2017/11/19 at 3:53 PM

Caracteristicile mediului au un impact foarte puternic asupra Feng Shui-ului unui loc, deoarece sunt purtătoarele energiei naturii. Mai mult decât atât, ele sunt cel mai dificil de schimbat, aşa încât nu le puteţi ignora. Pe de altă parte, transformarea cadrului natural nu concordă cu etica artei Feng Shui. Dacă particularităţile naturale comportă prea multă energie distructivă, trebuie să respectăm acest fapt, nu să ne luptăm cu el.

În linii mari, există trei factori importanţi pentru evaluarea mediului exterior: căutarea protecţiei, evitarea energiei distructive şi profitarea de energia benefică.

Căutarea protecţiei
În primul rând, casa pe care o alegeţi sau o construiţi trebuie să fie situată într-o locaţie protejată. Protecţia presupune siguranţă, iar oamenii care trăiesc într-un loc sigur vor fi feriţi de necazuri cum ar fi problemele de sănătate, moartea subită, falimentul şi problemele în relaţii. Există patru protectori (sau „gardieni cereşti”) pe care este de dorit să-i aveţi în mediul înconjurător: dragonul verde, tigrul alb, phoenixul stacojiu şi ţestoasa neagră. În zonele rurale, ei vor fi simbolizaţi de formaţiunile de teren din preajma unei case, iar în mediul urban – de edificiile din vecinătate.

Identificarea celor 4 protectori. Aceşti patru gardieni se identifică în raport cu poziţia observatorului şi poartă numele a patru animale protectoare din mitologia chinezească. Ţestoasa neagră reprezintă formaţiunea din spatele casei, iar phoenixul stacojiu, formaţiunea din faţă. Ideal este ca ţestoasa să fie mai înaltă decât casa, iar phoenixul, mai jos decât ea. În ceea ce priveşte dragonul verde şi tigrul alb, aceştia sunt identificaţi cum priviţi din înăuntrul casei spre exterior. Dragonul se află pe stânga, iar tigrul, pe dreapta, şi dragonul trebuie să fie mai înalt decât tigrul. În mediul rural, ideal ar fi ca formaţiunea corespunzătoare dragonului să fie acoperită de vegetaţie, iar cea a tigrului să constituie un afloriment de roci albicioase. Ţestoasa neagră şi phoenixul roşu trebuie să aibă pante şi creste line.

În mediul urban, formaţiunea ideală a dragonului verde o reprezintă o clădire cu tentă verde sau albastră. Poate sluji acestui scop un edificiu cu faţada din piatră verde sau cu ferestre ce au reflexe verzui. Şi clădirile cu copaci sau cu garduri-vii în lateral reprezintă „dragoni verzi” acceptabili. Un tigru alb eficient, de asemenea, poate fi reprezentat de o clădire cu faţada din piatră albă sau zugrăvită în această culoare.

Ţestoasa neagră ar trebui să fie un edificiu mai înalt decât cel în care locuiţi, dar nu prea apropiat de acesta. În parcurile de reşedinţe, curtea din spate trebuie să ofere o distanţă suficientă între casa voastră şi ţestoasa neagră. În centrul oraşului, este bine să existe o parcare sau chiar o alee între clădirea voastră şi cea din spatele ei. Iar phoenixul roşu trebuie să fie mai puţin înalt decât casa.

Dacă edificiile din preajmă nu constituie protectori eficienţi, puteţi să amenajaţi un gard sau să plantaţi copaci şi tufişuri în jurul casei. Puteţi folosi, de exemplu, copaci ca substitut pentru ţestoasa neagră, garduri-vii şi tufişuri pentru dragonul verde, un zid de granit pe post de tigru alb şi un zid scund de cărămidă în locul phoenixului stacojiu.

Iată principalele aspecte de care trebuie să ţineţi cont pentru căutarea protecţiei:

  • Cea mai bună locaţie pentru casă este cea înconjurată de toate cele patru formaţiuni de teren păzitoare.
  • A doua ca preferinţă este o locaţie care deţine ţestoasa, dragonul şi tigrul.
  • Dacă există un singur element protector, atunci este bine ca acesta să fie ţestoasa neagră.
  • Dacă vă construiţi o casă, nu o poziţionaţi niciodată în vârful formaţiunilor ce reprezintă dragonul verde, tigrul alb sau ţestoasa neagră, deoarece acestea au rolul de scut protector al casei împotriva energiei distructive.
  • Formaţiunea phoenixului stacojiu nu trebuie să blocheze priveliştea din faţa casei.
  • Ţestoasa neagră nu trebuie să se afle prea aproape de casă.
  • Nu alegeţi o casă aşezată într-o depresiune lipsită de vegetaţie, pentru că vegetaţia constituie o formă de protecţie.
  • Nu alegeţi o casă situată în vârful unei creste sau al unui munte. Aceste locuri nu oferă protecţie din nicio latură. La fel, un apartament dintr-un bloc-turn, ce reprezintă cea mai înaltă clădire din zonă, este şi el vulnerabil în faţa energiei distructive.
    În plus, terenul trebuie să aibă o pantă uşoară în faţa casei şi nu este de dorit o pantă abruptă în spatele locuinţei. Locaţia trebuie să dea senzaţia de siguranţă, ca şi cum ar avea ceva de care să se sprijine.

0 Comments

Leave a Comment