2017/11/19 at 4:13 PM

Numele său provine din grecescul „krustallos”, care înseamnă gheaţă, de aceea mai este denumit GHEAŢA ETERNITĂŢII sau PIATRA PUTERII. Este considerat de către terapeuţi ca fiind „medicul generalist” al omului, privit în totalitate, cu toate cele trei structuri ale sale: trup, suflet şi spirit. Se spune că în plan fizic revitalizează organismul, neutralizează radiaţiile şi este folosit în tratarea cu „Lumină” a tuturor afecţiunilor. Întăreşte comunicarea cu supraconştientul şi amplifică energia. Se utilizează şi la vizualizarea viitorului.

 

Alchimiştii îl considerau a fi o piatră a răbdării şi a perfecţiunii, iar în Tibet era folosit ca leac în tratarea rănilor. Sferele de cristal erau folosite în ritualuri şi vrăjitorii, iar pentru budişti era unul dintre cele şapte lucruri de nepreţuit. Se mai credea că băutul din pahare de cristal de stâncă previne durerile de dinţi.

 

Protejează în special nativii din zodiile Gemeni, Leu, Scorpion, Capricorn, Săgetător, dar poate fi folosit cu succes drept pandantiv de protecţie pentru nativii din toate zodiile.

 

În general, cuarţul apare sub forma cristalelor compuse dintr-o prismă hexagonală, care se termină cu un vârf la care ajung de obicei trei laturi (care formează heptagoane), celelalte trei laturi formând triunghiuri mai mici. Mărimea acestor cristale poate varia în lungime de la câţiva milimetri până la câţiva metri. Apar cel mai adesea sub forma „florilor de mină”, a clusterelor, concrescenţe de mai multe cristale, pornite dintr-o bază comună, în care deseori pot fi incluse şi alte minerale, cum sunt pirita, turmalinele, metale (cupru) ori pietre semipreţioase.

 

Membrii unei asemenea „flori” sunt ca o familie de cristale, fiecare având un model propriu energetic, vibraţional, care se acordează în mod armonios cu vibraţiile celorlalţi, ca într-o orchestră. Ei emit energia spontan, încărcându-se unul de la celălalt.

 

Cristalele incolore de cuarţ se mai numesc şi „cristale de stâncă” sau „diamante de Maramureş”. Datorită prezenţei unor impurităţi (de obicei metalice), se cunosc şi o serie de cuarţuri colorate. Astfel, ametistul îşi datorează culoarea violetă prezenţei urmelor de fier; cuarţul roz – manganului ori titanului; cel fumuriu – diferitelor minerale radioactive.

 

În cazul în care cuarţurile au crescut într-un pat de argilă, iau forma maclelor. Maclele reprezintă îngemănări de cel puţin doi indivizi cristalini, cu compoziţie identică. Literatura de specialitate aminteşte trei tipuri de macle de cuarţ, macla Dauphiné, macla braziliană şi macla japoneză.

 

O categorie recentă de macle, semnalizată rar în literatura curentă, o formează cele găsite la Ocna de Fier de către colecţionarul Constantin Gruescu, unicate mondiale.

 

În România, cristale de cuarţ se găsesc în zona Munţilor Metaliferi, a Munţilor Apuseni, în zona Baia Mare. În general, ele apar în zonele cu minereuri de fier sau neferoase.

 

Printre rarităţile mineralogice se distinge o varietate de cuarţ transparent şi clar, cristalizat în forme geometrice perfecte şi considerat drept piatră semipreţioasă, numit diamant de Maramureş (în popor aceste pietre erau numite dragă, de unde şi denumirea ştiinţifică de dragomite). Diamantul de Maramureş este considerat de cristaloterapeuţi ca fiind cel mai puternic pandantiv de protecţie şi cel mai preţios dintre toate formele de cristale de cuarţ. Diamantele de Maramureş sunt cristale de dimensiuni mici, posedă două vârfuri şi au o culoare transparentă cu irizaţii cenuşii-metalice. Efectele lor benefice sunt cu mult mai mari decât ale cristalelor de cuarţ cu dimensiuni impresionante sau ale unor „clustere” cu zeci de cristale.

 

Câteva dintre calităţile acestei rarităţi din lumea cristalelor:

  • E recomandabil pentru stări meditative sau cu încărcătură psihică, energizează chakrele superioare.
  • Talisman de protecţie – poate fi folosit pentru amplificarea oricărui scop pozitiv, este înlocuitor al oricăror alte cristale; este un bun ghid spiritual.
  • Calmează, relaxează, stimulează, vindecă, purifică, amplifică starea de meditaţie, energizează chakrele.
  • Reduce gândurile negative, accesele de autocompătimire, sentimentul de vinovăţie, melancolia şi sentimentul de singurătate.
  • Puternic rol protector împotriva energiilor negative.
  • Diamantele de Maramureş sunt cele mai puternice amplificatoare ale „programelor” create pentru a aduce inspiraţie, clarviziune, armonie în suflet, curaj, încredere în forţele proprii, echilibru emoţional, răbdare, dragoste, noroc, succes, bani, sănătate, protecţie în situaţii conflictuale.
  • Este bun pentru meditaţie şi rugăciune, conferă iluminare spirituală.
  • Echilibrează emoţional după traume majore. În Feng Shui poate fi folosit cu succes în activarea oricăror remedii (statuete, vase ale prosperităţii, corabia bogăţiei). De asemenea, este un bun remediu de protecţie; datorită câmpului său energetic foarte puternic, el poate dispersa shar chi-ul dat de energia de formă (muchii, colţuri, grinzi etc.) şi, de asemenea, poate fi folosit cu succes în crearea câmpului de protecţie împotriva nodurilor Hartmann, izvoarelor telurice, cablurilor electrice, monitoarelor sau a altor surse generatoare de radiaţii nocive pentru organismul uman.
  • Măreşte dinamismul, energia, acţiunea, perseverenţa, înţelepciunea, comunicarea, creativitatea, concentrarea, studiul, memoria, claritatea, judecata. Conferă un somn liniştit. Ajută la depăşirea provocărilor sorţii.
  • Pune în legătură cu ghizii spirituali şi deschide accesul spre alte dimensiuni spirituale. Amplifică efectele celorlalte pietre lângă care este purtat, purifică celelalte pietre.

0 Comments

Leave a Comment