2017/11/24 at 7:36 AM

 

Niciodată nu trebuie să uităm de importanţa reprezentărilor simbolice în practica Feng Shui. Această practică străveche se bazează enorm, fără urmă de îndoială, pe conotaţiile ascunse ale trigramelor, elementelor, creaturilor celeste şi pe o întreagă gamă de obiecte norocoase, reprezentând creaturi mistice şi mitice în numeroasele lor aplicaţii. Feng Shui recunoaşte fi gurile de bun augur şi respectă energia tatălui – simbolizată de generalii victorioşi şi de împăraţii puternici, precum şi de trigrama Chien –, onorând, de asemenea, energia maternă, simbolizată de mama familiei şi de trigrama Kun.

Aprofundând practica Feng Shui-ului simbolic, veţi descoperi că multe simboluri au sensuri multiple. De fapt, simbolistica Tatălui – regele preţios – şi a Mamei – regina preţioasă – adduce multe benefi cii directe Feng Shui-ului familiei.

Pentru a păstra fericirea casei şi stilul de viaţă unit, este important să aveţi grijă nu doar ca zona de NV şi cea de SV a locuinţei voastre să nu fie absente, ci şi să analizaţi cele mai bune căi de a activa corespunzător colţurile respective.

SECTOARELE DIN NV ŞI SV NU AU VOIE SĂ LIPSEASCĂ

Nord-vestul afectează destinul tatălui, susţinătorul familiei, prin tradiţie. Când lipseşte acest colţ, capul gospodăriei tinde să călătorească mult. Petrece mult timp în deplasare şi arareori afecta şi şansele tatălui, căruia îi va aduce probleme şi obstacole în viaţa profesională. Dacă este cazul vostru, trebuie să remediaţi situaţia cât mai curând, construind în NV un spaţiu pe care să îl încorporaţi reşedinţei. Dacă acest lucru nu este posibil, utilizaţi o oglindă de perete pentru a-i simula prezenţa.

Sud-vestul afectează destinul mamei, or, în general, starea de bine a acesteia garantează armonia, pacea şi calmul în casă. Atunci când sectorul de SV al locuinţei lipseşte, conotaţia este că mama şi orice alte femei în etate ce ocupă reşedinţa respectivă fi e lipsesc cu totul, fi e preferă să nu stea acasă. Femeile din gospodărie, în special mama însăşi, este posibil să fie în deplasare frecvent, fapt generator de probleme şi tensiuni în mariaj. Copiii duc lipsa grijii materne.

ACTIVAREA PRIN FIGURINE

Atunci când colţul tatălui (nord-vestul) şi al mamei (sud-vestul) sunt correct activate prin prezenţa simbolică a unui conducător puternic, respectiv a unei figuri materne, se atrag beneficii enorme în gospodărie. pentru început, dacă aceste două colţuri nu lipsesc, dacă sunt amenajate într-un mod plăcut pentru ochi, expunându-se aici o figură paternă, respective maternă, iar spaţiul este curat şi fără blocaje, aceste zone garantează că familia va rămâne unită şi sudată. Ele au grijă ca locuinţa să fie binecuvântată cu prezenţa atât a bărbatului, cât şi a femeii din cuplu. În practica modernă, ambele sectoare trebuie activate în mod egal, astfel încât nici mama, nici tatăl să nu capete o influenţă excesiv de dominatoare. Atunci când sunt adecvat energizate, aceste două colţuri – NV şi SV – constituie, de asemenea, o garanţie că generaţia tânără îşi va putea găsi cu uşurinţă un soţ sau o soţie potrivit(ă).

TRIGRAMA CHIEN

Simbolistica figurii paterne este codificată în trigrama Chien, trei linii continue ce demonstrează forţa susţinătorului familiei. Această trigramă este, în sine, un puternic simbol al Tatălui sau al soţului. Astfel, în casele unde sunt multe fi ice la vârsta măritişului, cel mai bun mod de a vă asigura că ele îşi vor găsi bărbaţi buni este să zugrăviţi nord-vestul în alb, să îl iluminaţi puternic şi să aşezaţi aici o figură masculină impozantă. Puteţi, de asemenea, să folosiţi după pofta inimii simbolul celor trei linii continue.

