2017/11/24 at 7:30 AM

evantai

Evantaiele vă protejează împotriva celor geloşi pe relaţia pe care o aveţi. Alegerea tradiţională este un evantai din lemn de santal, decorat cu imaginea unui munte sfânt, însă puteţi alege şi alte modele cu simboluri de bun augur.

Timp de generaţii, oficialii curţilor imperiale chinezeşti purtau evantaie ascunse în mâneci. Aceste evantaie funcţionau drept simboluri ale protecţiei şi multe dintre ele aveau amulete puternice şi mantre speciale scrise pe ele, care le transformau în gardieni personali.

Astăzi ritualul evantaielor de santal a fost uitat de mult, dar, ca în cazul multor practici tradiţionale, mai există practicanţi de modă veche care continuă să le păstreze şi să perpetueze magia de odinioară.

Se spune că evantaiele din santal sunt protectori speciali. Vă ajută să respingeţi chi-ul ucigător trimis către voi de cei geloşi pe fericirea pe care o împărtăşiţi cu cel iubit (cea iubită). Aceste evantaie sunt uşor de găsit şi nu sunt foarte scumpe. Ele păstrează adesea aroma aparte de santal, despre care se spune că este extrem de puternică în îndepărtarea chi-ului negativ. Alegeţi-vă unul decorat cu imaginea favorabilă a unui munte sfânt (dacă nu găsiţi un asemenea model, alegeţi unul cu alte simboluri faste) şi apoi păstraţi evantaiul ca pe un obiect personal protector.

Este foarte simplu să activaţi acest evantai, folosindu-l în fiecare dimineaţă, înainte de a vă duce la serviciu. Acest ritual simbolic nu durează decât câteva minute.

Ritualul de folosire a evantaiului
Dimineaţa, după ce v-aţi spălat, imediat înainte de a vă îmbrăca, scoateţi evantaiul, ţinându-l sus deasupra capului, deschideţi-l şi folosiţi-l pentru a vântura aerul de-a lungul întregului corp. Începând de sus, ţineţi evantaiul într-o poziţie deschisă şi duceţi-l până jos – de la nivelul feţei până la picioare. Repetaţi acest lucru de trei ori.

În timp ce îndepliniţi acest ritual, în mod simbolic, imaginaţi-vă că folosiţi evantaiul pentru a crea un fel de câmp de forţă sau scut care vă va înconjura şi vă va proteja de orice chi vătămător ce ar putea fi direcţionat spre voi.

Acest ritual este şi mai eficient dacă ardeţi esenţe şi aşezaţi evantaiul deasupra fumului pentru câteva clipe, înainte de a-l folosi. Incantaţi o mantră, dacă ştiţi vreuna, sau incantaţi mantra lui Buddha cel Milostiv: OM MANI PADME HUM. Folosiţi evantaiul energizat corespunzător pentru a vântura aerul de-a lungul întregului corp, în modul descris mai sus, şi ţineţi minte să faceţi acest lucru de trei ori.

Atenţie: Când nu folosiţi evantaiul, trebuie să îl ţineţi închis într-un loc sigur. Nu trebuie să îl folosească nimeni în afară de voi, aşa încât ţineţi-l ascuns, departe de privirea copiilor sau a prietenilor curioşi.