2017/11/19 at 4:01 PM

Apă este traducerea celui de-al doilea cuvânt din Feng Shui. Aceasta deoarece apa, prin curgerea ei, prezenţa şi acumularea ei în vecinătatea locuinţei voastre, are un puternic impact asupra norocului vostru de avere. Aici, Lillian vă oferă câteva soluţii ingenioase cu privire la apă.

În 2006, an dominat de elementele Foc şi Pământ, avem nevoie de prezenţa Apei în jurul mediului nostru de trai, pentru a putea beneficia de şansele de îmbogăţire şi de succes.

Unu: Doresc să clarific diferenţa dintreapa mare & apa mică

Apa mare: În terminologia Feng Shui, aceasta se referă, de regulă, la eleşteiele, lacurile şi râurile din mediul natural. Arareori este creată artifi cial, iar dacă aveţi casa amplasată lângă o întindere de apă, trebuie să încercaţi să stabiliţi o orientare a locuinţei prin care să puteţi capta chi-ul aducător de bogăţie al „apei mari”. În acest scop, trebuie să cunoaşteţi în amănunt diversele formule de utilizare a fluxului şi acumulării de apă pentru a atrage norocul.

Apa mică: Aceasta, pe de altă parte, este, de regulă, realizată de mâna omului. Poate să fi e la fel de efi cientă precum Apa mare în crearea Feng Shui-ului aducător de avere. La nivel practic, Apa mică poate fi creată la comandă, astfel încât să se potrivească orientării clădirii în care locuiţi. Astfel, abordarea consultantului de Feng Shui va diferi, în funcţie de faptul dacă are de-a face cu Apa mare sau cea mică.

Doi: Doresc să clarific diferenţa dintre fluxul sau curgerea apei şi acumularea ei

Fluxul apei:

Un flux de apă sugerează un râu, un pârâu sau un izvor. Pe vremuri, atunci când încercau să determine cât de fast putea să fie un anumit curs de apă, maeştrii de Feng Shui consultau formula clasică a Dragonului Apei. De regulă, dacă aveţi în preajma locuinţei o apă curgătoare, casa voastră aflându-se de partea concavă a curbei sale, această situaţie este considerată fastă. În schimb, situarea de partea convexă a unui curs de apă cu meandre este considerată nenorocoasă.

Pentru a stabili dacă reşedinţa voastră beneficiază de râurile ce o înconjoară, trebuie să priviţi terenul „din avion”. În general, apa are conotaţii pozitive atâta timp cât curge în jurul vostru într-un mod neameninţător şi lin. Curgerile de apă ce par a se repezi spre casă în linie dreaptă sunt nefaste. Nu uitaţi că fluxul apei reflectă, de obicei, şansa voastră de venituri, adică salariul sau orice alt câştig lunar regulat.

Acumularea apei:

Acumularea de apă este cu totul altceva. Ea sugerează averea, şi nu sursele de venit. Aceasta înseamnă diverse bunuri, care pot fi băneşti sau reprezentate de o companie, o proprietate imobiliară sau afaceri. Norocul de bogăţie presupune întotdeauna o acumulare de apă, adică, de regulă, un ochi de apă ce poate fi o piscină, un iaz cu peşti, un lac artificial etc. De obicei, eleşteiele aducătoare de avere sunt adânci şi pline cu apă curată. Pot fi ori naturale, ori realizate de om, dar sunt ideale dacă sunt săpate în pământ şi dacă există un curs de apă ce le alimentează constant.

Trei:

Trebuie realizată diferenţa dintre apa „din pământ” şi cea la nivel înălţat. Dintotdeauna am subliniat că, dacă aveţi o groapă lângă casă, chiar dacă aceasta nu conţine apă efectiv, o simbolizează. Acest gen de detaliu de Apă – o groapă umplută cu preţiosul lichid – constituie un energizator al bogăţiei extrem de eficient. Singura problemă o constituie aceea că există unele tabuuri esenţiale, dacă doriţi să creaţi un astfel de ochi de apă. Ţineţi cont de următoarele aspecte:

