2017/11/19 at 12:33 PM

Dacă s-ar putea vorbi de cea mai populară imagine americană a „fetei din vecini”, aceasta ar trebui să fie JULIA ROBERTS, a cărei listă de filme de succes internaţional a catapultat-o în topul celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood. Publicaţia Hollywood Reporter” o include în topul celor mai puternice femei din cetatea fi lmului, alături de personaje de talia lui Sherry Lansing, preşedinta companiei Paramount Pictures, şi Stacey Snider, preşedinta companiei Universal Pictures. Dar această doamnă foarte puternică are şi cel mai larg zâmbet din industria fi lmului, faţa ei fiind, probabil, cel mai uşor de recunoscut. Cine pe lumea aceasta NU a văzut PRETTY WOMAN, basmul modern care i-a adus instantaneu celebritatea şi adulaţia? De atunci au urmat multe succese cinematografice, şi Julia Roberts a devenit celebră la scară mondială. Acest număr din Lumea Feng Shui fixează reflectoarele asupra ei şi explică puţin personalitatea acestei native în zodia Oii.

Profil:

Nume: Julia Fiona Roberts

Data naşterii: 28 octombrie 1967

Locul naşterii: Smyrna, Georgia

Numărul Kua: 9

Grupa: Estică

Semnul zodiacal: Oaie

Julia Roberts a venit pe lume la 28 octombrie 1967, fiind o nativă în zodia Oii care niciodată nu şi-a închipuit că va ajunge actriţa cu cel mai mare succes înregistrat în ceea ce priveşte capacitatea de câştig. În prezent, ea pretinde 20 de milioane de dolari pe fi lm, şi este considerată a treia în topul celor mai puternice femei din industria americană a spectacolului. Şansa i-a surâs Juliei în 1988, când inter pretarea sa din Mystic Pizza a atras atenţia cercurilor infl uente de la Hollywood şi i-a asigurat rolul diabeticei fără speranţă, Shelby, în pelicula Steel Magnolias. Filmul a fost lansat în anul următor, incluzând-o într-o distribuţie atât de distinsă, încât practic făcea tot fi lmul. Printre colegele sale de platou s-au numărat legendara Shirley MacLaine, talentata Sally Field, adoratele Daryl Hannah, Olympia Dukakis şi Dolly Parton. Julia Roberts s-a ridicat clar la înălţimea acestei pleiade de dive, câştigând o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. A urmat rolul principal într-un film despre viaţa de apoi, Flatliners (1990), în care a jucat alături de Kiefer Sutherland. Anul acela se pare că i-a priit, deoarece în 1990 a obţinut cel mai memorabil rol al său, Cenuşăreasa prostituată Vivian din Pretty Woman. Interpretarea a fost absolut perfectă, şi America s-a îndrăgostit imediat de Julia. Unii au spus că rolul a fost scris pentru ea, dar adevărul este că a fost aleasă deoarece contrasta cu Richard Gere, care atinsese culmea popularităţii. Până la urmă, Richard a fost personajul contrastant faţă de interpretarea spectaculoasă oferită de Julia. Pretty Woman a ajuns un hit mondial de proporţii, în 1991 ea fiind nominalizată, datorită acestui rol, la Oscarul pentru cea mai bună actriţă.

Succesul filmului Pretty Woman i-a adus Juliei o grămadă de roluri, dar perioada ce a urmat nu a fost deloc uşoară. Performanţa din thriller-ul semnat John Grisham, The Pelican Brief (1993), a fost bine primită, dar fi lmele următoare, I Love Trouble (1994), Pret-à-Porter (1994) şi Mary Reilley (1996), au fost eşecuri în toată regula. Nici unul nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor. Julia a revenit cu adevărat în 1997, când a jucat în comedia romantică My Best Friend’s Wedding. Filmul a lansat, în plus, cariera lui Cameron Diaz. My Best Friend’s Wedding a devenit un hit mondial, fi ind urmat imediat de Notting Hill (1999) şi de Runaway Bride, deşi nici unul dintre acestea nu au fost hituri răsunătoare. Având în vedere nesiguranţa din lumea filmului, Julia Roberts era conştientă că avea nevoie de un scenariu de primă clasă, care să îi aducă Oscarul ce parcă îi scăpa printre degete. A descoperit acest scenariu când a dat probă pentru Erin Brockovich, povestea unei secretare ce dezvăluie un scandal ecologic enorm. Acest film i-a adus Oscarul pe care şi-l dorise dintotdeauna – cea mai înaltă recunoaştere a carierei sale de actriţă. A primit 20 de milioane de dolari pentru acest rol. În 2001, Julia a jucat în The Mexican şi America’s Sweethearts, ambele fi ind eşecuri. Din fericire, Ocean’s Eleven i-a adus apreciere, într-o constelaţie hollywoodiană compusă din George Clooney, Andy Garcia, Matt Damon şi Brad Pitt.

Cariera Juliei Roberts seamănă cu un carusel de reuşite şi eşecuri. A jucat într-o gamă largă de roluri, iar în prezent filmează Ocean’s Twelve în Italia. Totuşi, rolul ce pare să îi fi captat atenţia acum este cel din viaţa reală, acela de viitoare mămică.

Un mieluşel nevinovat?

