2017/11/19 at 12:30 PM

Î: BUCĂTĂRIE ÎN NORD-VEST

Locuim într-o casă închiriată, care are bucătăria în sectorul nord-vestic. Nu putem nici măcar să mutăm aragazul. Soţul meu se confruntă cu o grămadă de probleme la serviciu de când ne-am mutat în această locuinţă. Nu ne putem schimba domiciliul pentru încă un an şi ceva. Ne-ai putea sugera ce să facem?

R: Dacă nu poţi schimba sectorul bucătăriei, o poţi rezugrăvi în albastru sau negru? Aceste culori simbolizează Apa şi vor suprima energia de Foc din camera de gătit. Focul din nord-vest este cel dăunător pentru capul gospodăriei. În plus, dacă nu poţi muta aragazul, nu găti la el. Fie instalează alt aragaz, în alt loc din casă, şi foloseşte-l pe acela în schimb, fi e nu mai găti acasă. Mâncaţi în oraş sau comandaţi mâncare la domiciliu. Nu mai utiliza bucătăria o vreme, şi vezi dacă se îmbunătăţeşte situaţia soţului tău. Trebuie, de asemenea, să amplifi ci energia de Metal din nord-vest, utilizând aici trigrama CHIEN. Integreaz-o în design. Această trigramă puternică va conferi mai mare autoritate bărbatului tău, aducându-i mai multă şansă.

Î: DIFERENŢA DINTRE BRĂŢĂRILE DZI

În ce scop se poartă brăţara Dzi cu cincisprezece ochi? Are acelaşi efect precum cea cu nouă ochi?

R: Dzi cu cincisprezece ochi este bună pentru oamenii de afaceri care doresc să atragă noi clienţi, să îşi mărească vânzările şi încasările şi să câştige licitaţii de oferte şi proiecte. Dzi cu nouă ochi aduce, mai degrabă, o mană cerească şi bani uşori. De obicei, îmi place să le port pe amândouă: pe cea cu cincisprezece ochi – ca să atrag oportunităţi de afaceri, iar pe cea cu nouă – ca să le cristalizez prin venituri. Apropo, în următorii doi ani să nu purtaţi Dzi cu şase ochi, căci se spune că va atrage ghinionul în această perioadă.

Î: ŞERPI ÎNFRICOŞĂTORI

Am nevoie urgentă de ajutor! Este vorba de ŞERPI!!! Am construit o nouă casă şi am curăţat bine spaţiul din jur, dar, în spatele reşedinţei, am găsit nişte ŞERPI. Locul respective nu ne aparţine, este „terenul nimănui“, neavând proprietar. Aici, în orăşelul nostru, nu există companii de profi l care să extermine reptilele. Nimeni nu vrea să se ocupe de asta. Avem de gând să ne mutăm şi să locuim aici, împreună cu cei doi copilaşi ai noştri. Se spune că în regiunea noastră şerpii nu sunt din specii veninoase, dar n-aş băga mâna în foc. Mi-e teamă. Există vreun mod de a-i alunga? Ajută-mă, TE ROG!!!!!

R: Ştiai că eşti foarte NOROCOASĂ dacă găseşti un şarpe în locuinţă? Să vezi un şarpe sau să visezi unul înseamnă, de obicei, că vei primi bani. Desigur, dacă este vorba de o specie veninoasă, precum cobra, trebuie să ai grijă. În schimb, dacă şerpii de lângă reşedinţa ta sunt inofensivi, lasă-i în pace. De ce vrei să îi distrugi, dacă nu îţi fac nici un rău? Totuşi, pentru a-ţi proteja copiii, poţi să presari praf de sulf în jurul terenului, ca să nu intre şerpii în curtea ta.

Î: DEVIAŢIILE ACULUI BUSOLEI

În Canada, din cauza poziţiei apropiate de Polul Nord, acul busolei este deviat cu câteva grade faţă de nordul geografi c. Avem nevoie să ştim asta şi, dacă mergem la pădure, trebuie să întrebăm autorităţile locale cu câte grade diferă nordul busolei de cel geografi c, altfel ne-am putea rătăci! Deci, în Feng Shui, pe care să îl folosim? Mulţumim de sfat.

R: În Feng Shui, există, de fapt, trei norduri diferite. Nordul magnetic este cel pe care îl utilizăm în conceperea Feng Shui-ului pentru sălaşele Yang, adică locuinţele celor vii. Celelalte două norduri sunt cel geografic şi cel polar, care se află la 7,5 grade la stânga, respective la dreapta faţă de nordul magnetic. Busolele pe stil occidental indică nordul magnetic, deci pe acesta l-aş folosi. Dacă există variaţii locale ale punctelor cardinale, ţin întotdeauna cont de ele, pentru că ele relevă adevăratele direcţii din partea locului. De aceea, nu aş face nici o ajustare, doar aş citi busola şi aş utiliza indicaţia respectivă.

Î: POZIŢIA PATULUI

Am patul poziţionat astfel încât nu stau cu picioarele direct spre uşa dormitorului, dar totuşi ele sunt îndreptate spre peretele cu uşa. Atrag, astfel, aceleaşi consecinţe negative ca şi cum aş sta cu capul/picioarele spre uşă?