  1. Acest gen de apă este ideal dacă se află în partea nordică a grădinii. Dacă aveţi un spaţiu verde, faceţi săpăturile în nord şi îngrijiţi-vă ca adâncitura să fie mereu plină cu lichid. Totuşi, înainte de a întreprinde lucrările, dezarmaţi energia celor Trei Ucideri, care ocupă nordul în 2006. Aşezaţi în acest colţ trei săbii din monede sau trei Chi Lin, înainte de a face săpăturile. Astfel, veţi capta chi-ul de bun augur de la miazănoapte, fără a fi însă afectaţi de perturbarea menţionată.
  2. Apa ce se acumulează în sectorul estic al casei ori grădinii este şi ea extrem de fastă în 2006. Aceasta deoarece răsăritul este binecuvântat de providenţă în anul curent, simbolizând, totodată, elementul Lemn, energia esenţială a anului. Ca atare, este o idee excelentă să ţineţi apă în est.
  3. Ţineţi cont că detaliile de Apă săpate în pământ nu trebuie niciodată realizate înăuntrul casei, pentru că, în acest caz, provoacă pierderea averii. Acest gen de decoraţiune trebuie poziţionat în afara locuinţei, în grădină. Dacă locuiţi la apartament, puteţi beneficia numai dacă detaliul de Apă de pe terenul blocului vostru se află într-o direcţie corectă, adică, în 2006, nordul sau estul. O altă situaţie benefică o constituie poziţionarea lui în sud-vest, care găzduieşte spiritul tăinuit al perioadei curente. Şi aici, apa atrage bogăţia.
  4. Nu uitaţi că este interzis să ţineţi un detaliu de Apă săpat în pământ de partea dreaptă a uşii casei (cum priviţi din interior spre exterior). Este un tabu legat de Feng Shui-ul taoist, uşor de aplicat şi care nu costă nimic. Mereu se recomandă prudenţa în arta vântului şi a apei. Nu vă lăsaţi influenţaţi de părerile diferite. Desigur, puteţi ignora această regulă, dar atunci va trebui să acceptaţi consecinţele, şi anume că bărbaţii căsătoriţi vor începe să se uite după fuste.

În sfârşit

Reţineţi diferenţa dintre Apa Yin şi cea Yang. Este o chestiune simplă, căci Apa Yin este cea statică, fără plante sau mişcare, de obicei adâncă şi întunecată. Ea este excelentă drept remediu pentru anumite perturbări Feng Shui. În schimb, dacă o folosiţi drept activator al bogăţiei, este mai bine să îi imprimaţi un caracter Yang. Pentru aceasta, este necesară prezenţa mişcării şi a vieţii. Introduceţi o pompă de apă sau un izvor de fântână, şi veţi crea o Apă Yang.

Ţinerea peştilor: Detaliul vostru de Apă devine Yang şi dacă ţineţi peşti înăuntru. Practicienii de Feng Shui agreează această metodă, care simbolizează belşugul şi este asociată, în plus, cu elementul Apă. Puteţi îngriji orice peşti, în funcţie de gust, dar eu am constatat că arrowana, caraşii aurii şi crapii aduc cel mai mare noroc de avere şi succes. În cei treizeci de ani ai mei de practică, am avut mari realizări datorită peştilor, asemenea multora dintre cei mai mari magnaţi din Hong Kong, căci mai toţi posedă acvarii superbe, iazuri şi detalii de Apă create de om, acasă şi la birou.

Reţineţi numai că lângă detaliul de Apă trebuie aşezat un dragon, căci sosirea Dragonului la marginea apei, pentru a-şi potoli setea, constituie un simbol excelent.

Alegeţi detaliul de Apă ideal în funcţie de locul în care îl aşezaţi

DETALIU DE APĂ PE BAZĂ DE PIATRĂ

Aceste obiecte decorative sunt ideale pentru energizarea sectoarelor unde apare steaua 8 a apei alături de steaua 8 a muntelui. Localizarea acestor două stele împreună presupune să activaţi norocul de avere fără a sacrifi ca steaua muntelui, care aduce o şansă enormă în relaţii, deci aveţi nevoie de un detaliu de Apă în care energia de Pământ să fie reprezentată în aceeaşi proporţie cu cea de Apă.

DETALIU DE APĂ CIRCULAR

Cercul reprezintă elementul Metal, deci acest detaliu de Apă se potriveşte cel mai bine în sectoarele vestice sau nord-vestice. Aşezaţi-l aici dacă steaua 8 a apei este situată în aceste sectoare, sau utilizaţi-l pentru a combate steaua 7 a furturilor.

DETALIU DE APĂ CU JASP GALBEN ŞI PEŞTI

Aşezaţi acest detaliu de Apă decorat cu nouă caraşi aurii în partea sudică a locuinţei, pentru a energiza eventualele stele favorabile ale apei din acest sector. Totuşi, peştii aducând noroc oriunde i-aţi pune, acest obiect de decor poate fi pus în orice colţ al casei, generând bogăţia şi belşugul cu ajutorul apei pe care o pompează.

DETALIU DE APĂ CU AVENTURIN VERDE

Este un detaliu de Apă din cristal, ce se va potrivi în decorul interior al oricărei locuinţe moderne. Elegant iluminat, pentru a accentua frumuseţea acestui cristal natural, este o piesă adecvată mai ales în sectoarele din est şi sud-est.

0 Comments

Leave a Comment