2017/11/24 at 7:35 AM

Sferele din cristal sau sticlă reprezintă desăvârşirea, realizarea tuturor posibilităţilor. Pentru obţinerea unei sfere de cristal perfecte, trebuie sculptată o bucată de rocă ce poate fi şi de zece ori mai mare decât obiectul finit. Prin urmare, o sferă de cristal simbolizează tot ceea ce trebuie să eliberăm, să îndepărtăm pentru a obţine perfecţiunea noastră interioară. În actuala perioadă a lui 8, sferele de cristal aduc un plus de chi, trezind energii remarcabile înlăuntrul nostru şi în spaţiul nostru de trai.

VIBRAŢIILE INTERIOARE
Veţi descoperi că, atunci când ţineţi o sferă de cristal sau de sticlă în căuşul palmelor şi închideţi ochii pentru câteva minute, respirând încetişor, veţi simţi cum vibraţiile dinlăuntrul sferei vă ajută să daţi afară din voi tot ce vă distrage sau vă îngrijorează. Dacă rămâneţi în această postură meditativă puţin mai mult, veţi intra într-o stare şi mai profundă. Pe parcursul acestui proces, puteţi simţi cum cristalul absoarbe încet toate energiile voastre negative şi le transformă în energie proaspătă, revitalizată.
Cu cât sfera de cristal este mai perfectă şi fără defecte, cu atât puterile sale sunt mai remarcabile şi, bineînţeles, cu cât este mai mare, cu atât vor fi mai concentrate vibraţiile sale interioare. De aceea cristalul fără defecte şi alte pietre semipreţioase sunt atât de apreciate şi căutate. Nu sunt doar foarte frumoase, ci, lucru şi mai important, au atribute Feng Shui deosebite şi aduc beneficii uimitoare.

MAGIA SFERELOR
Chinezii au preţuit întotdeauna obiectele sculptate din pietre preţioase şi semipreţioase, iar sferele solide din cristal sunt foarte apreciate pur şi simplu pentru că roca de cristal în sine simbolizează elementul Pământ în forma sa cea mai perfectă şi mai pură. La rândul său, forma circulară, sferică reprezintă desăvârşirea şi infinitatea spaţiului; adică, la un loc, realizarea tuturor posibilităţilor. E posibil oare un Feng Shui mai bun?

Pentru majoritatea dintre noi, totuşi, sferele din cristal fără niciun cusur sunt mult prea scumpe. Din fericire, există o mare varietate de substitute, care, deşi nu sunt la fel de eficiente precum cristalul de stâncă, sunt totuşi nepreţuite prin armonia specială a vibraţiilor pe care le generează în orice spaţiu.

Sferele făcute din cristale naturale de cuarţ şi o largă gamă de alte pietre cristaline semipreţioase sunt considerate de mulţi maeştri tradiţionalişti drept generatoare ale unui larg spectru de vibraţii norocoase. Sferele făcute din pietre semipreţioase cum ar fi cuarţul, calcitul, obsidianul, fluoritul, ametistul, citrinul şi cuarţul roz au o structură cristalină. Sunt perfecte pentru a ocupa centrul unei măsuţe de cafea din living, un loc pe bufetul din sufragerie sau pot face parte dintr-un aranjament mai amplu cu cristale.

OBIECTE DE DECOR PERFECTE
Sferele capătă o semnificaţie Feng Shui majoră atunci când o colecţie de şase sau mai multe sfere este plasată în centrul unei camere frecvent utilizate. Acesta este unul dintre cei mai puternici energizatori pe parcursul perioadei lui 8.

Alegerea şi combinarea cristalelor este o chestiune care ţine strict de gustul personal, însă, pentru a vă ajuta să vă decideţi, iată atributele sferelor realizate din diverse materiale:

Cuarţul transparent este în general considerat oglinda sufletului şi scoate la iveală unicitatea persoanei cu care intră în contact. Atunci când chi-ul unei sfere din cuarţ transparent se contopeşte cu cineva, afinitatea este instantanee. Prin urmare, atunci când simţiţi o atracţie faţă de o sferă de cristal, ar trebui să vă urmaţi instinctele şi să o luaţi acasă.

Sferele fără defecte şi fără marcaje sunt cele mai bune în scopul meditaţiei. Atunci când sunt plasate alături de alte pietre preţioase, le sporesc energiile. Prin urmare, ar trebui să aveţi cel puţin o sferă din cuarţ transparent în orice combinaţie de 6 sau 8 sfere.

