng Shui minunate pentru problemele de genul prea multor uşi aşezate în linie dreaptă, amplasării a două uşi una în faţa celeilalte, la modul confl ictual, pe un coridor ş.a.m.d. Draperia ta este chiar mai bună, deoarece, pe lângă faptul că este un remediu Feng Shui practic, are pe ea şi puternicul simbol al nodului mistic.

Este perfect acceptabil să agăţi noua ta achiziţie în dormitor, atâta timp cât nu pare impunătoare sau ameninţătoare. Dacă este o draperie de uşă, ideal ar fi să o foloseşti conform rolului său, adică să o agăţi de o intrare, şi nu în mijlocul camerei, de tavan, unde mai degrabă te-ar incomoda, în loc să arate ca un articol decorativ sau ca un remediu Feng Shui. Apropo, Lillian Too are şi ea o perdea cu nod mistic în dormitorul ei, deci poţi să fi i liniştită referitor la cumpărătura ta. În plus, ea tot din Kathmandu şi-a luat-o pe a ei.

0 Comments

Leave a Comment