R: Nu, dacă nu stai cu picioarele direct în uşă, este OK. Ideal este să aşezi patul în colţul diagonal faţă de poziţia uşii. Desigur, ar fi şi MAI bine dacă nu s-ar vedea patul din dreptul uşii, dar puţină lume se bucură de un dormitor atât de mare! Nu-ţi face griji, totul este în regulă.

Î: TABLOU NEPOTRIVIT

Am aşezat un tablou reflectorizant cu „Cina cea de taină“ pe frigider. Acesta stă cu faţa spre uşa bucătăriei. Am citit, însă, în cărţile lui Lillian Too că nu sunt permise oglinzile în bucătărie, pentru că dublează Focul. Cum aş putea rezolva această problemă?

R: Of, Doamne! Dacă ai fi citit articolul despre Michael Jackson din ultimul număr al revistei, ai fi aflat despre consecinţele tragice aduse de reproducerea sa personalizată a „Cinei cea de taină“, agăţată în dormitor. Această pictură a lui Leonardo da Vinci simbolizează trădarea absolută. La Cina cea de taină, Iisus Hristos prezice că Iuda îl va vinde, iar Petru se va lepăda de el. De aceea, în plus faţă de caracterul inadecvat al oglinzii în bucătărie, care aduce pericol sub forma Focului dublat, tabloul acela este semn rău pentru familie, din punct de vedere simbolic. Să fiu în locul tău, aş căuta altceva de atârnat în bucătărie.

Î: CUM SĂ DĂM LOVITURA

Sunt casnică „cu normă întreagă“ şi am trei copii şcolari. Soţul meu este patron şi îmi dă lunar o alocaţie fixă. Am cumpărat brăţări cu agat roşu, citrin şi Dzi cu 9 ochi, ca să-mi sporesc şansele de câştig neaşteptat. Nu îmi place să-i cer mai mulţi bani soţului, pentru că mereu bodogăne şi spune că nu câştigă suficient pentru a-şi plăti furnizorii. Tocmai am cumpărat o pasăre galbenă pentru îndeplinirea dorinţelor, ca să îmi sporesc mai mult tipul de şansă dorit. Până acum, am câştigat la loto câteva mii de dolari. Ce alte obiecte Feng Shui atrag un noroc mai mare de mană cerească?

R: Mă bucur enorm să aflu despre succesul tău în utilizarea activatorilor bogăţiei! Totuşi, dacă te-aş îndemna să cumperi o grămadă de energizatori Feng Shui ai şanselor de bani uşori şi te-aş încuraja să joci la loto, te-aş duce de nas. Pe termen lung, jucătorii niciodată nu câştigă. De aceea, gândeşte-te, în schimb, cum să sporeşti norocul de avere al familiei, ca să acumulaţi bunuri şi să vă îmbogăţiţi, în loc să faci activări doar pentru o mană cerească pentru tine, personal. Cel mai bun mod de a creşte averea familiei este să îţi creezi un vas al bogăţiei. După ce vasul respectiv îşi atinge scopul, fă altul nou, şi mai mare. Ideal este să creezi un nou vas în fi ecare an sau la fi ecare punct de cotitură din viaţă. Iar pentru că spui că soţul tău se plânge de lipsa numerarului pentru plăţile către furnizori, ajută-l să sporească veniturile companiei localizând steaua 8 a apei din biroul său şi punându-i acolo o fântână cu bilă rotitoare. Dacă face comerţ, aşază-I în magazin un lotus rotitor din cristal roz.

Î: GĂURILE ÎN URECHI ŞI PIERDEREA AVERII

Îmi va afecta în vreun fel şansele de avere un piercing în urechi? Pe vremuri se spunea că găurile în urechi înseamnă, pentru chinezi, pierderea norocului de bogăţie (lou chai), dar alte naţii cred că ele pot să vindece de boli. Cum este în Feng Shui?

R: M-a fascinat întrebarea ta şi am făcut puţină cercetare. Ar putea să existe o urmă de adevăr în acest „tabu“. Pentru chinezi, lobul urechii este unul dintre indicatorii norocului de bogăţie al omului, iar dacă ai lobi mari şi groşi, ei ar reprezenta noroc în acest sens. Decurge de aici că, dacă îţi străpungi „mascota“ aducătoare de bani, ar fi ca şi cum ţi s-ar scurge pe apa sâmbetei averea. De fapt, dacă te uiţi în lista Forbes a miliardarilor, doar 7% sunt femei. Pentru că bărbaţii nu îşi fac, în general, găuri în urechi, pe când femeile, da, să aibă, oare, o logică acest mit? Pe de altă parte, există şi o groază de exemple de femei cu cercei în urechi, ce sunt cu mult mai bogate decât mulţi, mulţi bărbaţi. Uită-te la JK Rowling, Oprah Winfrey, regina Angliei… În concluzie, să fi u în locul tău, n-aş ezita

0 Comments

Leave a Comment