Ametistul este o piatră semipreţioasă care acutizează capacităţile psihice şi intuitive ale oamenilor dimprejur. Priviţi îndelung într-o asemenea sferă atunci când sunteţi stresaţi, extenuaţi, copleşiţi sau pur şi simplu obosiţi. Aceste sfere sunt incredibil de eficiente pentru oamenii care suferă de insomnie sau pentru cei care visează urât, ajută la scăparea de diversele dependenţe şi de coşmaruri. Sferele de ametist au capacitatea de a calma mintea şi creează o senzaţie de pace, dincolo de activitatea mentală. Sferele din ametist veritabil sunt foarte scumpe şi, cu cât nuanţele de mov sunt mai închise, cu atât ele costă mai mult.

Citrinul este şi el un tip de ametist, numai că a fost prelucrat prin căldură. Prin urmare, are calităţi similare, numai că persoanele de origine chineză cred că, dacă o piatră violetă devine galbenă, s-a transformat în bogăţie. Din acest motiv citrinele sunt de obicei mult mai populare decât ametistele. Sferele din citrin simbolizează bogăţia, prosperitatea şi abundenţa, iar, colectiv, au puterea de a spori încrederea şi respectul de sine al persoanelor.

Ametrinul combină ametistul (piatra pentru linişte şi dezvoltare interioară) cu citrinul, care este bun pentru prosperitate şi respect de sine. Atunci când acestea se reunesc într-o aceeaşi sferă, aduc putere mediului dimprejur, iar celor ce se află în câmpul lor energetic le cresc puterile personale. Sferele din ametrin creează armonie, pentru că îi ajută pe cei din preajmă să-şi dezvolte atitudinile spre mai bine şi astfel sunt echilibrate dimensiunile materială şi spirituală ale existenţei.

Cuarţul fumuriu este piatra ideală pentru depăşirea depresiilor, mai ales în cazul în care vă simţiţi descurajaţi sau lipsiţi de dragoste. Atunci când trebuie să faceţi o schimbare şi vă lipseşte curajul, simpla plasare în cameră a unei sfere din cuarţ fumuriu îmbunătăţeşte energia spaţiului. Aceasta deoarece cuarţul fumuriu are capacitatea de a penetra multe tipuri de blocaje psihice.

Fluoritul este o piatră foarte încărcată de spiritualitate. Îi ajută pe cei se află în preajma sa să conecteze mintea şi spiritul, prin distrugerea tiparelor de gândire indezirabile şi dătătoare de dependenţă. Sferele din fluorit îi ajută pe cei din casă să se bucure de tihnă mentală şi spirituală, şi astfel toţi sunt mai toleranţi unii cu ceilalţi. Celor care au nevoie de o îmbărbătare li se recomandă să plaseze în preajma lor o sferă din fluorit.

Sferele din calcit sunt speciale pentru că această piatră le permite celor din jur să adopte noi energii şi credinţe, şi de aici va rezulta o mai mare acceptare şi toleranţă faţă de ceilalţi. Calcitul aduce tihnă mentală şi vă dă puterea să înfruntaţi lucrurile care vă preocupă. De asemenea, sferele din calcit îmbunătăţesc relaţiile cu cei din casă şi de la serviciu. Calcitul verde deţine o energie blândă, vindecătoare, care vă poate ajuta să vă depăşiţi temerile. Este una dintre cele mai utile pietre pentru oamenii care trec prin tranziţii majore. Calcitul roz vă ajută să scăpaţi de tiparele emoţionale vechi şi dureroase, şi astfel vă deschideţi inima către a primi şi a oferi o dragoste necondiţionată.

Aventurinul este o piatră de culoare verde, considerată de multă lume cea mai bună piatră vindecătoare. Este bună în special pentru alinarea inimii şi calmarea emoţiilor.

Sferele din lapislazuli au o remarcabilă putere de vindecare. Culoarea albastru-închis a acestei pietre este strâns asociată cu puternicul Buddha Tămăduitor din panteonul tibetan.
Nu oricine poate aprecia imediat puterea misterioasă a acestei pietre, însă, dacă resimţiţi o afinitate faţă de ea, plasaţi o sferă mică din lapislazuli în preajma voastră, pentru a încuraja dezvoltarea acestei legături.

Obsidianul albastru sau verde reprezintă o alegere perfectă dacă aveţi nevoie de a creştere a respectului de sine. Obsidianul, cunoscut şi sub numele de „piatra-oglindă”, vă reflectă deficienţele, aşa încât să le puteţi înfrunta şi soluţiona. Obsidianul albastru este eficient în special pentru combaterea stresului şi a depresiei, în vreme ce obsidianul verde ajută la promovarea încrederii de sine şi la stimularea capacităţilor analitice.

Toate tipurile de obsidian sunt renumite pentru ajutorul dat în alungarea necazurilor şi acceptarea trecutului.

0 Comments

Leave a Comment