2017/11/24 at 7:33 AM

De la decongestionarea acestei părţi importante a casei la facilitarea fluxului său de energie, de la revitalizarea unui perete cu un strat nou şi strălucitor de culoare vie la decorarea cu activatori Feng Shui, vei descoperi că revitalizarea spaţiului din living creează un chi excelent. Dacă ai nevoie de energie proaspătă ca să îţi înviorezi şansele sau să scapi de tristeţe, încearcă puţin Feng Shui. Iată opt sfaturi uşor de realizat, ca să poţi introduce aduce eleganţa livingului în viaţa ta, schimbând probabil pentru totdeauna modul cum priveşti spaţiul de locuit!

Să începem cu podeaua

Fă ceva ca să pui în mişcare energia podelei şi să revitalizezi astfel energia pământului. Când este revitalizată, energia pământului îţi aduce în viaţă noi ocazii. Cumpără-ţi un covor. Alege culoarea dominantă a covorului în funcţie de locaţia livingului tău. Păstrează regula celor opt puncte cardinale. Dacă ai livingul în S, cumpără-ţi un covor roşu-aprins. Dacă este în N, E sau SE, cumpără ceva pe albastru. E, SE şi S beneficiază şi de pe urma covoarelor verzi. Toate celelalte direcţii înfloresc prin culorile pământului – se potrivesc toate nuanţele de bej, galben şi ocru. Când împrospătezi chi-ul pământului, acesta înnoieşte chi-ul întregii case şi, dacă eşti la curent cu schimbarea perioadei, de la perioada 7 la perioada 8, atunci ştii că revitalizarea energiei pământului îţi menţine Feng Shui-ul la zi.

Să ne gândim la pereţi

Caută un perete pe care să îl poţi zugrăvi cu o culoare yang rezistentă. Ideal ar fi un perete solid, cu faţa la uşa de intrare în casă. Când îţi îndrepţi atenţia asupra unui astfel de zid, împrospătându-l cu un strat nou de vopsea viu colorată, inviţi chi-ul yang proaspăt să îţi intre în casă. Aceasta aduce noi ocazii pentru locatar şi atrage în casă norocul. Ca să alegi culorile, foloseşte ghidul coloristic în funcţie de punctele cardinale şi elementele acestora. Poţi în plus să foloseşti o nuanţă de roşu la alegere. Roşul simbolizează energia yang şi este întotdeauna favorabil. Poţi să foloseşti şi galben, care este o culoare extraordinară pentru stimularea chi-ului. Are tonuri de pământ şi este, prin urmare, excelent pentru noua perioadă a lui 8, în care am intrat.

Chi-ul nefast al dezordinii

Dezordinea nu este nefastă în toate cazurile, dar în majoritatea este. Nimănui nu îi place un living neîngrijit, şi dacă apare aglomerarea în acest spaţiu, nu este tocmai elegant. Decorul livingului nu trebuie să fie excesiv de ordonat şi cu o curăţenie ca de spital, dar, dacă vrei să fi bogat, sănătos şi fericit, este important ca în living să nu apară cutii, ziare vechi şi flori veştede. Nu permite niciodată să se blocheze foaierul. Înlătură tot ce blochează holurile şi scările. Cadavrele de insecte aduc boală. Praful şi mizeria ascunse sub vrafurile de reviste vechi atrag energia yin, care face să dispară toate ocaziile. Blocajele din spaţiul de locuit pur şi simplu creează obstacole în viaţă, deci găseşte un week-end în care să scapi de aglomerarea din living.

Rearanjează mobila

Livingul este locul de întâlnire cu oaspeţii şi prietenii, deci este de dorit un aranjament al locurilor de şezut care să stimuleze fluxul conversaţiei, precum şi bunăvoinţa şi armonia. Dacă mobila este amplasată într-un mod agresiv, de exemplu două canapele aşezate faţă în faţă, apare ostilitatea, iar dacă sofalele sunt aşezate înclinat una faţă de cealaltă, acest lucru creează obstacole în calea fluxului de chi. Un aranjament regulat al scaunelor este întotdeauna mai bun faţă de unul neregulat, deoarece ajută chi-ul să se acomodeze uşor. Mobila nu trebuie niciodată să pară că „pluteşte” în mijlocul camerei. Trebuie să existe cel puţin un perete despărţitor care să furnizeze efectul-ţestoasă de sprijin. Acest lucru induce interacţiuni armonioase între tine şi oaspeţi. Mobila poate avea orice culoare sau material, în funcţie de gusturi, dar este o idee excelentă să alegi culorile şi materialele care fac bine casei. Dacă locuieşti singur, foloseşte formula KUA ca să alegi culorile personalizate pentru detaliile tale KUA. Dacă ai o casă de familie, cu mai mulţi locatari, foloseşte elementul producător al locaţiei livingului în alegerea culorilor şi materialelor. Aceasta înseamnă că, dacă livingul este în vestul casei, nuanţele de galben, alb şi energia metalică vor face bine acestei camere. Dacă se află în sectorul estic, atunci nuanţele de albastru şi verde şi mobila de lemn se potrivesc mai bine.