Ne-am decis să analizăm mai în detaliu personalitatea Juliei Roberts, aşa cum este ea descrisă în astrologia chineză. Julia are de câştigat, Oaia fi ind al optulea animal din zodiacul chinezesc, şi multă lume poate spune că ea este, într-adevăr, norocoasă. A jucat alături de aproape toţi actorii bine cotaţi de la Hollywood. Staruri precum Richard Gere, Brad Pitt, Mel Gibson, George Clooney şi Denzel Washington i-au fost parteneri şi iubiţi în multe fi lme de succes. Nu i-a fost, totuşi,uşor să ajungă în top, şi a suportat suişurile şi coborâşurile cu fi rea dulce tipică Oii. Nu vă lăsaţi însă păcăliţi. În spatele aparenţei îndatoritoare şi pasive se află o minte ageră. Nu aveţi de-a face cu vreo blondă/brunetă prostănacă. A reuşit să dezamorseze o situaţie potenţial jenantă cu celebrity show-ul american The Love Chain, care i-ar fi analizat multiplele poveşti de dragoste, acordând în schimbul acestei emisiuni exclusivitatea prezentării fi lmului ei, pe atunci recent, Mona Lisa Smile. Elementul Foc al Juliei conferă puţină melodramă acestui mieluşel altfel aparent nevinovat. Când a jucat rolul lui Tinkerbell în Hook (1991), a fost poreclită „Tinkerhell” (hell = iad), pentru că era difi cil să se lucreze cu ea. La Mona Lisa Smile, s-a certat pe platou cu regizorul Mike Newell, când acesta a încercat să îi schimbe stilul de interpretare. Newell a cedat, totuşi, recunoscând că „este o actriţă foarte inteligentă şi foarte, foarte bună. ªtie de ce o adoră lumea. Vine pe platou cu un rol imaculat, complet, fi nisat”. Deşi nativii în Oaie sunt talentaţi, una din slăbiciunile lor este lipsa flerului financiar. Din fericire pentru Julia, onorariile ei de top îi permit un stil de viaţă la care majoritatea dintre noi abia visăm. Cât timp se întâlnea cu actualul ei soţ, Daniel Moder, a încercat să arate că este o fată simplă, cu gusturi simple, dar după căsătorie a insistat să plece împreună din apartamentul lui de pe Sunset Boulevard, cu o chirie de 1.600$ pe lună, pentru că „se săturase să stea într-o capcană de şoareci!” Din fericire, Julia nu ţine la bani. Nu a deranjat-o că inelul ei de logodnă a costat doar 3.750$, faţă de diamantul de 375.000$ al prietenei sale celebre, Catherine Zeta-Jones. Când Julia i-a spus că Daniel i-a cumpărat inelul dintr-un mall, Catherine aproape a leşinat! Oaia este renumită pentru generozitatea, sentimentalismul şi bunătatea sa, iar inima de aur a acestei native se manifestă în munca ei ca ambasador voluntar al UNICEF. În plus, şi-a folosit celebritatea în scopul strângerii de fonduri pentru cercetările privind tratarea sindromului Rett, boală potenţial fatală, ce afectează fără discriminare fete cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani.

Viaţa amoroasă a Juliei

Nativa în Oaie are din fire o tendinţă spre flirt, iar Julia a avut cu siguranţă parte de multe aventuri conjugale sau aproape conjugale! Când nu apărea în filme, apărea în ziare. S-a cuplat cu mai mulţi dintre burlacii cei mai bine cotaţi de la Hollywood, printre care Dylan McDermott, Matthew Per ry, Jason Patric, Liam Neeson, Daniel Day Lewis şi Benjamin Bratt. ªi în viaţa reală a fost o runaway bride (mireasă pe fugă), părăsindu-l, practic, pe colegul său, actorul Kiefer Sutherland, în faţa altarului, pentru că a anulat nunta cu trei zile înainte de ziua cea mare, în 1991. Perechea dintre Calul de Foc, Kiefer, şi Oaia de Foc, Julia, ar fi putut avea succes, iar motivul despărţirii rămâne un mister – la urma urmelor, Jason Patric, bărbatul care a furat-o de la Kiefer, era şi el Cal de Foc – să fi fost oare mai atrăgător? Relaţia ei cu partenerul din Sleeping with the Enemy, totuşi, nu a durat. În ciuda naturii ei jucăuşe, pentru Oaie căsătoria este importantă, şi Julia s-a căsătorit până la urmă, în 1993, cu un Cocoş, cântăreţul de muzică country Lyle Lovett. Din păcate, combinaţia Cocoş/Oaie este incompatibilă, şi aceasta a fost sortită eşecului. S-au separat în 1994, iar în 1995, la mai puţin de doi ani după ce şi-au pus pirostriile, au divorţat. Nativa în Oaie are nevoie de un partener puternic, pe care Julia l-a găsit în persoana soţului său nativ în Maimuţă, Daniel Moder. S-a cunoscut cu Daniel, un cameraman, când fi lma The Mexican (2001). Filmul nu a avut mare succes, dar este evident că s-a legat ceva la capitolul „dragoste“. S-a făcut vâlvă pe platou, pentru că Daniel era căsătorit. El şi-a părăsit soţia în vara lui 2001, şi apoi s-au căsătorit pe 4 iulie 2002, la ferma ei de 16 hectare din Mexic.

Relaţia Maimuţă-Oaie este în general favorabilă, Maimuţa Yang deţinând controlul, iar Oaia Yin urmând fericită Maimuţa. Această căsătorie între o Oaie de Foc şi o Maimuţă de Pământ este cu atât mai bună, deoarece sunt sprijiniţi ambii parteneri. Ciclul productiv este în favoarea lor, prin urmare acesta este un cuplu pozitiv.

În vreme ce termină filmările la Ocean’s Twelve, Julia se pregăteşte să îşi asume cel mai solicitant şi mai râvnit rol din viaţa sa: acela de a deveni mama unei perechi de gemeni! Maternitatea o ocolise o vreme pe Julia, lucru ce aducea un factor de stres în căsătorie. Acum, că este fericită şi însărcinată, îi dorim o sarcină uşoară şi o viitoare viaţă de familie minunată.

0 Comments

Leave a Comment