2017/11/19 at 4:10 PM

Î: LOCAŢIA STATUETELOR BUDDHA

Cu câţiva ani în urmă, părinţii mei au găsit o cutie cu Buddha de toate felurile (verzi, negri, albi, roşii, 2 de dimensiuni medii, cu copii, şi un Buddha Vesel mare şi auriu). Ei nu ştiu o boabă de Feng Shui, deci i-au pus la întâmplare prin casă, ba chiar şi în baie şi în maşină. Aş dori să ştiu dacă această descoperire are vreo semnifi caţie, dar şi locul ideal de a-i amplasa astfel încât să aducă noroc şi bogăţie.

R; Bucură-te de eveniment, căci este ca şi cum ai fi găsit o comoară. Înseamnă că Buddha au dorit să fie descoperiţi, deci ieşirea lor din cutia în care dormeau poate fi considerată extrem de fastă. Cea mai bună amplasare pentru statuete este cea în care privesc direct spre uşa casei, ori în living sau sufragerie. Evită aşezarea lor în baie, care este de foarte rău augur. Nu este recomandabil nici să îi expui în dormitor, acest lucru fiind considerat lipsit de respect.

Î: VISURILE FAC SĂ SE MATERIALIZEZE OPUSUL LOR?

În ultimul timp, mă deranjează două lucruri, şi sper să mă poţi lămuri. Primul este acela că mi se zbate pleoapa stângă, iar al doilea, că am visat recent un copil nou-născut. Mă îngrijorează destul de mult visul meu, pentru că am auzit că, de obicei, se îndeplineşte opusul a ceea ce visezi, adică, dacă îţi apare în vis o naştere, ea înseamnă moarte, iar dacă visezi un coşciug, este semn bun. Te rog, ajută-mă.

R: Există printre chinezi crezul că, dacă ţi se zbate ochiul stâng, acesta este un avertisment pentru partenerul tău de viaţă, dar, conform lucrării Tung Shu, este semn bun să ţi se zbată ochiul stâng, şi rău, dacă ţi se zbate pleoapa dreaptă. Tung Shu mai spune că ora la care apar conferă contracţiilor noi semnificaţii. În schimb, dacă ochiul ţi se zbate constant, ar putea fi o consecinţă a oboselii ori stresului, şi nu mi-aş face mari griji.

Cât despre visul tău, apariţia bebeluşului NU sugerează deloc moartea! Ea reprezintă începutul unui nou ciclu. Visurile despre moarte marchează sfârşitul unui ciclu, indicând, de regulă, că ceva urmează să se schimbe. Prin analogie, dacă vezi în vis un nou-născut, el punctează un nou început, apariţia unui lucru nou în viaţa ta. Nu te necăji din cauza visului tău. Dacă într-adevăr constituie o predicţie, aceasta este pozitivă. Dacă îţi doreşti copii sau eşti însărcinată, s-ar mai putea interpreta că subconştientul tău refulează în starea onirică. Bucură-te! Visurile despre bebeluşi sunt întotdeauna semn bun.

Î: Ce este Apa Yin?

Pentru combaterea stelei nefaste 7, se recomandă utilizarea „Apei Yin”. Ce exemple de „Apă Yin” îmi poţi da? Lillian Too oferă o mulţime de exemple de „Apă Yang” – piscine, apă cu bule de aer şi plante/peşti, cascade etc. – în cartea sa, „Feng Shui-ul stelelor zburătoare pentru perioada lui 8”, însă aproape nicio menţiune despre Apa Yin. Aştept sfatul tău.

R: Yin este opusul lui Yang, fiind tăcut, pe când Yang este zgomotos; nemişcat, pe când Yang este activ. De regulă, dacă se recomandă remedii Feng Shui, logica soluţiei se regăseşte în teoria celor cinci elemente, cu ciclurile lor: productiv, distructiv şi de consum. Steaua 7 este un număr violent, care aduce jafuri şi pagube. Fiind o stea de Metal, elementul optim ca remediu este Apa, care consumă Metalul. În schimb, se recomandă Apa Yin, pentru că cea Yang este atât de vioaie, încât poate declanşa efectele negative ale stelei. Ori de câte ori un spaţiu este perturbat, trebuie să eviţi activarea lui, menţinând liniştea şi aşezând acolo un remediu care să îi suprime energia. La polul opus, sectoarele faste trebuie activate prin mişcare, lumină şi sunet. Ca atare, dacă îţi doreşti un detaliu de Apă care să activeze, să zicem, numărul stelar norocos 1, trebuie să utilizezi Apă YANG. Dacă, însă, vrei să contracarezi steaua 7 cu ajutorul apei, alege Apă YIN, care este apa conţinută într-un vas, nemişcată (statică) şi lipsită de viaţă. Ţine minte să o schimbi cu regularitate, ca să nu conţină ouă de ţânţari. Acoperişurile turcoaz sunt considerate albastre?

Î: ACOPERIŞURILE TURCOAZ SUNT CONSIDERATE ALBASTRE?

