2017/11/19 at 4:02 PM

Din vremuri străvechi, negustorii chinezi au crezut în simbolul norocos al unui vas comercial plin cu averi şi bogăţii. Mulţi întreprinzători chinezi foloseau corăbiile ca logo, pentru că ele simbolizau vântul şi apa aducând bogăţia, sub forma mai multor afaceri, mai multor schimburi comerciale şi mai multor profituri.

După dragon, corabia este cel mai popular simbol folosit de oamenii de afaceri chinezi. Numai plasarea acestor corăbii în interiorul casei este suficientă pentru a atrage bogăţia, mai ales atunci când vasul a fost umplut cu pietre preţioase, aur şi bani.

Realizarea unei flote (unui port) în casă are efecte şi mai puternice, mai ales atunci când vasele sunt de modelul potrivit şi sunt plasate cu faţa către direcţiile favorabile. Ele trebuie, de asemenea, poziţionate corect şi niciodată la înălţime sau ţintind către exterior.

O corabie încărcată cu „aur” este probabil unul dintre cei mai buni activatori Feng Shui pe care puteţi să-i puneţi în birou dacă doriţi să vă sporiţi bunăstarea personală, mai ales în cazul în care sunteţi începători în afaceri.

Încercaţi să găsiţi un model de corabie comercială cu pânzele ridicate şi făcută din metal (aurul este cel mai bun). Ca alternativă, este bun şi lemnul. Dacă puteţi, achiziţionaţi una fără arme şi tunuri la bord şi care a fost construită dintr-o bucată, fără niciun cui. Un alt aspect important este plasarea ei aşa încât să pară că navighează dinspre direcţia voastră personală a succesului, bazată pe numărul Kua. Astfel chi-ul corabiei va fi favorabil pentru voi.

Pentru a activa şansele Feng Shui în biroul vostru, plasaţi un model sau o replică a unei corăbii aproape de uşa de la intrare. Apoi asiguraţi-vă că vasul navighează către interiorul biroului. În niciun caz nu trebuie să fie cu faţa spre exterior, ca şi când ar pleca. Apoi umpleţi-l cu cât mai multe feluri de pietre preţioase, lingouri de aur, monede şi bani adevăraţi, după dorinţă. Ideea este să sugeraţi o corabie cu o încărcătură cât mai preţioasă. Puteţi umple corabia cu aur simbolic, sub forma unor lingouri false, care sunt uşor de găsit. Dacă nu găsiţi asemenea lingouri, atunci puneţi în loc monede şi bani.

Exact acelaşi lucru îl puteţi face şi pentru casă. Faceţi rost de o corabie şi expuneţi-o lângă uşa de la intrare, apoi poziţionaţi-o aşa încât să pară că navighează spre interior, purtându-şi aurul şi comorile către voi.

Reţineţi că o corabie „cu pânzele în vânt” este socotită mai fastă decât oricare alt tip de vas, prin urmare cumpăraţi cu atenţie modelul corespunzător. De asemenea, puteţi folosi o singură corabie sau mai multe tipuri diferite, ancorate în locuinţă sau la birou, pentru a simboliza un port. Mai multe vase reprezintă mai multe surse de venit. Dacă puteţi achiziţiona mai multe corăbii pentru a le plasa în interiorul casei, atunci fiecare dintre ele trebuie să navigheze dinspre o direcţie care reprezintă succesul pentru unul dintre membrii familiei; astfel se va asigura reuşita tuturor.

Sursa articolului: Lillian Too, „Feng Shui magic”, Pro Editură şi Tipografie, 2005

0 Comments

Leave a Comment