2017/11/24 at 7:42 AM

CE ELEMENT AVEŢI?

În funcţie de ora, ziua, luna şi anul vostru de naştere, vă puteţi determina elementul personal şi tăria acestuia. Astfel, aflaţi cum vă influenţează vieţile cele cinci elemente (Lemn, Foc, Pământ, Metal şi Apă), pe baza ciclului distructiv şi celui productiv al acestora.

În funcţie de tăria elementului vostru, puteţi introduce în mediul de locuit culori şi tipuri de materiale care să vă îndulcească viaţa. De exemplu, dacă sunteţi o persoană de Metal slab, elementul necesar pentru a vă consolida punctele forte şi norocul de resurse este Pământul. Alte elemente adecvate ar fi Metalul, care vă dublează elementul personal, dar şi Lemnul, pentru şansă de avere.

Pentru amplificarea energiei de Pământ, puteţi folosi o pardoseală de marmură bej, iar pereţii zugrăviţi în alb pot simboliza energia Metalului. Lemnul poate fi introdus cu ajutorul mobilierului şi oricăror panouri decorative de plafon. Puteţi introduce în spaţiul vostru de locuit plante naturale, ca să creaţi energia Lemnului Yang. Acest design pentru living se potriveşte numai persoanelor cu o carenţă de energie de Pământ.

FOC SLAB

Alegerea materialelor poate fi extrem de utilă pentru introducerea elementelor ce vă sunt necesare în spaţiul vostru de locuit.

În imaginea alăturată , se foloseşte mult Metalul în mobilier, energia de Pământ obţinându-se prin pardoseala de marmură albă, care creează o ambianţă de puritate în sufragerie. Pereţii albi suplinesc nevoia de energie de Metal, iar garniturile de lemn naturale sunt incluse pentru echilibrarea „răcelii“ din sala de mâncat. Finisajele de lemn conferă o senzaţie de căldură spaţiului, echilibrând cu succes mediile cu atmosferă dură. Produsul final este un mediu puternic fortificat, prin utilizarea elementului Metal, însă controlat subtil prin energia Lemnului, perfectă pentru persoanele de Foc slab.

Chi-ul de Lemn simbolizează sprijin şi resurse pentru aceşti oameni, Metalul fi ind elementul de energizare a bogăţiei. Energia de Pământ nu este de dorit în cazul persoanelor de Foc slab, dar ea reprezintă inteligenţa şi creativitatea, deci pot fi introduse mici cantităţi din acest element, prin utilizarea unei tăblii de masă din marmură sau granit.

LEMN SLAB

Oamenii care au ca element personal Lemnul slab se confruntă cu o carenţă a energiei de Apă, ce poate fi introdusă prin nuanţa pereţilor. Contrastul coloristic puternic face din peretele respectiv un adevărat articol decorativ, în sinergie cu mobilierul tapiţat cu piele neagră, căci ambele culori simbolizează chi-ul de Apă. Pentru a echilibra atmosfera din încăpere, s-au introdus plăci de marmură albă, simbolizând energiile de Metal şi Pământ, Pământul activând sursa averii persoanelor de Lemn, iar Metalul producând energia de Apă care, la rândul său, întăreşte elementul personal al acestor oameni. Poate fi introdus un chi de Lemn Yang cu ajutorul plantelor naturale, precum şi al unor garnituri subtile, de exemplu plinte şi cadre de uşă din lemn

PĂMÂNT PUTERNIC

În cazul celor cu element personal puternic, energiile necesare sunt cele care urmează ciclul distructiv, pentru a echilibra energia individuală în exces. Dacă aveţi un element prea tare, acesta nu vă va permite să vă bucuraţi de şansa voastră în viaţă, din cauza proporţiilor exagerate. Când introduceţi elementele în spaţiul vostru de locuit, conceptual de urmat este să menţineţi echilibrul în grila voastră.

În acest scenariu, al unei persoane de Pământ puternic, este necesară energia Metalului şi a Apei, pentru a consuma şi transforma elementul Pământ. În exemplul de bucătărie de mai sus, s-a folosit faianţă albastră, simbol al Apei, iar uşile dulapului sunt placate cu oţel mătuit, simbol al elementului Metal. Culoarea dulapurilor trebuie să urmeze o schemă coloristică deschisă, cu nuanţe de alb sau chiar albastru-deschis, drept completare a proiectului prezentat. Pentru a integra pe deplin conceptul tonurilor albe, metalice, poate fi introdusă marmură albă sau gresie de nuanţă deschisă, pentru a potenţa la maximum acest design de bucătărie. Culorile îndrăzneţe cochetează cu aerul modernist, creând un mediu cu un pronunţat caracter Yang.

Un mediu este considerat Yang dacă spaţiul nostru de locuit este prea dur sau îndrăzneţ, fără a exista garniture care să îndulcească ansamblul. Utilizarea culorilor „tari“, precum albastrul-închis, albul sau negrul, poate crea o ambianţă prea masculină sau Yang. Pentru congruenţă, accesoriile subtile, de genul perdelelor în nuanţe pastel de verde şi galben, pot crea un mediu de viaţă mai armonios. În orice spaţiu de locuit, utilizarea tuturor celor cinci elemente poate ajuta la echilibrarea energiilor Yin şi Yang. În imaginea din stânga, acest hol de intrare cuprinde toate cele cinci elemente, datorită pardoselii de marmură, care simbolizează Pământul, pereţilor decorativi verzi şi uşilor cu finisaj natural (energie de Lemn), pereţilor albi ce echilibrează restul spaţiului (Metal), tablourilor albastre (Apă) şi plafonului înţesat cu lămpi orientate în jos şi spoturi cu halogen (energia Focului), care sporesc luminozitatea ambientului. În concluzie, în funcţie de elementul vostru personal, puteţi să analizaţi numeroasele posibilităţi de a vă activa mediul de viaţă prin culorile, materialele de construcţie şi mobilierul alese şi, mai important, să creaţi un spaţiu de locuit adecvat necesităţilor voastre energetice, fără a sacrifi ca valoarea estetică.

0 Comments

Leave a Comment