2017/11/24 at 7:29 AM

Evitarea energiei distructive
Unele tipuri de formaţiuni naturale şi structuri artificiale emană o energie distructivă, aceasta putând genera boli, dizarmonie în relaţii, probleme financiare, acccidente şi chiar moartea. Prin urmare, în evaluarea Feng Shui-ului unui loc, este important să cercetaţi dacă nu există în împrejurimi vreo structură ce ar putea emana o asemenea energie.

Formaţiuni de teren şi edificii ce generează energii distructive
Energia distrugătoare se regăseşte în formele de relief şi edificiile ce produc o discontinuitate marcantă în mediul înconjurător.

 • Prăpăstiile, pereţii abrupţi ai canioanelor şi defileurile emană o energie nocivă. Nu vă alegeţi o casă care să fie cocoţată pe marginea unor asemenea formaţiuni de teren. La fel, şi o casă situată pe fundul unui canion abrupt este asaltată de forţe negative, deoarece canionul acţionează ca un tunel care este traversat de o energie explozivă. Nu este de dorit nici să locuiţi într-o casă lipită de buza unei prăpăstii, pentru că astfel se creează senzaţia că locuinţa şi ocupanţii săi sunt puşi la zid şi nu au cale de scăpare.
 • Nu alegeţi o casă situată sub un vârf stâncos sau care are deasupra bolovani mari, aflaţi într-un echilibru precar, pentru că aceste forme de relief dau senzaţia că reşedinţa şi locatarii săi vor fi zdrobiţi.
 • Nu locuiţi în preajma unor albii secate sau a unor pante cu bucăţi de rocă dezagregate. Aceste formaţiuni de teren emană o energie nocivă şi instabilă.
 • Zgârie-norii au acelaşi efect precum prăpăstiile. De aceea, nu este de dorit să vă construiţi casa lângă o clădire foarte înaltă.
 • Şi clădirile cu muchii sau acoperişuri ascuţite (cum ar fi cele de formă piramidală) emană o energie distructivă. Laturile lor sunt asemenea unor cuţite care „taie” structurile învecinate.
 • Edificiile cu forme neregulate, de asemenea, sunt asociate cu un flux imprevizibil de energie distructivă. O casă situată lângă un astfel de edificiu va fi lovită ocazional de rafale de energie dăunătoare.
 • Nu locuiţi lângă o centrală electrică, pentru că aceasta nu doar emană, ci şi agită energia negativă.
 • Nu alegeţi o casă aflată lângă terenuri sau clădiri asociate cu decesul şi boala, cum ar fi cimitirele, morgile, abatoarele, câmpurile de luptă, locurile unde s-au produs masacre sau crime şi orice clădire asociată cu moartea (spitale, ospicii, pompe funebre). Aceste locaţii atrag forţele morţii şi sunt extrem de dăunătoare energiei vii.
 • Nu locuiţi lângă terenuri şi clădiri asociate cu dezintegrarea, inclusiv gropi de gunoi, uzine de tratare a apei reziduale, cimitire de fiare vechi şi chiar centre de reciclare. Energia materiei în descompunere este şi ea nocivă pentru energia vie.

Obiecte ce emană energii distructive
Şi obiectele pot emite energii negative. Există mai multe categorii de asemenea obiecte, pe care ar trebui să le evitaţi sau să le neutralizaţi cu ajutorul unor remedii:

 • Obiectele tăioase şi cele ascuţite: stâncile ieşite în afară, ramurile de copac, antenele TV, transmiţătorii, transformatoarele electrice şi chiar şi unele sculpturi. Cel mai rău caz este atunci când aceste obiecte ţintesc direct către casa voastră.
 • Obiectele mari, care fac casa să pară pitică. Trunchiurile de copac noduroase, gropile mari, bazinele adânci şi stivele de roci pot ajunge să domine locuinţa. Situaţia cea mai nefavorabilă este atunci când asemenea obiecte vă blochează uşa principală.
 • Obiectele strălucitoare şi reflectorizante. Ferestrele şi uşile mari din sticlă, acoperişurile metalice şi panourile solare sunt obiecte reflectorizante nocive. Antenele de satelit reprezintă cel mai mare pericol: ele sunt considerate dăunătoare din cauza structurii asemănătoare cu un bol, dar şi din cauza antenei, care este un obiect ascuţit; au capacitatea de a colecta energia nefastă şi de a o concentra către un loc anume.
 • Simbolurile distrugerii. Armele, obiectele care se aseamănă cu armele şi imaginile acestora comportă o energie distructivă şi ar trebui evitate.

Cursurile de apă şi străzile ce emană o energie distructivă
Energia nocivă, asociată cu Feng Shui-ul nefast, poate fi transmisă şi de anumite configuraţii ale cursurilor de apă şi drumurilor:

 • Râurile cu o curgere rapidă. Cataractele, apele ce cad de la mare înălţime, izvoarele înguste şi cu o curgere rapidă, precum şi apa care năvăleşte printre obstacole de genul ramurilor căzute şi bolovanilor emană o puternică energie negativă. Apa ce curge rapid poate, de asemenea, să ia cu sine energia pozitivă.
 • Apele stagnante. Mlaştinile, iazurile mari şi stătute, lacurile acoperite de mătasea-broaştei, deltele râurilor şi văile inundate transmit o energie stagnantă. În asemenea locuri se înmagazinează energia negativă a dezintegrării.
 • Străzile în pantă. Străzile înguste şi abrupte comportă şi ele o energie dăunătoare. Situaţia devine şi mai rea atunci când pe aceste străzi traficul este intens.
 • Străzile cu trafic rapid. Produc efecte similare cu cele ale râurilor cu o curgere rapidă.
 • Străzile dispuse în „labirint”. Pe străzile ce alcătuiesc o structură asemănătoare cu cea a unui labirint, fluxul energetic este blocat. Cea mai bună modalitate de a afla dacă o porţiune a oraşului are străzile în labirint este să parcurgeţi acea secţiune în diagonală, dintr-un colţ în altul. Dacă ruta este întortocheată, atunci dispunerea străzilor se aseamănă cu un labirint. De asemenea, puteţi consulta o hartă rutieră.
 • Intrările pe magistrale cu trafic în viteză. Intrările şi ieşirile de pe şosele pot şi ele să emane o energie distructivă. Situaţia este şi mai nefavorabilă dacă traficul pe aceste magistrale este intens.
 • Podurile şi străzile suspendate. Casele aflate în apropierea unor structuri de genul podurilor şi străzilor suspendate nu doar primesc energia dăunătoare emanată de traficul în viteză, ci şi transmit senzaţia că sunt zdrobite de traversele de oţel şi plăcile de beton.
 • Şinele feroviare şi pistele de aterizare. Nu alegeţi să locuiţi într-o casă care se află lângă căile ferate sau la capătul unei piste de aterizare. Trenurile şi avioanele comportă mai multă energie distructivă decât vehiculele obişnuite, şi din acest motiv energia ce se deplasează pe aceste artere este şi mai periculoasă decât cea de pe străzi.
 • Configuraţii specifice ale râurilor şi străzilor. Unele dintre acestea pot fi foarte dăunătoare. De exemplu, nu alegeţi o casă îngrămădită între două cursuri de apă rapide sau aflată în dreptul unei curburi pronunţate a unui râu, o casă situată în dreptul unei intersecţii în T ori în Y sau la capătul unei fundături.

0 Comments

Leave a Comment