2017/11/24 at 7:42 AM

Î: OGLINDĂ CU FAŢA LA UŞA CASEI

Este în regulă să agăţ o oglindă în faţa uşii locuinţei?

R: Nu, deloc. Reflectarea uşii într-o oglindă va face ca orice urmă de noroc ce îţi pătrunde în locuinţă să iasă imediat afară. Din acest motiv, vei rata multe oportunităţi, averea familiei fiind dificil de păstrat. Înlătură oglinda imediat!

Î: PANTOFI CADOU?

Am auzit că membrii unui cuplu nu trebuie să îşi ofere în dar cuţite, şi nici să ţină o oglindă cu faţa la pat. Iubita mea doreşte să îmi cumpere pantofi, şi cineva mi-a spus că şi acesta este un tabu. Este adevărat? Ce alte cadouri sunt interzise perechilor de îndrăgostiţi?

R: Cuţitele sunt, categoric, nişte cadouri foarte nefaste, mai ales în cuplu, pentru că simbolizează „tăierea“ relaţiei. Dacă se oferă un cuţit unei persoane dragi, este esenţial ca cel care îl primeşte să plătească o sumă modică, de exemplu un leu, celui care îl oferă, pentru a cumpăra simbolic arma albă, în loc să o primească în dar. Nu se recomandă nici alte obiecte ascuţite, de genul foarfecelor. Ceasurile de mână şi de perete reprezintă scurgerea timpului, deci iarăşi cel care primeşte darul trebuie să dea o mică sumă celui care îl oferă. În privinţa pantofi lor, aceştia sunt daruri acceptabile, mai ales dacă sunt oferiţi de părinţi sau de un vârstnic unui copil. Ei simbolizează că tânărului i se doreşte un drum norocos şi independent în viaţă. În schimb, în cuplu, dacă ţi se pare că simbolistica este aceea de „a-ţi da papucii“, poţi fi e să eviţi un astfel de cadou, fie să „plăteşti“ iubitei tale o sumă modică. De fapt, pantofii oferiţi cadou adulţilor, şefilor sau celor dragi nu sunt prea indicaţi. Dăruită angajaţilor sau copiilor, încălţămintea are conotaţii de bun augur.

Î:PERIOADA IDEALĂ PENTRU MUTARE

Care este cea mai indicată perioadă a lunii pentru a mă muta la casă nouă? Părinţii mei urmăreau, de regulă, fazele Lunii, dar am uitat dacă ţineau cont de luna nouă sau de luna plină. Contează şi data sau ziua din săptămână? Adică ce ar însemna să mă mut pe 8, care pică într-o duminică? Lămureşte-mă, te rog.

R: Când alegi o dată pentru mutarea la casă nouă sau pentru orice altă activitate importantă, de exemplu semnarea unui contract, nunta etc., aspectul cel mai important este ca data aleasă să nu fie în CONFLICT cu zodia ta. Dacă foloseşti Almanahul Feng Shui de la WOFS, poţi, în plus, să identifici zilele ce aduc un noroc fantastic în activităţi specifice. Cu privire la fazele lunare, în general, se consideră că ciclul de creştere al Lunii este cu mult mai fast decât cel de descreştere. Zilele cu lună plină şi lună nouă sunt şi ele considerate norocoase, dar numai dacă ai tăria de a le suporta energiile puternice. Dacă vrei să alegi ziua conform metodei zilelor săptămânii – luni, marţi, miercuri etc. –, aceasta depinde de zodia ta.

Poţi afla mai multe despre această metodă din noua carte a lui Lillian Too, „Cele opt ideograme – predicţia chinezească a destinului“. Mai poţi citi un rezumat al metodei de alegere a zilei în rubrica ei de „Subtilităţi Feng Shui“ din numărul curent.

Î:DETALIU DE APĂ ÎN SPATELE CASEI

Avem o curte pavată mare, cu terasă, în spatele casei, pe care încerc să o fac mai primitoare adăugând plante, felinare, mobilier drăguţ etc. Mi-ar plăcea să introduc şi o fântână sau alt detaliu de Apă, dar mi s-a spus că este un Feng Shui foarte prost să ţin apă în spatele reşedinţei. Este adevărat? Dacă este, ce altceva îmi sugerezi? Aş fi încântată să pot asculta, de afară, susurul apei. Mulţumesc mult.

R: Potrivit şcolii peisagistice din Feng Shui, ideal este ca apa să se afle în faţa locuinţei, curgând lin spre aceasta, în timp ce spatele casei să benef cieze de sprijinul unei porţiuni înalte de teren. Totuşi, detaliile de Apă din spatele casei nu sunt neapărat ghinioniste. De fapt, dacă steaua 8 a apei se afl ă în spatele reşedinţei tale şi ţii apă acolo, aceasta îţi poate aduce o mare avere.

„Gropile“ în pământ din spatele locuinţei sunt cele de care trebuie să te fereşti. De cele mai multe ori, când spun „apă“, chinezii se gândesc la o întindere mare de apă, creându-se instabilitate doar dacă lichidul este în exces şi într-un loc săpat în pământ, de exemplu în cazul unei piscine. Detaliul de Apă pe care l-ai menţionat este perfect acceptabil. Ai grijă doar ca apa fântânii respective să pară a curge spre casă, şi nu a se îndepărta de ea, ca să nu îţi fure averea în curgerea sa.

Î: DZI FALSE

Am nevoie de sfatul tău: există Dzi false pe piaţă? Am văzut că multe magazine le comercializează. Tocmai am cumpărat un Dzi cu nouă ochi şi îmi fac probleme că este fals. De ce sunt unele Dzi atât de scumpe? Eu am crezut dintotdeauna că toate sunt la fel.