Combate săgeţile otrăvite

Combaterea săgeţilor otrăvite din living este unul din fundamentele esenţiale ale unei practici bune Feng Shui. Săgeţile sunt create de muchiile ascuţite ale stâlpilor pătraţi izolaţi, de colţurile protuberante şi de grinzile expuse deasupra capului. Mută-ţi canapelele şi scaunele din bătaia lor. Pune plante mari şi copaci artificiali care să blocheze energia ucigătoare trimisă de muchiile ascuţite ale colţurilor. Când combaţi săgeţile otrăvite, dă frâu liber creativităţii. Foloseşte paravane, plante, pereţi despărţitori, statuete ş.a.m.d. – ideea este să nu laşi la vedere muchiile ascuţite, dăunătoare.

Menţine echilibrul şi simetria

Rezumă-te la formele regulate în aranjamentele fotoliilor, canapelelor şi meselor, precum şi în aspectul de ansamblu al camerei. Dacă ai o zonă cu podea descoperită, foloseşte covoare, ca să delimitezi insuliţe în spaţiu. Dacă livingul tău este mic, ajustează formele neregulate prin camuflaje simpatice, folosindu-te de zugrăveală, dulapuri sau plante. Trebuie să existe un echilibru sănătos între lumini şi umbre, lăsând să pătrundă în cameră destul, dar nu prea mult din lumina soarelui. Ţine minte mereu importanţa echilibrării forţelor yin şi yang. Nu trebuie să apară nici un fel de exces. Fiind ghidat de principiul echilibrului, nu îţi va fi greu să creezi un living plăcut la vedere şi care are în plus un Feng Shui bun. În plus, nu lăsa niciodată să se creeze colţuri întunecoase. În ele se poate acumula chi stagnant, care îţi va aduce suferinţă.

Etalează obiecte de artă favorabile

Un obiect de artă frumos şi favorabil poate să facă minuni pentru şansele tale. Arta Feng Shui este o artă cu conotaţii favorabile, şi aici ne putem referi la orice tablou sau stil artistic care îţi place. Caută personaje şi fiinţe favorabile, precum şi simboluri cu semnificaţii bune. Evită subiectele sumbre, întunecate, care evocă teama, mânia, tristeţea sau altă emoţie negativă. Livingul este camera dominantă în majoritatea caselor, deci trebuie să se creeze în el vibraţii de fericire. Dacă îţi doreşti avere, caută obiecte de artă ce sugerează banii şi abundenţa. Dacă îţi doreşti armonie în familie, agaţă un portret de familie în care toată lumea zâmbeşte, şi familia va fi mereu sănătoasă şi apropiată. Dispunerea unei fotografii cu toată familia este în sine o amuletă puternică, ce garantează că nimic rău nu se va întâmpla nici unui membru al familiei. Este mai bine dacă portretul este agăţat cu faţa spre direcţia cea mai favorabilă a persoanei care aduce bani în casă.

În sfârşit, foloseşte stimulatorii Feng Shui

Cumpără simboluri ale apei şi simboluri ale muntelui, care sunt pur şi simplu excelente pentru stimularea norocului de avere şi relaţii. Există, în plus, multe obiecte decorative care pot fi considerate stimulatori Feng Shui. Acestea cuprind globurile de cristal care aduc armonie în casă, broaşte cu trei picioare aducătoare de bogăţie, dragonii extrem de favorabil ce suflă chi preţios către toate simbolurile apei şi cele două tipuri de cai: calul iute de picior al victoriei, care îţi aduce succesul în activităţile competitive şi calul de paradă, care îţi aduce ocazii excelente de a face bani. Lista obiectele decorative cu semnificaţii Feng Shui este una foarte lungă. Lasă loc pentru preferinţele personale. Şi asta este – 8 dintre cele mai importante trucuri pentru living, pentru a-ţi aduce sănătate, avere şi fericire. Nu uita că, de la 4 februarie 2004, energia caselor trece într-o nouă perioadă. Prin urmare, acesta este anul când toată lumea va beneficia de o schimbare a energiei. Dacă momentan nu îţi poţi permite o renovare generală, măcar rezugrăveşte. Vei fi surprins cât de mult poate un nou strat de zugrăveală să îţi amelioreze calitatea chi-ului din living. Ai curaj şi încearcă o culoare yang pentru pereţi. Toate nuanţele de galben şi roşu sunt benefice pentru noua perioadă 8.

0 Comments

Leave a Comment