În funcţie de genul de erou care vă place, este indicat să ţineţi o astfel de figură masculină în acest colţ. Dacă vă place fotbalul, dispuneţi neapărat aici imaginea jucătorului sau antrenorului vostru preferat. Dacă înclinaţi spre spiritualitate, puneţi aici o poză a maestrului vostru. Dacă vă daţi în vânt după starurile de cinema, agăţaţi o imagine cu Harrison Ford sau orice alt actor pe care îl apreciaţi. Totuşi, v-aş sfătui să nu expuneţi imagini cu bărbaţi slabi şi fragili, de genul lui Brad Pitt, care cad prea uşor în plasa femeilor de o sexualitate agresivă! Preferata mea personală pentru colţul nord-vestic este imaginea lui Buddha, ce reprezintă, pentru mine, esenţa patriarhului. Dar vă puteţi gândi şi la Kuan Kung, formidabilul general şi zeu al bogăţiei. Dacă vă doriţi succesul pe plan academic sau sunteţi femei şi vă doriţi un soţ intelectual, puteţi expune aici imaginea lui Confucius sau a lui Einstein. Puteţi înlocui sau rearanja oricând obiectele pe care le ţineţi în NV. Nu există restricţii sub acest aspect.

Colţul sud-vestic

Colţul sud-vestic nu numai că adduce beneficii mamei, ci funcţionează, de asemenea, eficient în atragerea de neveste potrivite pentru tinerii burlaci. De fapt, dacă sud-vestul lipseşte, este blocat sau ocupat de o debara, veţi constata că tinerii din familie vor avea greutăţi în găsirea unei partenere de viaţă compatibile. În general, vor simţi că nu sunt iubiţi şi că mama lor (dacă trăieşte) nu le oferă suficientă grijă şi tandreţe. CARACTERUL FAST AL FIGURINELOR

Chinezilor le-a plăcut dintotdeauna să expună bibelouri cu bărbaţi şi femei influenţi, fiecare cu semni ficaţiile şi atributele sale speciale, prezenţa lor în casă atrăgând un chi simplifi când pentru viaţa modernă unele dintre aspectele Lillian Too expune subtilităţile practicii Feng Shui, extraordinar. De regulă, f ecare fi gurină este asociată cu un anumit tip de noroc sau personifică o anumită conotaţie de bun augur. De obicei, avocaţii îl preferă pe judecătorul Pao, pe care îl consideră a fi zeul Justiţiei, dar poate cele mai îndrăgite bibelouri, ce pot fi regăsite în toate casele chinezilor, sunt cei trei zei stelari: Fuk, Luk şi Sau. Aceştia trebuie aşezaţi ori în sufragerie, ori în living, fiind util să ţineţi un set şi la birou. Dar aşezaţi-i direct în spatele vostru, ca să vă sprijine.

Fuk Luk Sau sunt un articol obligatoriu în casa voastră, dacă sunteţi adepţi ai Feng Shui-ului. Trebuie, însă, să îi amplasaţi corect. În caz contrar, pot aduce nenorociri. De aceea, nu îi puneţi niciodată pe Fuk Luk Sau pe podea. Ei trebuie ţinuţi pe o etajeră situată la un nivel de cel puţin 80 cm. Niciodată nu trebuie să privească spre toaletă. Trebuie puşi cu faţa la masa din sufragerie sau, dacă îi ţineţi în living, nu au voie să privească spre scări sau spre baie.

Cea mai îndrăgită figură feminină, preferata majorităţii familiilor chineze, este zeiţa îndurării, Kuan Yin. Se crede că prezenţa ei în locuinţă adduce pace, siguranţă şi armonie. Ţineţi cont că Kuan Yin nu este un personaj de rând, ea fi ind considerată Buddha al Compasiunii. Trebuie aşezată la înălţime, aducându-i-se ofrande de apă, flori, hrană sau beţişoare parfumate aşezate în faţa ei. Nu trebuie tratată ca element Feng Shui sau obiect decorativ. Kuan Yin poate fi aşezată în orice parte a casei, dar, dacă este pusă în sud-vest, vor predomina atributele ei materne.

A doua doamnă de bun augur pe care o puteţi ţine în casă ca bibelou este Doamna celor Nouă Ceruri. Se crede că simpla ei prezenţă în locuinţă va statornici aici un Feng Shui propice, deoarece ea este recunoscută la scară largă drept femeia sfântă care i-a adus busola Feng Shui Împăratului Galben, introducând astfel formulele Feng Shui-ului busolei pe Pământ. Unii oameni spun că, folosind busola şi învăţăturile acestei doamne, Împăratul Galben a căpătat puterea de a unifi ca statele aflate în război, instaurând astfel pacea într-o epocă turbulentă.

0 Comments

Leave a Comment