Mi s-a oferit o locuinţă socială cu acoperiş turcoaz, dar majoritatea cunoscuţilor îl numesc „albastru”. Este turcoazul considerat un ton al acestei culori? Dacă da, cum pot remedia perturbarea, pentru că ştiu că nu este bine să stau într-o casă cu un astfel de acoperiş?

R: Acoperişul albastru simbolizează „apa de deasupra”, care este periculoasă în orice situaţie. Din păcate, turcoazul ESTE considerat albastru, deci ţi-aş recomanda să nu te muţi în casa de care vorbeşti, dacă nu poţi schimba culoarea ţiglei.

Î: Semnificaţia elementului personal Utilizând soft-ul de calculare a celor…

…patru piloni de pe WOFS.com, am descoperit că elementul meu personal este Metalul, iar din numărul anterior al revistei am văzut că este vorba de Metal slab. Ce înseamnă acest lucru?

R: Grila ta de patru piloni cuprinde cele cinci elemente, care îţi influenţează destinul, configuraţia lor contribuind la şansa ta, în general, şi la realizările tale din cursul anilor. Elementul tău personal este tulpina cerească a pilonului ZILEI. Dacă eşti o persoană de „Metal slab”, trebuie să te întăreşti pentru a te putea bucura de noroc. Pentru aceasta, ai nevoie de elementul ce te fortifică, adică Pământul, deoarece el produce Metalul în ciclul elementelor. Cristalele şi bolovanii ţin de elementul Pământ, deci etalează cristale naturale în sectoarele de Metal din locuinţă (nord-vest şi vest), pentru a-ţi întări chi-ul personal. Este fast pentru tine şi faptul de a purta cristale şi pietre preţioase. Îţi poţi căuta, de asemenea, elementele aşa-zis „ascunse”, şi ele putându-te ajuta. Pentru explicaţia mai aprofundată a celor patru piloni, îţi recomandăm ultima carte a lui Lillian Too, „Cele opt ideograme: predicţia chinezească a destinului”, care îţi simplifi că sarcina de a-ţi înţelege mai bine destinul.

Î: Unde să agăţ tablouri?

De curând, am achiziţionat două tablouri, pentru a spori şansele familiei mele. Totuşi, nu sunt sigur pe ce perete din living să le agăţ. Locuiesc împreună cu părinţii, casa fi ind poziţionată cu spatele la vest şi faţa la est. Prima pictură ilustrează nouă crapi înotând către acelaşi punct (şi formând un cerc), iar celălalt este cu bujori.

R: Felicitări pentru noile tale achiziţii! Este minunat să îţi poţi decora locuinţa cu obiecte de artă superbe, dar, în acelaşi timp, este important şi ca tablourile pe care le expui să aibă conotaţii pozitive, fericite şi de belşug. Ambele picturi reprezintă teme de bun augur, deci, sper eu, îţi vor atrage multă energie norocoasă în casă. Peştii sunt întotdeauna asociaţi cu Apa, deci pot fi etalaţi în nord, est ori sud-est. Bujorii pot fi expuşi în sud-vest sau vest, pentru a aduce noroc în dragoste fetelor din familie. Câinii Fu şi apartamentele de bloc

Î: Articolul despre câinii Fu din numărul pe august/septembrie 2005…

…m-a motivat să cumpăr doi lei în miniatură (de circa 10 cm înălţime). Locuiesc într-un apartament dintr-un zgârie-nori (etajul 23). Îmi poţi spune dacă este OK să îi aşez în dreptul intrării, dacă nu stau la casă?

R: Este perfect în regulă să aşezi leii la intrarea în apartament. Totuşi, dacă spui că au doar 10 cm, par destul de mici pentru uşa principală, fi ind mai bine să îi aşezi pe piedestale ori stative, fl ancând uşa. Destinaţia ideală a câinilor Fu/leilor miniaturali este, însă, aceea de păzitori ai ferestrelor. Gândeşte-te, eventual, să faci rost de unii mai mari ca să îţi păzeşti uşa şi foloseşte-i pe cei mici ca să îţi protejeze, în schimb, una dintre ferestrele apartamentului. Astfel, te-ai proteja nu doar de energia negativă dinspre uşa locuinţei, ci şi de chiul nefast din alte direcţii. Este important, pentru că, într-un apartament afl at la înălţime, eşti mai expus în faţa capriciilor naturii decât într-o casă. Mobilier în formă de „L”

Î: Am citit că mobilierul în formă de „L” nu este bun, însă tocmai mi-am cumpărat o…

…sofa-colţar acum trei săptămâni. Ce să fac? Ar fi recomandabil să cumpăr şi un divan, pe care să îl aşez în celălalt capăt? Sfătuieşte-mă, te rog.

R: Mobilierul în formă de „L”, asemenea camerelor cu această formă, nu este tocmai ideal, pentru simplul fapt că sugerează dezechilibrul. Simbolic, „L”-ul arată, în plus, ca un satâr, ceea ce aduce ghinion sub forma manifestărilor violente sau izbucnirilor temperamentale. Dar soluţia este simplă: sofaua ta colţar este acceptabilă dacă o echilibrezi cu o altă piesă de mobilier, de genul divanului, astfel încât dispunerea setului de canapele să formeze un dreptunghi, căpătând un contur regulat.

0 Comments

Leave a Comment