R: Despre brăţările Dzi se ştia, într-o anumită perioadă, doar în Tibet, „Ţinutul Zăpezilor“. Astăzi, o brăţară Dzi antică, autentică, din Tibet, este extrem de rară, deci şi costisitoare, dincolo de posibilităţile multor oameni. Acestea sunt, probabil, brăţările Dzi scumpe la care te referi. Totuşi, puterea acestor pietre rezidă în diversele modele imprimate pe ele. Astăzi, poţi găsi Dzi accesibile, dar, când faci achiziţia, ai grijă să fi e confecţionate din calcedonie sau agat, şi nu din plastic, pentru că cele din plastic nu au nicio putere. Celelalte materiale ineficiente sunt osul, ipsosul şi metalul. Dzi trebuie realizate din piatră naturală. Nu este neapărat să porţi un Dzi antic pentru a atrage norocul. Motivele de pe Dzi sunt cele care atrag diversele tipuri de şansă, deci alege unul cu care ţi se pare că ai o afi nitate şi care se potriveşte cu tipul de noroc şi de energie pe care vrei să ţi le aducă. Dacă doreşti, poţi purta şi Dzi care se armonizează cu zodia ta chinezească.

Î: NU-MI IUBESC SOŢUL

Am nevoie să ştiu cu cine să rămân. Sunt împreună cu soţul meu de aproape 4 ani, iar căsnicia durează de 7 luni. Nu-l suport. Nu îmi place de el. Nu mă atrage; nici măcar nu suport ideea contactului intim. Am cu el un fiu în vârstă de 3 ani. Motivele pentru care am început relaţia nu sunt tocmai strălucite, şi nu sunt fericită. El, bineînţeles, nu mai poate de fericire şi nu înţelege care mi-e problema… Îl înşel tot timpul, fără prea mari remuşcări. Chiar am încercat să îl determin şi pe el să mă înşele, ca să pot divorţa. Trebuie neapărat să rămân cu el? M-am săturat de comportamentul meu imatur şi caut îndrumare.

R: Doamne-Dumnezeule, este o problemă gravă, foarte gravă, şi, dacă nu te superi că-ţi spun, te comporţi nebuneşte! Dacă relaţia era atât de proastă, de ce te-ai măritat cu el? Oricum, sunteţi căsătoriţi şi aveţi un fiu împreună, deci şi ŢIE îţi revine o responsabilitate. Dacă te-ai gândi mai puţin la nevoile proprii şi mai mult la ale copilului şi soţului, ţi-ai putea înfrânge autocompătimirea dăunătoare din prezent. Când şi dacă îţi vei pierde bărbatul, abia atunci îţi vei da seama de valoarea lui. Gândeşte-te ce viaţă ai avea dacă ei doi nu ar mai fi cu tine. Ascultă, draga mea, toţi avem astfel de perioade în căsnicie, şi este esenţial să facem tot ce ne stă în puteri ca să înăbuşim sentimentele negative, pentru că, dacă le ducem la extrem, nu atrag decât tragedii şi durere sufletească. Adună-te. Foloseşte Feng Shui-ul în ajutor, orientându-te spre direcţia ta Nien Yen când dormi şi când mănânci şi dispunând în locuinţă perechi de păsări. Pune şase globuri de cristal în living ori sufragerie. Cea mai eficientă măsură este să îţi canalizezi toate sentimentele, gândurile şi faptele spre a te bucura de fiul tău şi a-l educa. Nici nu-ţi dai seama cât de norocoasă eşti!

I: ALŢII PROMOVEAZĂ, ŞI EU NU

L-am ajutat pe un nou manager să se acomodeze în companie. În schimb, am fost lăudată de echipa managerială. Ulterior, am fost numită să ajut o altă echipă, iar când m-am întors la echipa mea, fusese promovat ajutorul meu. Am verifi cat, şeful meu s-a născut în zodia Boului, iar eu sunt nativă Oaie. Am impresia că nu sunt tratată corect. Te rog să mă ajuţi.

R: Este posibil şi ca cel care a obţinut promovarea să se fi făcut remarcat de către managerii de vârf şi să îi fi impresionat suficient cât să avanseze. Bucură-te de succesul lui, şi abia apoi concentrează-te asupra situaţiei tale. Activează punctul cardinal al carierei, introducând puţină energie de Apă în nordul biroului. Ai răbdare – nu purta ranchiună pentru că altul a avut noroc înaintea ta. Aceasta s-ar putea dovedi o binecuvântare ascunsă.

Î: POZIŢIONAREA OBIECTELOR

Pot să aşez un Kuan Kung în dormitorul naşului meu, care se află în sud-vest şi trebuie activat? De asemenea, este în regulă dacă expun în sudul casei un cal cu piciorul puţin spart (ciobit pe o mică porţiune)?

R: Pe Kuan Kung şi pe celelalte zeităţi este mai bine să le aşezi cu faţa spre uşa casei. Pot fi poziţionate şi în living şi alte zone comune ale locuinţei, dar unii oameni consideră dispunerea lor în dormitor o lipsă de respect. Dacă vrei să îl pui pe Kuan Kung în sud-vest, atunci alege colţul sud-vestic al livingului, în locul dormitorului. Cu privire la calul ciobit, de preferat este să nu expui niciun lucru stricat. Dacă vei folosi un cal crăpat pentru activarea norocului de celebritate şi a oportunităţilor, destinul pe care îl vei atrage va fi pe măsură. Cumpără-ţi un cal nou şi drăguţ, cu un aer maiestuos, pentru sudul casei!

0 Comments

Leave a Comment